torsdag 30 december 2010

Narcissism på fejjan

Jag undrar hur många som skriver om sig själv på fejjan, i sin status och i bilder och saker de postar, i hopp om att alla ska se allt de gör, och kommentera det med hjärtan eller Like-knappen eller med små söta ord, men som aldrig läser någon annans för att de är så upptagna med att själv publicera.

Narcissism tror jag det kallas, och Fejjan främjar det. Lite som rätt många bloggar.

7 kommentarer:

  1. Spanarna i P1 tog upp det där för ett tag sedan: att det skrivs (och på andra sätt publiceras) otroligt mycket, men att efterfrågan är väldigt mycket mindre. Det finns inte tillräckligt med intresserade människor för att läsa allt.

    Det gäller inte bara Facebook, det gäller naturligtvis i hög grad även bloggar och andra hemsidor och i viss mån även tidningar.

    Och så har jag, ironiskt nog, dragit mitt strå till stacken genom att skriva en kommentar som kanske bara en, kanske ingen, läser.

    SvaraRadera
  2. Nja, kommentarer kan du nog vara ganska säker på läses av åtminstone en.

    Så du har bättre odds än jag.

    SvaraRadera
  3. Som jag ser det är det lite skillande mellan FB och Blogg...FB för mig är (om man nu bortser från spel) ett enkelt sätt att hålla reda på vad släkten gör. Blogg är för min egen skull.

    SvaraRadera
  4. Fast många verkar använda det på samma sätt, nämligen att skriva navelskådande trivialiteter helt utan intresse för någon annan i sin statusrad, och de flesta läser nog inte någon annans, för de är ju i allmänhet djävligt tråkiga.

    SvaraRadera
  5. Aha..sånna "Fjortisbloggar" / "Jag vill ha beröm för att jag städat"..sånna ja, de är mindre underhållande.

    SvaraRadera
  6. "Ja, jag är en liten status-hora!"

    Ska jag skriva som status nästa gång jag uppdaterar. :)

    mvh
    Jessica

    SvaraRadera
  7. Ja, men gör det, snälla!
    Får jag se?

    SvaraRadera