onsdag 31 mars 2010

Skitnödiga AD-apor och konstiga humanister

Något är djävligt skevt. Det kryllar av folk som hylla iPad, iPhone och blir närmast religiösa när man säger Mac. Jag minns en föreläsning som hölls på Lunds Universitet för de studenter som skulle få koppla upp sig från sina studentrum, där en ingrodd IT-administratör från någon skitnödig institution berättade för alla hur man kopplade upp en mac.*

Ruskigt många människor som recenserar program och användbarhet talar om mac, och alla program för mac. Och iPhone. Enligt InUseful är kanske inte iPhone störts på mobilsurf snart? Nähä? Kan det vara så att folk tyckte att något som hanterar 3G kan vara kul? Något som inte kräver ett Telia-abonnemang? Något som finns till flera märken? Skumt...

Men hörrni. Mac-användarna. Ni är en liten skitnödig minoritet. Jag vill inte uttala mig om vad skälet är, men ni är fan inte många. Enligt w3Schools.com utgör ni sketna 7,1%. Bill Gates har 90% av av övriga i sitt grepp. Så hur vore det om vi valde att hjälpa den stora massan, och inte lägga 90% av jobbet på de skitnödiga 7,1% som är AD och har fula glasögon och skriker högt eller är konstiga doktorander som lever kvar i 1987 när Apple var de enda med ett vettigt grafiskt gränssnitt?

Linux ska vi bara inte prata om. Nästan ingen använder det. Faktiskt. Och det finns ett skäl. Jag lovar. Jag är proffs...

Ja, Mac är snygga, men fan vad jag är trött på deras hypande, skitnödiga, fulgalsögonprydda AD-anhängare.


* bara en procent av de närvarande använde mac.

4 kommentarer:

  1. hey, glöm inte att ta dina chill pills ;-)

    enligt undersökningar är windowskunderna även nöjdare med sina pc än vad mac-kunderna är med sina macs. men mac-användarna är lojala kunder, de är kunder med hjärtat. sånt är värt mkt för ett varumärke iaf, dvs de är mindre nöjda men de kan inte tänka sig att byta.

    apple = livsstil

    ;-)

    SvaraRadera
  2. Gå loss, berätta vad man ska ha!

    SvaraRadera
  3. Det är intressant att man faktiskt gör jämförelser av hur nöjda folk är med windows och mac, eftersom det är helt olika typer av yrkeskategorier och helt olika användningsområden, och helt olika grupper av personligheter som använder dem. Det är liksom inte jämförbart.

    Apple är absolut en livsstil. Det som stör mig är hur inskränkta de där AD-aporna är när de tror att hela världen tycker att mac är det enda som gäller, och som på fullt allvar tror att alla är beredda att betala tjugo papp för en laptop. Som dessutom är likadan på insidan som den för fem.


    Huskatt: Jag tänker inte diskutera vad man ska ha, eftersom det beror på vad man ska ha den till. Lastbil eller ambulans? Båda är fel om du ska köra till Ica Maxi och handla.

    SvaraRadera
  4. Linköpings-Åsa6 april 2010 kl. 16:20

    Äsch, så hemsk är jag inte... ;-)

    SvaraRadera