onsdag 5 september 2012

Spam

I Sverige är det kriminellt att skicka oönskad e-post. Jag tror inte många blivit fällda för det, och böterna lär väl inte vara skyhöga, men jag kan roa mig med att kosta företaget en del i administration.

Har de lagrat mina personuppgifter? Då är det bäst att de kan visa att jag givit mitt godkännande därtill.
Har de skickat mig reklam? Isåfall är det bäst att de kan visa att jag givit mitt godkännande därtill.

Så, jag mailar dem och kräver att de ska berätta när och hur jag gav mitt godkännande. Nu måste någon avlönad stackare där, sitta och leta efter saker åt mig, trots att vi alla vet att jag inte kommer att köpa något av dem. Jag blir alltså en ren kostnad, en ekonomisk belastning, för dem.

Dell tar sig runt det, genom att registrera företag, inte privatpersoner, och sedan skicka adresserade brev till en representant för företaget, dvs mig.

Det är bara lönt för svenska företag, för de andra skiter fullständigt i vilket.

Och så är det ju roligt att ha ett rättshaveristiskt projekt.


2 kommentarer:

  1. Ha ha!
    Skitkul, ju. Om tillräckligt många gör så, kommer de ju lägga av. För då blir det en ren förlust. Det går att räkna ut i kronor, rakt av.

    SvaraRadera
  2. Det här har jag säkert nämnt tidigare, men någon som hade satt sig ned att räkna, hade kommit fram till att om alla, som ändå inte tänkte köpa något av den telefonförsäljare som ringer upp dem, uppehåller den som ringer i tre minuter, så kommer hela telefonförsäljningsindustrin att gå under. Och detta även om vissa kommer att köpa, eftersom den vinsten inte väger upp.

    [Källa saknas tyvärr.]

    SvaraRadera