lördag 27 november 2010

Julhandeln har börjat

Skjut mig. Idag försökte jag handla mat och något litet annat. Och julhandeln har börjat. Innan advent. Det är så satans mycket förortsfetton i Centrum att man knappt kommer fram. Hela tjocka släkten. Bokstavligt talat. De går där och tittar på Carpe Diem-skyltar och skojar om att Clas Ohlson är ett "gubbdagis" där man kan lämna "gubben" medan man själv "shoppar" på riktigt. I ett ganska stort förortscentrum.

Men snälla, vad är det för fel på folk? Vad är det som förmår folk att vallfärda till samma butiker de har besökt hela året och får dem att Oooha och Aaaaha över lite plastglitter och några julgranskulor? Vad är det som får folk att gå igång på samma djävla fula kläder som hängt där hela året, eller köpa Carpe Diem-skyltar till sina kompisar? Vad det som får tjocka människor att vallfärda till tråkiga butiker och trängas och svettas, och gå alla fem förståndshandikappade i bredd och pommes från Donken så att ingen av oss som faktiskt måste handla till exempel mat eller en isskrapa som funkar inte kommer fram?

Kort sagt:

VAD FAN ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK?!

11 kommentarer:

 1. Ursäkta, är inte du skånsk?

  SvaraRadera
 2. ?!
  Det där kan du få utveckla.

  SvaraRadera
 3. Då heter det väl ändå julhandelen?

  SvaraRadera
 4. Aha, du tänker så? Jo, såklart det heter "julhandelen", men de flesta av läsarna vet ju inte det, eller hur?

  SvaraRadera
 5. Om du någon gång får för dig att byta namn på bloggen, röstar jag för "VAD FAN ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK!?". Eller så snor jag helt fräckt frasen och startar en sådan själv.

  SvaraRadera
 6. Tobias, du är hjärtligt välkommen. Skicka mig länken bara, är du snäll!

  SvaraRadera
 7. Om jag ändå bara vore hälften så ursinnig på folk, så att jag kom mig för att skriva av mig på liknande sätt. Men ack, jag befarar att mitt enorma tålamod sätter käppar i hjulet för dylika företag.

  Om jag ändå får för mig att sätta planen i verket, lovar jag att spamma här med (minst) en länk - oroa dig inte!

  SvaraRadera
 8. Det är något med den djupt nedärvda julgenen som obarmhärtigt slår till något tidigare för varje år som går.

  SvaraRadera
 9. Maria, ja, dumhet är faktiskt ärftlig rent biologiskt, alltså genetiskt, så visst är det väl så att det ligger något i det, men jag tror mer på det sociala arvet som generellt gör barn ungefär lika dumma som sina föräldrar och dessutom förmedlar sjuka ideal och smaklöshet.

  SvaraRadera
 10. ...jag vet inte riktigt hur jag ska hantera mig själv och pepparkakshuset som började bakas redan i förrgår (DÅ DET FORTFARANDE JU VAR NOVEMBER). Jag får skylla på:
  1) Dåliga gener
  2) Det Sociala Arvet (1 + byråns enda indian, som nog dock är tämligen oskyldig)
  3) Boande gravidhormoner.

  SvaraRadera
 11. Nämen, Maria. Nu har du allt läst illa.

  Baka pepparkakshus, även med barn, är faktiskt kul. Det saknar jag från jularna med farsgubben. Vi gjorde galna pepparkakshus.

  Det här handlade om att uppskatta julhandeln. Det där att trängas i äckliga affärer med äckliga människor.

  SvaraRadera