torsdag 23 augusti 2012

Konstig statistik

I National Geographic läser jag att "över hälften" av de 101 miljoner barn som inte går i skolan är flickor. "Över hälften" tolkar jag som "lite mer än hälften" till skillnad från "nästan alla" eller "tre fjärdedelar" eller så.

Vad vill de säga? Att världens orättvisor åtminstone är hjälpligt jämställda för barn? Märkligt, men jag tror inte det är sant.

posted from Bloggeroid

6 kommentarer:

 1. Det tror jag inte. Jag tror att de belyser det faktum att det är flickor världen över som inte får gå i skolan pga religiösa skäl, för att stanna hemma och föda barn osv osv,
  Men du kanske var ironisk?

  Kim

  SvaraRadera
 2. Nej, jag var inte ironisk. Tvärtom. Och jag tyckte att just det de INTE belös var just det att kvinnor sannolikt nekas väldigt mycket mer skolgång än män.

  Det skrev "mer än hälften" inte "En stor majoritet" eller "nästan alla" eller "många av" utan formulerade sig som att de var överraskade att det inte var mest pojkar.

  I Iran håller man för övrigt på att förvägra kvinnor universitetsutbildning. Iran har högst andel universitetsstuderande kvinnor i världen. Än så länge.

  SvaraRadera
 3. Jag blir stum.
  Iran är ett fruktansvärt land. Jag är Iranrasist.

  Kim

  SvaraRadera
 4. Oj, blev du tvungen att rensa nu?

  Kim

  SvaraRadera
 5. Det blev privat lite i överkant...

  SvaraRadera
 6. Tänkte nästan det.

  Kim

  SvaraRadera