tisdag 8 februari 2011

Feminism, gnäll och Mandelbrot

En tysk matematiker vid namn Mandebrot kom för ett bra tag sedan på att naturen tenderar att upprepa sig i mönster, som är samma, men krymper i skala, grenar på träd, mönstren i löv, kanterna på blad och så vidare.

En vän ondgjorde sig igår på Fejjan över något hon kallade "interfeministiska härskartekniker", där de ledande gnälliga, bittra feministerna försöker trycka till andra.

Utan att lägga mig i huruvida kompisen har rätt eller inte, är uttrycket fantastiskt roligt. Dessutom är det symptomatiskt. Vänster på 60-70-talen lyckades aldrig göra revolution. Varför? Antagligen för att de var så förbannat upptagna med att kalla varandra småborgerliga och försöka klättra på varandra till makten att de aldrig kunde hålla sams länge nog för att få ihop det.

Och nog är det märkligt va? Så många organisationer, baserade på så många filosofier, som påstår sig vara ute efter jämlikhet, rättvisa och allas lika alltmöjligt. Och så ser vi exakt samma mönster inom de grupperna, som i det samhälle de säger sig vilja förändra till det bättre.

"Interfeministisk härskarteknik".

Sug på det uttrycket en stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar