fredag 14 september 2012

Djävla apa

En diskussion om i vilken utsträckning olika miljöfrämjande val är effektiva och relevanta pågår. En kollega är så satans dum att han då skryter över att han medvetet och aktivt skiter i miljön och roffar åt sig av världens resurser utan minsta tanke på någon annan, och avslutar med ett "men det är väl inte hyckleri". Nej, det är det för visso inte. Det är bara att räcka finger åt en miljard människor som lever på under en dollar om dan.

Jag skulle inte pissa på honom om han brann.
posted from Bloggeroid

2 kommentarer:

 1. Det är naturligtvis bättre att inte hyckla än att göra det. Däremot så väger inte brutal uppriktighet upp det faktum att man är ett arsel på alla upptänkliga sätt.

  Det är nästintill omöjligt att leva helt etiskt försvarbart - man får välja sina strider och man får göra så gott man kan. Om man då erkänner att man inte räcker hela vägen fram så får man pluspoäng för ärlighet.

  "Jag gör så gott jag kan men jag erkänner att jag har mina begränsningar och ibland är det ren bekvämlighet som begränsar mig." är att inte hyckla. Vad din kollega gör är inte alls samma sak.

  Libertards försvarar sitt egenvärde genom att ha en annan skala på socialt acceptabelt beteende än de flesta andra. I deras värld är hyckleri värre än att medvetet bidra till utsugningen av andra människor och/eller miljöförstöring. För att göra det ännu enklare för sig definierar de om "hyckleri" till att "öht bry sig" - på det viset kan de ägna sig åt att vara moraliskt bankrutta och samtidigt se sig själva som moraliskt oantastliga. Newspeak för Rand-läsare. Eftersom dessa människor inte kan se utanför sina egna behov antar de att detsamma gäller alla andra. Därför blir alla försök att handla etiskt, automatiskt till "hyckleri". En del av dem vet nog inte ens att hycklare innebär att inte leva som man lär - de tror förmodligen att det är en synonym till "trädkramare" och har Ulf Lundkvists Razor som moralisk förebild.

  Det bästa man kan göra för dem är att tvångskonfiskera deras exemplar av Atlas Shrugged och ge dem Tartuffe istället. Eller SAOL.

  SvaraRadera
 2. Dubbel, tripper och quadruppel-Word!

  Bortsett från sista stycket.
  Det bästa man kan göra för alla av intresse, är att ge dem som föda åt utrotningshotade rovdjur. Närproducerat, såklart.

  SvaraRadera