måndag 19 mars 2012

Fotboll och fattigdom

Ibland blir jag lite... förvånad. Kan vi väl säga. Som till exempel när jag får höra om ett bistånds-/välgörenhetsprojekt i ett fattigt land, där man hjälper fattiga flickor att...


...


...spela FOTBOLL!
Ja, gott folk, ni läste rätt. i Ett Fattigt Land, där majoriteten av befolkningen är lycklig om den kan skrapa ihop tre års skolgång åt sina barn, där lägger man tid och energi på att hjälpa barn att spela fotboll. Man samlar in begagnade fotbollsskor från Sverige, för att barnen ska kunna spela fotboll.

Visst, det finns många olika former av välgörenhet, och visst finns det liksom alltid någon som har det värre, på något vis, men om man nu ska ta sig till andra sidan världen och hjälpa fattiga barn, varför i helvete väljer man fotboll? Varför prioriterar man fotbollsskor som extra bagage när man reser dit? Varför inte skrivblock och pennor och böcker? Datorer? Pengar att köpa skolmaterial med?

Varför fotboll? Varför betraktas denna djävla styggelse som så vansinnigt uppbygglig att den prioriteras över något annat?

Nej, så ta mig fan att jag begriper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar