fredag 15 maj 2009

Hur gammal är du egentligen?

Det är något läskigt med en osynk i ålder. Visst blir man lite illa till mods av en åttaåring i kostym som artikulerar väl, använder svåra ord och saknar humor?

Och nog är det något lite pedofilt över en kvinna på över trettio som har ett talfel så allvarligt att det syns i skrift när hon pluttar ut ett j i stället för r, och dessutom gullar till det med ett "-issar" sist i ord? Att skriva hjärtan över sina i brukar betraktas som ett prepubertalt yttrande av sötma. Det skär sig med någon som är mor till tonårsbarn.

Så varför i helvete kan jag läsa statusar på facebook, fulla med små hjärtan*, "kjamissar" och annat gullegull som ger en akut, galloperande diabetes och psykosomatisk maginfluensa?

Vad är det för fel? Har du OD:at på krumelurer? Att kunna ha roligt, skämta, och göra galna saker är en sak, och ett sunt tecken på lagom mycket barnasinne, men det där, snälla.

När det dessutom kombineras av soffkrypmedte, gulliga aktiviteter och mysiga hemmakvällar och Djuvliga saker. Då blir det för bra.

Sorry, där, bruden, men du är "on my list". Du vet, den där listan med titeln "Nackskott"...

* "Trevlig helg kompisar!! ♥ ♥ ♥"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar