torsdag 29 juli 2010

Motormännens riksförbund

Suck...

Och det är bara inledningen. Motormännens Riksförbund är en förfärligt märklig organisation, faktiskt. De främjar folks rätt att köra bil. Den rätten ifrågasätter ganska många idag, eftersom det körs en djävla massa bil helt i onödan. Folk är helt enkelt dumma och lata. Motormännen har också som främsta argument att eftersom det finns saker som släpper ut mer koldioxid än privatbilism, ska folk fortsätta köra som om problemet inte existerade. Klassiskt och skitkorkat "Det var ju inte bara jag"-resonemang, inte ens värdigt ett lågstadiebarn.

"Ja, men folk som bor på landet då?". Ja, man kan ju välja. Det ska inte vara gratis att välja det miljövidriga alternativet att bo i lugn och ro långt från staden man arbetar i. De som verkligen behöver bo på landet är ganska få. Försumbara. Förmodligen till och med färre än bara de som faktiskt okynneskör i Stockholm, med en av världens bästa kollektivtrafiker. Som dessutom är snudd på gratis.

Idag har DN en stor artikel om att fartkamerorna blivit väldigt många fler och fånga tolv gånger så många som de gjorde för fem år sedan. Fokus är olyckligtvis på pengarna det drar in.

De pengarna går ju till staten, och därmed till fler poliser. Kamerorna frigör dessutom fler poliser som kan ägna sig åt annat än att stå på de mest utsatta sträckorna och plocka fartsyndare. Dessutom får man ner medelhastigheten på de utsatta sträckorna ganska rejält, och all forskning visar att det gör att folk dör mindre i trafiken.

Och detta ifrågasätts nu, såklart, av Motormännens VD (ironiskt nog en kvinna), som menar att polisen istället för fartkameror borde fokusera på rattonyktra och andra som är extra farliga.

Läs de två sista styckena en gång till, och se hur många fel du hittar hos motormännen.

1 kommentar:

  1. För min del, kan de äta skit och dö.
    Och bor man på landet..då vet man absolut om att man kommer köra mycket bil. Så man köper sig en bensinsnål lite satan och är nöjd med den, även om man måste sitta som en flock packade vitvalar i en ask!

    SvaraRadera