måndag 3 januari 2011

Fiat har rätt om Prataomdet

Fiat har rätt. Naturligtvis är det bra att det finns någonstans där de som utsatts kan få berätta om det, och kanske slippa känna en del av den skuld de inte borde känna. Så till vida fyller det förhoppningsvis en stor funktion.

4 kommentarer:

  1. Vassego.

    Det betyder inte att jag tror att puckon kommer att fatta vad vi säger till dem.

    SvaraRadera
  2. Nu har jag ju inte lusläst alla kommentarer till förra inlägget här hos dig och heller inte följt debatten särskilt noga, men jag hade uppfattat hela debatten som ett försök att lyfta vad som egentligen klassas som övergrepp och det faktum att så länge vi inte pratar om vad som händer i sängen, pratar sinsemellan, två vuxna individer som varit intima, så är det banne mig svårt. Om jag uppfattat något som att vara "inte ok", så är det min skyldighet och rättighet att berätta det, att prata om det, och att inte känna skuld över att påpeka detta för min partner. Ja, jag vet inte, snurrigt detta...men, men...

    Som sagt, jag har INTE följt med...(å borde antagligen inte skriva om det här då...)

    SvaraRadera
  3. Nej, vi som inte läst på metadatan om debatten ska inte göra det. Skriva alltså.

    Jag kan se poängen med att någon som mår dåligt av övergrepp får hjälp att sluta göra det.

    Jag har dock svårt att tro att mer prat får dem som utsätter någon för övergreppen får dem att sluta. Det betyder inte nödvändigtvis att man ska sitta på arslet och vänta på något bättre, som jag inte kommer med. Man kan gott prova. Det lär ju iallafall inte bli värre. Men jag förbehåller mig rätten att vara pessimist.

    SvaraRadera