Jag övar. Jag ska lära mig nya saker, och då måste man ju prova, eller hur?
Det finns en gräns för hur många instruktioners-exempel man orkar göra och hur mycket man lär sig på det.
En vän tipsade då om Euler-projektet. Matematiska klurigheter ämnade att lösas med små datorprogram, där klurigheten ligger i att skriva programmet. Programmen är egentligen yttepyttesmå och kan skrivas på några minuter.
Jag överarbetar och blandar in Microsofts stora databas, och bygger en stor weblösning. För varje.
Nedan: Problem 1.
Den matematiska detaljen är försumbar.
torsdag 30 augusti 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag hade en kollega som, då och då, i slutet av sina mail, brukade nämna hur många av uppgifterna han hade löst. Det var tänkt som någon sorts utmaning.
SvaraRaderaJag har löst två. Jag började igår.
SvaraRaderaIdag har jag ägnat mig åt uppgift tre. Att bryta ner tal i sina primtal är bökigt. Särskilt om man väljer att göra det komplicerat och spara saker i databas och återanvända.
Har du tid över är det betydligt roligare än Sudoku.
Jag funderar starkt på att försöka lösa så mycket som möjligt i Prolog. Tyvärr är det inte optimalt för att hantera matematiska uttryck, men i vissa fall är det väldigt effektivt.
SvaraRaderaPrimtalsfaktorisering är inte nödvändigtvis svårt, men det är svårt att få någon prestanda i det. (NP-problem, någon?) Särskilt om du ska spara saker i databas, lär det ju dessutom bli hemska prestandaförluster!
Hela poängen är egentligen att öva på MVC4, och därför pillar jag i databasen. Jag utnyttjar den faktiskt för att FÅ prestanda, genom att spara tidigare saker.
SvaraRaderaPoängen är dock inte i första hand att lösa de matematiska problemen, utan att lära mig MVC.