lördag 12 juni 2010

Svenska Kyrkan, Humanisterna och Sverigedemokraterna

Nu kanske jag kan få lite puckade kommentarer från SD-anhängare igen. De där "Nationalkonservatisterna". Djävla pack!

Jo, alltså.

En representant för Svenska Kyrkan* menar nu att SD och Humanisterna är ungefär samma, för att humaninsterna inte vill ha religiös indoktrinering vid skolavslutningar, och för att Humanisterna menar att Sverige inte bör definiera Etik utifrån Svenska Kyrkan.

Såklart. Så dumt av oss. Jag är tydligen Sverigedemokrat. Eller. Nej, vänta nu!

SD menar ju att vi SKA ha statskyrka, avslutningar i kyrkan med präster som berättar om Jesus för alla som vill höra på och alla som inte vill, och att vi SKA definiera etik utifrån Svenska Kyrkan. Eller, Svenska Kyrkan som den såg ut på 30-talet, men, helt ärligt, har det hänt så djävla mycket inom Svenska Kyrkan sedan 30-talet, bortsett från att de flesta inte offentligt hatar judar och att staten inte längre tycker Jesus direkt är en statsangelägenhet?

Hörrdu, Elisabeth, hur fan kan man bli professor vid sveriges mest anrika universitet om man inte har hjärna? Just det, du var ju Religiös och diskuterade etik.

Dra åt helvete!!!! (Och ja, jag menar det strikt bokstavligt i religiös bemärkelse)

Tack till Humanistbloggen!
Läs gärna deras lite mer uttömmande och sakliga diskussion.



* Elisabeth Gerle, Lund, är professor i etik vid Uppsala universitet och präst/forskare vid Svenska kyrkans sekretariat för teologi och ekumenik.

2 kommentarer:

  1. Aha, präst, vid sidan av religionsvetare. Det förklarar saken. Hon har en agenda.

    SvaraRadera
  2. Visst är det konstigt att man på svenska universitet utbildar präster, och kallar det vetenskapligt att diskutera vad Jesus och Gud kan ha menat i olika sammanhang?

    Det är ju liksom motsatsen till vetenskap.

    Så, ja...

    SvaraRadera