fredag 28 maj 2010

Fredagsfika? (Gästinläg)

Det är så mycket i världen som är fel, snett och till och med förkastligt. Ta bara dettta med fredagsfika på arbetsplatsen. Jag förstår tanken. Tanken är god. "Nu ska vi tillsammans samlas och fira (genom att äta såklart, hur annars?) att vi slipper träffas i två hela dagar." Detta ska antagligen ge försmak på helgens "bag in box"-syndande, om man så vill, en lite "förfest".

När jag blir president ska jag införa måndagsfika. Vilken annan dag i arbetsveckan kan vara mer lämpad för uppmuntran genom socker? I allafall jag har störst behov av snabba kolhydrater och trevlig samvaro när jag efter en hel helg med barn och man, utpumpad och slutkörd, inser att jag faktiskt är ännu tröttare nu än jag var innan helgen.

Äh, va fan. Ge mig fika varje dag. Det kan jag behöva!

/Sexminuterste


(Och Tehataren tackar!)

7 kommentarer:

 1. Du behöver inte bli president för att "bestämma" över mig, jag lyder gärna och inför "Fika-Hela-Veckan" omedelbart!

  SvaraRadera
 2. Kan man tänka sig "Fett-hela-veckan" istället för socker så är jag med på allt du skriver.

  SvaraRadera
 3. Om du fixar Måndagsgodis till dom som aldrig dricker varma drycker så kan jag fixa fram några röster svart.

  SvaraRadera
 4. Kan man få ett jobb där man bara fikar hela tiden?

  Jaha, hette det arbetslös, så tråkigt. :-(

  SvaraRadera
 5. 30+: Nej, det heter "Kommunalarbetare".

  SvaraRadera
 6. Min arbetsgivare ordnar varannan vecka "fredagsfrukost", varpå man infinner sig 7:30 på ett frukostställe. Lite som ett fredagsfika.

  Trevlig idé... men själv blir jag tröttare och tröttare vad veckan går, och vill då rakt inte kliva upp tidigt på en fredag! På en tidigare arbetsplats jag hade fick man faktiskt frukost varje måndag! Det var mumma, det! Visserligen bara smörgåsar, men det var färska frallor, många sorters bröd och många sorters pålägg!

  Så visst, Sexminuterste har min röst i presidentvalet!

  SvaraRadera
 7. Sexminuterste28 maj 2010 19:29

  Blir jag president ska jag också införa rökrast även för icke-rökare. Fick senast idag kommentaren "Det är ju så skönt att komma bort en stund också..." NÄHÄ...? Verkligen? Är det skönt att slippa jobba en stund och öka arbetsbördan för sina icke-rökande kollegor? TACKA FAAN FÖR DET, MEN JAG TYCKER DU ÄR ETT PUCKO, PUCKO!!! En vecka mindre semester för rökare kan också vara ett alternativ, men jag ser hellre att jag får en extra. Sexminuterste for president!!!

  SvaraRadera