onsdag 26 september 2012

Personlig spamkampanj, eller Den Lilla Människans Kamp Mot Internetdumheten eller, ja... ni förstår

Jag har fått mycket spam från samma person nu ett tag. Ja, google sorterar undan det, men ändå, liksom. Rören blir ju fulla så att viktig trafik inte kommer fram, som ni vet. Så nu skickar jag ett mail till Eva.

till: evaj@rabattzoom.se 


Hej Eva!
Som du säkert vet är Spam (oönskad epostreklam) olagligt enligt svensk marknadsföringslag. Undantag finns om du och jag har en etablerad affärsrelation av något slag, vilket skulle ge dig rätt att skicka reklam som rör branschen/affärsområdet vi gjort affärer i, eller om jag explicit givit min tillåtelse till tidigare nämnda smörja.
Jag kan inte påminna mig att jag någonsin givit företaget rabattzoom någon sådan tillåtelse, och jag kan inte heller påminna mig att vi gjort några affärer med varandra som skulle kunna motivera det här. Jag kan faktiskt inte ens påminna mig att jag någonsin hört talas om namnet rabattzoom.
Du håller uppenbarligen personuppgifter om mig, vilka du använder för att skicka mig reklam.
Enligt PUL har jag rätt att ta del av vilka dessa personuppgifter är. Berätta därför för mig exakt vilka uppgifter du sparat om mig. 

/Tehataren

Nu får vi se vad som händer. Tänk om jag äntligen kunde få göra en polisanmälan för brott mot marknadsföringslagen eller PUL.

9 kommentarer:

 1. gud vilken gubbvarning det är på detta inlägg. skämtar du eller???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha den som nämnde'n klämde'n! Är du en gubbe som skämtar, eller?

   Vänliga hälsningar

   Sofia

   Radera
  2. Nä. Är du? Tönt.

   Radera
 2. Ja för polisen har ju inte viktigare saker att syssla med...

  Ärligt talat är det alldeles för hög rättshaveristvarning på sådana saker för att jag ens ska tycka det är kul. Har du verkligen inte bättre saker att lägga din energi på? Jag har alltid varit intresserad av vad som driver folk till den typen av anmälningar.

  SvaraRadera
 3. Du verkar ha svårt att släppa vissa grejer (apropå älta.....). jag läste bakåt i din blogg och redan 2009 har du skrivit både om detta och om ditt enorma missnöje inför fotboll.

  SvaraRadera
 4. Sanna, när jag får tid att formulera det ordentligt ska jag svara. Det är en berättigad fråga.

  Babianrövsnyllet:
  Ja, jag har skrivit om fopoll och mina små rättshaveriprojekt länge. Det är liksom ett genomgående tema för bloggen. Det är inte så att bloggen egentligen fyller, eller borde fylla, något annat syfte än att roa mig. Jag tycker om att skriva om de här sakerna. Att du läser här när du inte delar min smak, säger mer om dig än om mig.

  SvaraRadera
 5. Jag tar tillfället i akt att påpeka en liknande grej jag gjorde, och det är fritt fram att tycka att det var gubbigt, töntigt eller vad ni vill:

  Jag cyklade mycket när jag pluggade (läs: 20-25-årsåldern). Vid ett specifikt övergångsställe/cykelöverfart som jag passerade så gott som dagligen var det särdeles vanligt att Folk körde mot rött. En dag fick jag nog, skrev upp bilnumret och kollade upp det mot bilregistret. Tyvärr gick det till en uthyrningsfirma/mack, så de vägrade uppge vem som hade hyrt bilen vid just det tillfället. Men jag förklarade så sansat jag kunde för uthyraren att hans kund varit nära att köra på mig (vilket var helt sant). En gång till gjorde jag detsamma. Då var det en leasingbil eller något, och där fick jag heller inte tag i vederbörande. Så jag gav upp - kanske något för enkelt.

  Varför jag gjorde det? Jo, för att Folk ska få veta att det inte går obemärkt förbi! En påkörd cyklist är en för mycket! Hade jag kört (bil) mot rött och någon ringde upp mig en timme senare, sa att jag nästan kört på honom och hotat med anmälan, hade jag fanimig inte varit så kaxig.

  Parallellen till Tehatarens tilltag lämnas åt den tänkande läsaren att själv lista ut.

  SvaraRadera
 6. Tobias, du är inne på rätt spår.

  Och bara för att inte göra Sanna orolig. Nej, jag skickar inte in polisanmälningar hysteriskt. Jag anmäler om det finns en rimlig chans att skurken blir fälld.

  När det gäller spam skickas det sällan från Sverige av svenska företag, utan från konstiga länder utan vettiga rättssystem och då går det inte att komma åt dem ändå.

  SvaraRadera
 7. Jag följde ditt exempel och skrev även tillbaka. Jag får ju dessa mail i "spam"-korgen. men finner dem otroligt störiga. samt att de är inte ens väl genomförda. Vissa med stav- och meningsbyggnadsfel, samt allmänt slarv i språket.

  Det kommer från ett företag i dk.
  http://urlspion.se/www.rabattzoom.se

  Intressant fakta för den som förstår!

  SvaraRadera