tisdag 7 augusti 2012

Manipulerade mähän?Nä, men korkade djävla okritiska apskaft är ni.

En pedagogik som bygger på Astralkroppens förhållande till den fysiska kroppen och stjärnorna och Jesus, vad är det om inte ockult? I många avseenden är det dessutom en smula sekteristiskt.

Det finns ett skäl, ett gott sådant, till att Waldorfseminariet i Järna fick sin examinationsrätt indragen på stående fot.

Uppdatering:
Lady Dahmers okunniga vetenskapsfientliga och godtrogna utläggning om Waldorf kontra gammaldags kommunal skola.
Som svar på den kan jag nog faktisk tycka att även om Waldorf på ren tur prickar rätt ibland i t.ex att många lär sig bättre om de kombinerar många sinnen under inlärningen, kan jag inte se hur just vått-i-vått som den allenarådande konstnärliga inriktningen kan vara mer kreativ än den konstnärliga undervisningen i kommunal skola, där man får prova på många olika konstformer och tekniker. Att en variant av något inte är fantastisk, eller ens bra, betyder inte med automatik att alternativet är bättre.
Att Waldorf erbjuder "hemlagad vegetarisk mat" ser jag som en finansiell fråga, snarare än en pedagogisk, och att vara så ute och cykla att man tror att någon som studerat vid Waldorf-seminariet i Järna per automatik skulle vara smartare och bättre än någon som gått lärarhögskolan skulle vara skrattretande om det inte var så sorgligt naivt. Fast, de strör ju homeopatiska mängder Humus i jorden på åkrarna omkring Järna, så de kanske blir smarta. Vad vet jag?

posted from Bloggeroid

3 kommentarer:

 1. Har du läst Lady Dahmers inlägg om detta? Hon kritiserade kommunal skola mkt hårt och framhöll Waldorf som något att sträva efter. Galet.

  Kim

  SvaraRadera
 2. Har du en länk? Jag vet inte ens vem det är...

  SvaraRadera
 3. Hon kallar sig feministfitta och skriver mycket omdebatterade inlägg i sin blogg. Har ingen länk men googla henne.

  Kim

  SvaraRadera