måndag 15 november 2010

Ung och bortskämd med en Twist

På DN kultur skriver idag Sverker Lenas en liten text om tv-programmet Ung och Bortskämd. Han skriver ganska länge och säger inte så mycket nytt eller spännande, förrän precis på slutet.

"Vad man fick se i premiäravsnittet var lite yngre upplagor av valhöstens omtalade "mittenväljare i storstan", dessa mytomspunna samhällsbärare som anses vara så handikappade att de snart behöver avdragsgill assistans för att gå på toaletten. Enda skillnaden är att de unga ännu och bortskämda ännu inte uppnått de gamla och bortskämdas lönenivå och därför måste använda päronen som tjänstehjon ett tag."

Notera att det är precis de fyrtio- och femtiotalister som förfasas mest som skapat problemet och idealen för de unga och bortskämda och dessutom skämt bort dem!

Djävla pack allihop!

5 kommentarer:

 1. Uh, behövde de verkligen göra ännu en såpa när vi för längesedan tröttnat på allt det där. "Få se, vad har vi kvar som vi inte redan gjort, JA, bortskämda ungar som är nyktra. Den tar vi."

  SvaraRadera
 2. Vafan, gör en om deras djävla apskaft till föräldrar istället.

  SvaraRadera
 3. Eller, en om folk med så lite liv att de ser skiten!

  SvaraRadera
 4. Hallå, Arga Snickaren, Lyxfällan?

  Behöver vi inte snarare program om bättre förebilder istället för att gotta oss i hur dumma alla andra är och i slutändan ändras ingenting? Okej, man får känna sig lite efterbliven ett tag men ges ändå en chans till ett bättre liv.

  Eller är det ett kristet sätt att tänka på?

  SvaraRadera
 5. Nej, det är inte kristet. Det kristna här är Vi Är Bättre Än Ni, För Vi Har Sett Ljuset, dvs dokusåporna.

  Det okristna, vettiga, är vad du förestlår.

  Men hur kul är det?

  Fast det vore kul att INTE exponera de som generellt betraktas som avarter, utan att visa Normen för vad den är. Ett djävla pack!

  SvaraRadera