söndag 20 december 2009

Vem ska pröjsa arenan?

Jag kom till insikt, och det här är faktiskt riktigt roligt.

Någon av kvällsblaskorna hade idag som löp att några av Sveriges största skattesmitare tillsammans är skyldiga ca 2,1 miljarder kronor. Nå, det hade ju räckt fint till en arena, eller hur?

Skattesmitare ja. Vad är det för några? Bidragssnyltare och skattesmitare är ju ungefär samma sak. Att ta det man inte har rätt till, eller att inte betala det man är skyldig, det är ju som att räkna subtraktion eller addition med negativa tal. Same shit, different brand. En vän, E, som är gymnasielärare i bland annat samhällskunskap diskuterade en gång bidragssnyltande med den fotbollsspelande medelklasshopen vita gymnasieyngel. Ja, det var många av dem som spelade fotboll, för det var en idrottsskola. Någon påpekade att invandrare kommer hit för att få socialbidrag och slippa jobba. E frågade åtta av klassens 24 elever (Nej, inte 24 närvarande, 24 totalt!) var de hade varit mellan klockan åtta och tio imorse, och de skämdes knappt när de erkände att de varit hemma och sovit. "Men, ni får ju studiebidrag för att vara här och studera. BIDRAG!" Minsann, om han inte lyckades slå spiken i huvudet på dem. Och i kistan på deras svenssonrasism. Det är inte invandrarna som snyltar bidrag. För att kunna snylta svenska bidrag måste man ju kunna systemet och det kan bara... Svenskar!

Så? Vilka är då dessa svenskar som snyltar bidragen? Jo, det är samma fifflande djävla fotbollssupportrar som tycker att man ska använda skattemedel till en arena. Du hör sällan Ahmed eller Pahket orda om arenor. De ber att någon ska ge fan i att riva de fyra ruttna stolpar de slagit ner i grusgropen utanför miljonprogrammet. Arenaroparna heter Lennart. Gubbnamn. De heter Persson och Nilsson. De har hantverksfirmor där de tar halva summan svart. De lämnar barnet hos hemmafrun eller dagis, kvitterar ut föräldrapenning och tar hela summan svart. De har ett handelsbolag med en anställd, och de köper hela huset på firman. Och bilen och båten och resorna och julklapparna. De har en städfirma där de har illegala invandrare som jobbar svart för en bråkdel av minimilön, men tar en rimlig summa i arvode. De äger tre taxibilar och knappar bara in varannan resa i taxametern. När deras barn hellre står och röker hundra meter från idrottsskolan, då ringer de och skäller på läraren för att lektionerna är för tråkiga och för att lille Yngve minsann tappat sugen i tennisen. Fan, grabben är ju för dum för att träffa bollen!

Men det är skattemedel som ska bekosta deras djävla fotbollsarena.

Nej, hörrni. Fotboll, det är en styggelse och borde förbjudas. Och du som menar att jag skulle vara fördomsfull, det är klart du säger det, du med dina skallmått!

7 kommentarer:

  1. Vettefan om jag inte börjat få en idol.

    SvaraRadera
  2. Med smicker kommer du skitlångt!

    SvaraRadera
  3. Är helt på din sida. Här i Norrköping har dom byggt en arena till fotbollskillarna... För två år sen "råkade" dom hamna i allsvenskan (tror jag det heter) men nu blir dom mer och mer ett korplag. Skitbra! Bra jobbat IFK! Se vad lite dåligt självförtroende kan göra. Man kan ju inte ens odla potatis i konstgräset.

    SvaraRadera