torsdag 21 maj 2009

Tedrickare med konstnärsambitioner

Det är inte ovanligt att soffkrypande tedrickare har konstnärsambitioner. Den äldre generationen flyttar till Österlen, där de köper ett förfallet hus och börjar göra saker i lera, som andra tedrickande kärringar köper. Antagligen är det så att pengarna helt enkelt snurrar runt mellan dem, och efter hand dräneras detta flöde, då råvaror i form av lera, duk färg och te köps utifrån.

Den yngre generationen tycker mycket om blommor. De gör blomarrangemang. De tar sin lilla telefonkamera och tar en bild på en buske i trädgården.

Och nu ska jag berätta något för er, blomälskande tedrickare.

NEJ DET ÄR INTE DJUVLIGT VACKERT!!!

Ja, dina tedrickarkompisar hävdar det. De skriver det som kommentar till din facebook-bild, som är onödigt liten, till och med för Facebook. Men de menar det inte. Precis som jag, ser de att det är en suddig felexponerad bild i motljus, där blommorna inte syns, och det hela faktiskt blir ganska deprimerande. Dina vänner ljuger för dig. De smörar. Din blombild är anskrämlig i alla avseenden, och dina tedrickarvänner säger till sig själv att deras buske minsann är mycket finare, och sedan apar de efter.

Stilleben med blombuskar blev ute när Romantiken gick ur tiden för flera hundra år sedan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar