onsdag 14 juli 2010

Littorin, en sista gång

Tydligen är det bara två års preskriberingstid på sexköpsbrott. Hoppsan.

Littorin säger i DN idag att han hoppades att Aftonbladet inte skulle trycka anklagelserna om han fuskade och skyllde på privata skäl. Och på att Aftonbladet är djävligt jobbiga för folk i rampljuset.

Ja, hörrni. Ingen är väl förvånad, men det är ännu en gång tydligt att det inte finns någon undre gräns på intellektet för folk som ska bli ministrar.

Jag förvånas över hur han lyckas gå upprätt, knyta slipsen och överhuvudtaget ta sig till jobbet med ett så litet IQ! Tror ni han kan torka sig i röven när byggt en nalle?


Icke desto mindre: Den typ av journalistik Aftonbladet kör med, är emellanåt ett hot mot demokratin, för det här hade faktiskt inte behövt vara sant - de hade gjort likadant ändå, även om de den här gången tycks ha haft både rätt och gjort en välgärning!

4 kommentarer:

 1. Mm, det är ju dumt gjort av mannen i fråga, visst. Men han är ju knappast ensam om den dumheten. Brutlat utlämnad i pressen...jag vet inte, men på något sätt kan jag ändå tycka lite synd om honom och hans familj.

  SvaraRadera
 2. Om man fått förtroendet att vara minister och ha en avgörande roll i stiftandet av ett lands lagar, och tagit på sig det ansvaret och förtroendet, då ska man vara bättre. Om man ändå gör något såhär dumt, då måste demokratin upprätthållas av de som granskar det, och då ska han hängas ut så det stänker om det. Och tvingas avgå.

  När han tog jobbet, visste han att han hade ett större ansvar än de flesta, och att han därför granskades hårdare. Om han ÄNDÅ gör sådant här, då har vi som satt honom där (oavsett vad just du röstade på!) rätt att få veta det och rätt att få veta att han avgår och varför.

  Just det, till skillnad från hans sexuella böjelser eller förmåga att vara sams med exfrun, är faktiskt en viktig del av en demokrati.

  En människa som betalar för en annan människa kropp ska inte få vara med och stifta lagar.

  SvaraRadera
 3. Om man vill kan man också invända att Littorin tagit det sämsta av både sossarnas och moderaternas arbetsmarknadspolitik och tvingat tusentals arbetslösa att gå meningslösa utbildningar och ta värdelösa praktikplatser, men vägrat ge dem pengar under tiden.

  Många skulle nog hävda att det lidande han orsakat med sin politik sammantaget är oändligt mycket större än att tvingas gå på den offentliga plankan några dagar. Han behöver ju inte vara rädd för att bli fattig när han blir arbetslös, till exempel...

  SvaraRadera
 4. Om han inte har gjort det han anklagas för har Aftonbladet begått ett angrepp på en minister som inte står fysisk misshandel efter.

  Om ministern har gjort det han anklagas för ska han emellertid inte skämmas själv: det vore ett brott mot en orättfärdig lag. Två vuxna människor har rätt att göra vad de vill, i synnerhet så länge de inte skadar varandra eller någon annan. Prostitution i sig är ett icke-brott.

  SvaraRadera