onsdag 15 december 2010

Om källkritik

Det är besvärligt med tyckande och siffror. Det är väldigt svårt att inte ha en åsikt. Jag repeterade också och hänvisade till Fiat om vem som faktiskt begår terrordåd. Jag har all anledning att tro att det är ungefär sant i de här siffrorna, vilket ju flera andra i andra bloggar, som jag har förtroende för, kollat lite noggrannare, men det är ju faktiskt bara journalister och forskare som har tid att verkligen kolla alla de där siffrorna på riktigt. Alla vi andra blir tvungna att lita på vänner, bekanta och media i allmänhet för det mesta.

De gånger man då har fel, ja då står man där med byxorna nere när det råkar komma en Sverigedemokrat som är dum i huvudet och därför arbetslös och alltså har massor av tid att ta reda på att det är muslimer som är duktigast på att rekrytera muslimska självmordsbombare. Har ni kollat statistiken för dem? Jag sätter fem spänn på att nästan alla är muslimer.

Kom ihåg var ni hörde det först, govänner, för snart kommer det där sista att stå i varenda konspirationsteoretiskt extremhögerflygblad ni kan hitta!

Någon som orkar kolla statistiken för terroristbrott utförda av kristna fundamentalister i USA och Afrika? Jag vet att det hänt.

3 kommentarer:

  1. Om det är en tröst så är det inte jättestora fel i de där siffrorna. De visar fortfarande att förekommandet av islamistiska terrordåd är grovt överdrivet. Sen är det ju så klart beklagligt att det var den felaktiga uträkningen som spreds, när verkligheten ser i princip likadan ut enligt originalfilen. Oh well, vi var många som var för snabba igår. Vi är långsammare nästa gång!

    SvaraRadera
  2. Grovt överdrivet i media skulle det stå.

    SvaraRadera
  3. Appselut!

    Och det är som det felräknade klimathotet. Det var felräknat på någon procent, men faktum kvarstår med bara marginell skillnad - Mad Max-filmerna är snart att betrkata som dokumentärer.

    Att tiden dit är 2% kortare än någon trodde för något år sedan kan kvitta som fan!

    SvaraRadera