fredag 22 maj 2009

Dagens tedrickare


Dagens Tedrickare presenteras på en helsida i Metro. Ingressen är precis den blodtryckshöjare man behöver för att få något gjort en dag som denna, och den innehåller ord som
"Plaza Kvinna" "Nu lever hon genomsnittskvinnans drömliv, lyckligt gift, med sommarhus i skärgården och med yoga och segling på schemat."Hon poserar sött på en brygga i skärgården, lite mysigt med en stor jacka, på den stora bilden, lite som om hon var fem år. Det är nästan bara gluggen i övre tandraden som saknas. Kanske man ska rita dit den med en penna? Ja, se på fan! Det gick fint. Och nu är den i övrigt sunkiga bilden faktiskt fulländad. Sug på den du, din blomplåtande tedrickare!


I texten talar hon om hur man får vara stolt över sina framgångar i USA, men inte i Sverige. Ska vi kanske tolka det så att folk helt enkelt blir lite förbannade på andra som skryter över sitt perfekta liv och sina karriäristiska bedrifter, men att någon har ett för stort ego för att koppla detta? Eller att de andra tedrickarkärringarna faktiskt är för inskränkta för att känna igen talang när de ser det och blir sotis för att Ebbas blommor är finare, hennes soffa mjukare, hennes yoga mer avslappnande och för att hon faktiskt fortfarande är snygg och får vara med i TV? Jag känner ju inte Ebba, så jag vet faktiskt inte. Det är ju möjligt att hon faktiskt är trevlig, rolig, spännande och har mycket att prata om.

ELLER INTE?! Snälla, yoga och segling.

Om sin "goda vän" Estelle, Milburne, vd för Yogayama (!) säger Ebba:
"Vi har det här med örter och andlighet gemensamt."

Örter och andlighet? SKÄRP DIG! New age är för dumma, lättledda, ickekritiska människor.

Metro, You're on my list!!!

Och just det, hon sjunger i jazz-band. Guuuuud så svängigt!


(Du kan själv läsa elendet i Metros PDF-upplaga, på sidan 23.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar