fredag 3 februari 2012

Nej, hon var inte en stor författare

Igår skulle jag möte en människa som skulle köpa en sak av mig via Blocket-annons.
Jag sa att jag skulle ta med den till stan så kunde vi ses där.
Tillbaka fick jag:
"Vilken tid då!!! och vart!!!!!"

Vad är det för fel på folk?

4 kommentarer:

  1. Nej, HYSTERIKA???????

    Ja, du har helt rätt. Och sedan passade inte det jag hade att sälja heller. Djävla sopa.

    SvaraRadera
  2. Man bara vet att det är samma människa som reflexmässigt trycker ner High Importance flaggan på varje jobbmail de skickar. Även om det är en bild på deras barn utklädd till pumpa på Halloween.

    När jag blir gud ska jag inrätta ett särskilt hörn i helvetet för utropsteckenochfrågeteckensmissbrukare. Min tanke är att deras straff är att de måste försöka förklara Facebook för en Sahlinfriserad socionom med träsmycken* medan fyrtio demoner utklädda till barn skriker "KOLLAMIGKOLLAMIGKOLLAMIG" rätt i örat på dem.

    Jag har bad i brinnande bajs som backup-plan. Klassikerna är bäst.

    * K.Make techsupportar vårt lokala county council (tänk: kombinera kommun/landsting) och samtalar dagligen med ett flertal av countyts n socialarbetare. Alla är hårt arbetande och hängivna människor som definitivt är värda en stor eloge för sitt arbete. Vi skulle aldrig palla socialarbete och de bryter ihop över teknik - en anledning så god som någon att dela upp arbeten.

    Tyvärr blir en del av dem defensiva och arga när det går upp för dem, trots k.makes stenhårda påkerfejs, att skit-mellan-spakarna-problemet de klagat högljutt över är _extremt_ grundläggande. Man förstår stressen de är under. Absolut. Det blir ändå ibland svårt att hålla sig för skratt. Man håller igen stenhårt så länge de bara är förvirrade och stressade - det är när de blir självrättfärdiga och pompösa som han tillåter sig att berätta för mig och vi tillåter oss att fnissa.

    Som damen som aldrig lärt sig något annat sätt att komma åt en fil än open-funktionen i Word (ja: även filer inte skapade i Word) och därför inte hittade PDF-en hon just sparade. - Så långt är teknofob-empatin högfungerande.

    När k.makes försök att visa henne något av de många sätt som finns att komma åt alla filer på datorn föll på döva öron var det frustrerande, men tf-empatin fortfarande påslagen.

    När de tragglat sig igenom att gå via MyComputer och hon lyckats få upp sin PDF var hon inte nöjd. Filen var öppen men hon hävdade ändå att det var "fel". K.make frågade om det var den PDF hon ville ha? Ja. Men det är "fel". Hon ville veta hur hon öppnade den i Word. Så k.make visar henne hur hon släpper på alla filtyper i öppna-funktionen (det här är egentligen saker han inte ska göra - hon förväntas kunna sånt här och ringa honom när något _tekniskt_ har skitit sig) och hon är nöjd. Hon tänker fortsätta att starta Word varje gång hon ska ha upp en fil. K.make suckar lite invärtes men förstår att gamla hundar inte sitter på kommando. Men sannolikt kommer hon att ringa igen när hon lyckats sumpa sina Wordinställningar eller Area har gjort en uppdatering på hennes maskin.

    Han promotar försiktigt tanken på att använda sökfunktionen eller någon av de vanligare vägarna "Because that way you can always be sure to see your file, no matter what format it is."

    Då kommer det.

    "That's not how we OPERATE!"

    Den. Tillät vi oss att skratta åt. Jag erkänner. Inte åt hennes teknofobi. Man kan inte ge tech-support om man inte har empati med teknofober. Men hennes rättfärdiga indignation och fräcka lögn. De var roliga och det fanns inget sätt att komma runt det.

    (K.make är alltså INTE ett techsupport-troll. Han får konstant uppskattande feedback från councilarbetarna specifikt för att han kan förklara utan att få dem att känna sig dumma över n00b-misstag.)

    SvaraRadera
  3. Folk som inte VILL lära sig, därför att de tror att de kan är ofattbart provocerande.
    Jag skulle aldrig fixa det jobbet. Jag skulle skrika åt folk. Jag skulle ifrågasätta deras art på mentala grunder.

    Och ja, jag drabbas också av dem ibland. De som tror att de har hittat en djävligt smart genväg, och inte vill lära sig något annat. De som faktiskt, verkligen inte VILL förstå, fast vi alla vet att förståelse nästan alltid gör saker lättare. Som om de VILL att det ska vara svårt.

    SvaraRadera