onsdag 19 maj 2010

Andreas Carlgren har gjort det igen - Övergödning i Östersjön

Algblomningar och bottendöd i Östersjön beror huvudsakligen på övergödning. Det är i princip alla (utom möjligen Sveriges fiskarkår) överens om. Till och med Andreas Carlgren har insett det.

Den i särklass största boven bland gödningsutsläppen är, inte helt oväntat, bönderna. Så vad gör man? Man tar bort straffskatten på konstgödsel, och sedan kör man en helt genial lösning för att få bönderna att gödsla mindre.

Man ber snällt!!!

Jahaja? Men om det var en bra idé, varför han man inte gjort det tidigare? Det är ju gratis, lätt och enligt Andreas Carlgren funkar det fint. Jordbrukarna i Sverige är faktiskt inte, även om du är centerpartist, pucko, en grupp som gjort sig känd för sitt miljöengagemang. Faktiskt. På allvar. Jag skojar inte.

Andreas Carlgren, exakt hur många gånger blev du tappad över trappräcket med huvudet för som liten?

Fredrik, hur fan tänkte du när du satte den här sopan på en ministerpost?

Nej, det handlar inte om mina politiska färger till höger eller vänster på skalan. Det handlar om en enskild individ som är bra djävla mycket dummare än riksgenomsnittet. För få synapser. För få veck i hjärnan. Han är uppenbarligen patologiskt korkad.

Fredrik, gör om gör rätt!!!

2 kommentarer:

  1. Mmm, och varje år har alla bönder här runt omkring samma problem...vart f**n ska de göra av all koskit?
    Lustigt...

    SvaraRadera
  2. Någon kommenterade det där med att det skulle vara mycket lättare att dosera konstgödsel än riktigt bajs och att man är oberoende av när djuren bajsar, och kan gödsla när det behövs som bäst, vilket totalt skulle minska utsläppen.

    Jag ställer mig en smula tveksam.

    SvaraRadera