lördag 15 maj 2010

Lyxig Kristi Him...

I torsdags var det en kristen högtid. Jag och sönerna högtidlighöll vaddetnuvar Jesus gjorde på den här dan för dryga två tusen år sedan.

Vi samlades runt bordet, som en riktig familj. Plasttallrikar till barnen. Själv lade jag ner rejält med jobb på maten, för jag tycker det är viktigt att inte slappa till, utan jag vill lära mina barn hur man verkligen gör när man lagar mat, och jag vill att de ska lära sig det där sociala med att äta middag.

Jag snålade inte heller på råvarorna. Det var riktig spagetti, dagen till ära, och inte bara snabbmakaroner. Vi åt äkta svensk falukorv till. Alltihop hoprört i en kastrull. Varsin gaffel, även om bara två av oss använde den, och Willys-folkis direkt ur burken för mig. Inte bara kranvatten, alltså. De kunde helt enkelt inte få nog, utan åt tills de höll på att spricka, de små gourmeterna. Ja, jösses, så fint vi hade det.

Inget slarv, när det handlar om Jesus!!!


1 kommentar:

  1. Har du av en händelse drabbats av "äkta mat-blogg/person"?
    Hm...jag känner en person som håller på och dillar på det där sättet och det är utan tvekan den personen som äter mest skräp.
    "Den som skryter värst har oftast gjort minst"..nu brukar det gälla sex i vanliga fall, men mat-fanatiker kan gött få nyttja den med.
    (jo, jag tycker nog att man ska äta begränsad mängd "skräpmat", men man behöver ju inte gå till överdrift heller)

    SvaraRadera