lördag 22 september 2012

Om troll

Ett troll i min blogg
Efter att den här bloggen levt en hyfsat blygsam tillvaro i flera år, är kommentarsfälten plötsligt fulla. De är fulla med dumheter. Mycket som skrivs är så dumt att jag inte kan låta bli att garva åt det. Och säga emot. Och garva lite till. Ja, vi talar om nedlåtande hånskratt, lyteskomik. Jag skrattar inte med er. Jag skrattar åt er! Vore trollen formellt och faktiskt förståndshandikappade skulle det varit fult, men tekniskt är de inte det, och då är jag i min fulla rätt att peka finger och garva åt illiterata jubelpuckon.

Det är så tydligt vilka som är troll och vilka som är Läsare. Ibland blir jag emotsagd gällande det jag har att säga. Det brukar gå bra. Folk har rätt ibland. Troll, däremot, de kliver bara in och säger "Du är dum" till mig eller Glitterflickan. Det är så korkat, osakligt och illa argumenterat att jag det blir komiskt. Dessutom ger det mig ett strålande tillfälle att ösa ur mig alla invektiv och på lager lagda elaka formuleringar jag så sällan har möjlighet att använda i vanliga livet. "Satans djävla ärkepucko" är ju liksom inte riktigt något man säger rakt ut till kollegan som lämnar två matskedar kaffe i kannan och plattan på. Det är så lätt. Det är som att utmana en bli utmanad i bowling av en igelkott. Jag kan vinna på teknisk knockout bara genom att "råka" tappa klotet.

En annan sak vet jag om mina troll. De verkar på något vis ha hittat hit från exets blogg där de, helt utan sinne för kritiskt tänkande eller andra intellektuella förmågor, läst allsköns dumheter sprungna ur en förorättad människa som vill ta ut allt sitt missnöje någonstans, och väljer att göra det offentligt i sin blogg. Ska jag berätta en sak för er? DET SOM STÅR DÄR ÄR INTE ALLTID SANT!!!!!!! Wow! Halleluja! Finns det folk som inte är genomärliga, rättvisa och objektiva i sin blogg när de skriver om sina ex? ÄR DET SANT?! Wow igen. Dubbelwow. Men ändå. Min respekt för de oärligheter, vinklade halvsanningar och rena lögner som finns i den bloggen är vida överlägsen de genomkorkade dumheter trollen häver ur sig.

De har något gemensamt de flesta av mina troll. De tycks alla egentligen höra hemma i Familjelivs dummaste trådar, kanske nästan FlashBack. Alldeles säkert är det där de hittat exets blogg (och sin egen argumentationsteknik) där de kunnat läsa och gotta sig i allt hennes elände. Hon är duktig på att skriva om sitt elände och det är liksom det hon har sin blogg till. Känns det bra, små asgamar? Gotta er riktigt. Kör ner näbben i hennes skit och gosa runt lite. Som att äta bajs, faktiskt. Och sedan känner dessa små koprofager* att de måste rättfärdiga sitt geggande, så de försöker försvara den stackars utsatta kvinnan vars blogg de läser och vän de tror att de är. Ska jag berätta en liten sak? Hon skiter i er. Hon vill inte vara er kompis.

Min ni kan få trolla här, så ska jag, igen och igen slå er i huvudet. För ni är dumma, självgoda och aggressiva och det är en kombination som ger mig rätt att kalla er precis vad jag vill!


* Är du dum i huvudet och obildad? Slå upp ordet. NEJ! inte på familjeliv. På Wikiepedia!
7 kommentarer:

 1. Kram påre'! Skit i trollen! /Rickle

  SvaraRadera
 2. Var ligger det roliga i det?

  kram själv!

  SvaraRadera
 3. Sant. Sant. Du ska bli min husgud./Rickle

  SvaraRadera
 4. Fast ditt ex har lösenordsskyddat hela sin nya blogg så då är det något gammalt troll, alt någon du/ni känner gissar jag. Tråkigt hursomhelst! Hoppas du inte slutar blogga!
  Hälsn ett fan vid namn Sanna

  SvaraRadera
 5. Näj näj.
  Nu är jag ju på väg mot Många Läsare. Vänta bara tills adressen postas på Flashback! Då blir det en miljon läsare!!!

  Och tack för stödet.

  SvaraRadera
 6. Du framstår ju själv som oerhört smart med alla dina
  stavfel?
  "wikiepedia"? Jo, prova slå upp nåt där du.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att märka ord är den svages sätt att hämnas, som det heter.

   Den allra vänligaste hälsning

   Sofia

   Radera