torsdag 25 november 2010

Att bidra?

Jag gnäller sällan på mina kollegor, för jag tycker faktiskt om dem. I princip allihop. Till och med kollegan jag inte gillar, gillar jag nog lite ändå. Alltså de hos min egen arbetsgivare.

Vi ska snart ha julfest med kunder inbjudna till vårt nya kontor. För några veckor sedan bad chefen om förslag på musik.

Jag tänkte efter en stund, och föreslog sedan till chefen ett tema. En komplett idé, och jag erbjöd mig såklart också att förverkliga denna idé. Idén var verkligen genomtänkt och inte bara "Bra musik, typ." och jag försökte att inte ta för stor hänsyn till mina egna preferenser.

Jag pusslade ihop ett par spotifylistor, som dock blev lite i tunnaste laget, och mailade därför dem till kollegorna och bad om fler förslag på mitt tema.

Det självklara jag möts av är då att det finns andra teman som är myyyyyyyyycket bättre.

jaha? Men varför kunde du inte slänga ur dig det för några veckor sedan då, dumdjävel om du nu tyckte så? Varför vänta tills jag lagt ner jobb och tanke, efter att chefen sa "Det var en bra idé. Tack Tehataren. Löser du det då?". Nej, NU en vecka innan festen kommer folk och tycker annorlunda.

Ibland blir jag så djävla trött på folk och vill bara skrika "Men gör det bättre själv då för helvete, djävla gnällröv!", men inser samtidigt att de bara är dumma, inte illasinnade. Och det här är människor jag egentligen tycker om. ju.

Men typ, ändå. Och jag har ju min blogg, så...

MEN GÖR DET BÄTTRE SJÄLV DÅ FÖR HELVETE DJÄVLA APSKAFT TILL GNÄLLRÖV!!!

Strikt talat sa jag nästan det. Jag påpekade att den som kom med den "bättre" idén (jag tycket inte den är bättre) kan sätta ihop sina egna spellistor, för den musik han föreslår kan jag inte ett skit om. Anledningen till att jag inte kan är att jag inte tycker om den.

Som avslutning om vad jag tycker om andras syn på musik. Lite pop. Från listorna. Heeeeelt utan Alternativt eller Artistiskt eller Pretentiöst.

6 kommentarer:

 1. Var det Gun's n Roses-tema?

  Eller Skåne-tema?

  SvaraRadera
 2. Nej och Nej.

  Hur mycket partymusik skulle du kunna samla ihop på temat "Skåne"? Jag skulle på sin höjd kunna skrapa samman "Var ska vi sova inatt?" med Perikles, som ändå högst tveksam av tusen skäl. Kaaaaaanske "Ah du, hur fan ser du ut?" med Wilmer X. Men sen är det fan slut.

  Guns n Roses? Det råkar vara min preferens, men inte vad jag skulle rekommendera till en firmafest med kunder av en rad olika skäl.

  Och dessutom, som sagt, jag gjorde mitt bästa för att ställa mina personliga preferenser åt sidan.

  De andra tyckte "modern elektronisk lounge-musik" vore bra.

  Jag kallar det Muzak, men det är ju bara jag, tydligen.

  SvaraRadera
 3. Alltså det här är så obeskrivligt roligt så jag sitter fortfarande 10 minuter efter jag läst och skrattar högt. Till mina kollegors stora förtret. Sen ber jag lite om ursäkt att jag skrattar åt din missär men vad gör man inte för att lätta upp tillvaron lite

  SvaraRadera
 4. Hm, TokT, ska jag tacka för komplimangen, eller ska jag vältra mig ännu mer i ilandsömkan över att vara en gnällig, självupptagen nolla som inte känner igen bra musik när jag hör den och blir grinig för att inte alla tackar mig för något (nästan) ingen bett om?

  Eller.
  Chefen, som bett om det, tackade.

  Och just det, poängen var ju att ingen hade kommit med något bättre, förrän jag kom med mitt, och då dög inte det. SÅ var det!

  Djävla apskaft.

  SvaraRadera
 5. Slår vad om att dina kollegor enbart tog hänsyn till vad de själva gillar för musik. Och då dör varje diskussion om musik. För tycke och smak går inte att argumentera för eller emot. Jag har fått frågan om vad det är jag gillar med en viss musikstil, och det går fanimig inte att svara på. Jag förstår att inte alla gillar samma som jag, och det är ok, men kom inte och racka ner på min smak bara för att du tycker annorlunda!

  SvaraRadera
 6. Word!
  Nej, alla argumenterade inte emot min musik av det skälet. De ville ha en annan sorts fest med en annan sorts musik. Eller, han som faktiskt var konstruktiv ville det, och han hade ett motförslag och han löser det nu.

  De andra tyckte bara att min lista inte var cool nog, varför de dissade den. Det var inte det som spelas på Rix Megahit 117,bajs, nämligen.

  Framförallt blir jag sur på folk som inte själva erbjuder något förslag, men tar sig rätten att hacka på det enda konstruktiva som kommit.

  SvaraRadera