tisdag 18 januari 2011

Stockholms kommuns inkompetenta blankettmakare

Har man barn på dagis måste man berätta hur mycket pengar man tjänar, eftersom de inte gitter fråga Skattemyndigheten. Det gör ju å andra sidan inte Försäkringskassan heller. Det är offentlig handling. Det vore så förbannat enkelt att skapa en liten tjänst om lämnar ut skatteuppgifterna till andra myndigheter. Men nej. Dit har vi inte kommit. Vi ska fortfarande fylla i blanketter och skicka in, och inte nog med det...

Det är tydligen så att de här uppgifterna om min lön, på vilken dagisavgiften ska grundas dessutom är beroende av... KÖN!

Ja, det finns en ruta att kryssa i för barnets kön. Den sitter dessutom ironiskt nog bredvid rutan för personnummer. En av siffrorna bland de fyra sista råkar vara jämnt för ena könet och udda för det andra. De har alltså redan informationen, dessutom på ett mer tillförlitligt sätt än via ett kryss jag ska sätta dit.

Ibland undrar man vart alla skattepengar tar vägen. Vilket svart hål trycks de ner i? Kan vi sparka byråkraterna och göra fyllnadsmassa till lämpligt vägbygge av dem? Kanske släppa ut dem i skogen och låta värmlänningarna skjuta av några av dem istället för varjarna?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar