onsdag 26 september 2012

"That's not how we OP-E-RATE!"

Med en speciell hälsning och vinkning till Jessica.
"That's not how we OPERATE!" är numera min favoritreplik till folk som tycker jag ska göra saker.


Tydligen har konceptet letat sig ända fram till Scott Adams, tecknare av Dilbert. Scott Adams kan dock aldrig lämna saker därhän, utan sätter ständigt en extra liten knorr ovanpå alltihop. Det är ju trots allt så att vissa sätt inte det sätt på vilket man gör, medan andra saker är så man alltid gjort. Som att öppna bilder med Excel.


Och för övrigt, apropå ingenting, vad hände med min läsarstorm? Häromdagen, tusen kommentarer av arga sociopater som blivit bedragna av sina män eller läst i någon annans blogg* att jag är dum, eller så, och nu - Tyst! Det kan väl aldrig vara så att det funkar att kalla trollen retarderade djävla apskaft och att det får dem att ge upp? Har jag fått mestroll? Internets tunnisar?


* Jag har fått höra att exet inte längre skriver i sin blogg. Sedan ett bra tag. Ytterligare andra menar att hon ändå inte skrev om mig. Kommentarsstormen här vittnar om att det inte är helt sant, samt att somliga troll är oerhört långsinta, eller bara långsamma i vändningarna. Jaja. Att Glitterflickan skulle hunnit med en Affär hemma under april är ytterst osannolik eftersom vi tillbringade den månaden med att jobba och packa så du som blev bedragen av din karl, det var nog inte min Glitterflicka, är jag rädd.

19 kommentarer:

 1. Med tanke på att du och din tjej träffades som otrogna skulle jag inte vara alltför säker på min sak om jag var du.
  Men det gäller ju iofs även dig.

  SvaraRadera
 2. Intressant påstående, men alldeles oavsett detta, kan hon omöjligen ha haft tid i April.
  Det där var mest en hälsning till den stackars sate som kommit på sin karl med en affär, och trodde att han haft den med min Glitterflicka.

  Och så tänkte jag att det säkert finns någon annan stackars sate (Babianrövsnyllet) som gärna hugger på det där och vet allt om mitt liv, men inte ens är förmögen att skaffa sig ett google-konto.

  SvaraRadera
 3. Det finns alltid tid för otrohet. Alltid.
  Varför tror du annars folk lyckas vara otrogna på jobbet?
  Det känns rätt naivt att tro att "man inte har tid".
  Pernilla

  SvaraRadera
 4. Pernilla, du har en poäng, men nu skulle detta ha skett hemma.
  Det är inte omöjligt, såklart, rent tekniskt, men jag tror nog ändå att den här människan hittat fel.

  SvaraRadera
 5. Hå hå, ja ja... Ska vi ta det en vända till nu..?

  SvaraRadera
 6. Ok, har jag fattat rätt här?
  Du var otrogen mot din exfru och din nya tjej var otrogen mot sin exman?
  Hur stor är då risken att två människor med uppenbart lika stor brist på moral, kommer att vara otrogna mot varandra i den nya relationen uppbyggd på lögner redan från start?
  Statistiker som jag är skulle jag tippa på ca 89%-ig risk för "återfall".

  Så jag är benägen att hålla med föregående talare, du ska antagligen inte ropa hej ännu.

  Elin Wilhelmsson

  SvaraRadera
 7. Hej, Elin!
  Va trevligt att du frågar om du har fattat rätt. Det har du nämligen inte.

  Din slutsats känns väl ganska rimlig, givet förutsättningarna. Förutsättningarna, däremot, är åt helvete.

  Min och sambons tidigare otrohet är något som främst hävdas av en hög konspirationsteoretiker i samarbete med min exfru, som, enligt uppgift, själv slutat älta. Jag har inte jättekoll på den bloggen.

  Vidare: Jag visste inte att jag hade alla dessa läsare, som inte är intresserade av någonting annat på den här bloggen än min påstådda otrohet. Hur vore det om ni ägnade er åt att läsa allt det andra, kommentera det, och sluta älta?

  SvaraRadera
 8. Hmmm, kan det vara så att otrohet lockar fler läsare än en helt vanlig trist blogg av en medelålders vanlig man?

  SvaraRadera
 9. Det är min övertygelse att det är så. De eller de som är engagerade i det här, tycks vara folk som var intresserade av mitt ex blogg, och har hittat hit det hållet, och hon och jag skrev om helt olika saker. Det är alltså högst osannolikt att de människorna skulle vara intresserade av resten av bloggen.

  Det var lite det jag syftade på, liksom.

  Klart som fan att troll hellre snaskar otrohet än läser min cynismer om livet i allmänhet och Posten ODR i synnerhet.

  SvaraRadera
 10. Din blogg är faan så mkt bättre än ditt ex's. Det var en jävla massa tjat om hur hon kände sig tvingad till än det ena, än det andra. Det kan inte ha varit lätt för dig att få höra all skit, jag antar att du blivit upplyst om vad hon skrev om dig? Heja dig, njut av din nya tjej! Vill man ha garantier får man köpa sig en brödrost. /Eric

  SvaraRadera
 11. Eric, tack för stödet!
  Nej, jag vet inte så noga vad hon skrev om mig, för jag har hållit mig ifrån det, just för att jag gissade att det stod sådant där. Vi måste fortfarande komma tillräckligt väl överens för att ta hand om våra gemensamma barn och jag vill ha en så bra relation det är möjligt. Det är svårt nog som det är, faktiskt, utan att jag får reda på allt hon aldrig vågade säga.

  SvaraRadera
 12. Och ja, jag uppskattar hur lyckligt lottad jag är!

  SvaraRadera
 13. Jag blir nyfiken på om du har nån att prata med om allt det här? Har du haft nån att dryfta med? Eric

  SvaraRadera
 14. Oh, ja.
  Därför kan jag slappna av om det i bloggen.

  Den noggranne läsaren kan notera att jag varit oerhört sparsam på temat, tills trollen kom och tog upp det.

  SvaraRadera
 15. Det låter bra. Jag är en man på 36 år och jag upplever att männen i min umgängeskrets har svårt att snacka svåra saker. Eric

  SvaraRadera
 16. Hej! Snubblade över din blogg för ett tag sedan(kanske via "medelklassman" el Bloggfrossa). Ville bara säga att jag uppskattar dina texter och de kängor du delar ut där det är befogat. Har helt missat allt drama i kommentatorsfälten, och det verkar onekligen finnas lika gott om foliehattar med för småliv och för mycket tid som jag trodde.

  SvaraRadera
 17. Ja, jag blev rätt paff när jag inte hade läst här på ett tag, och vart och vartannat inlägg hade tvåsiffrigt antal kommentarer! Kul! Men det tar ett litet tag att "läsa ikapp"...

  SvaraRadera
 18. Förresten, apropå Dilbert, hade jag alltid tyckt den serien var lite småkul, tills jag själv började arbeta på kontor. Då blev den plötsligt mångdubbelt bättre!

  SvaraRadera
 19. Ja, det var ett par roliga dagar där.

  SvaraRadera