fredag 4 april 2014

Om att debattera på Internet

Detta är också fotboll.
Nej, hörrni. Jag orkar fan inte.
Jag orkar inte, verkligen, bokstavligen, orkar inte, argumentera med folk på internet. Inte ens i relativt städade forum.
Det är i princip omöjligt för mig att få någon endaste människa att ändra åsikt. De flesta jag möter vet inte ens vad debatt är, principen för att möta sakpåståenden med andra sakpåståenden eller logiska resonemang för att lösa sakfrågan.

Jag bara orkar inte. I alla forum märker man väldigt fort att det alltid är samma personer som yttrar sig, och att argumenten alltid är desamma från samma personer.

Varför ska jag lägga energi på att bli förbannad på en fotbollsfanatiker som hävdar att det inte, i grunden, är kulturen runt fotbollen som skapar fotbollshulliganerna? Det finns faktiskt ingen som helst anledning för mig att göra det. Jag kan inte få honom att ändra åsikt. Inte någoning. Han anser att det är hans mänskliga rättighet, som hammarbyanhängare, att få stå på gatan och skrika obscena saker om andra lag, att på en arena med tusentals andra, i kör skrika obscena ramsor.

Jag orkar inte debattera alternativ"medicinens" vansinne med new-age-apor. Om du tror att homeopati är en bra idé, är du i total avsaknad av kritiskt, rationellt tänkande, och då är även mina argument helt dödfödda. Så varför?

Vill jag åstadkomma något, måste jag engagera mig politiskt, och försöka påverka lagar. Människor som lyckats bli vuxna utan att lära sig kan inte omvändas, kan inte utbildas, kan inte förstå, och därför måste skadeverkningarna av Dumhet begränsas med lagar. Förbjud kvacksalveri. Kräv, med lagar och ekonomiska styrmedel, att fotbollskulturen själv tar ansvar sitt ansvar för sin skit. Det är inte en slump att just fotbollshulliganer slåss. Javisst, det finns många fina fotbollsklubbar, där barn får lära sig gott sportsmannaskap, och sedan får stryk därför att de vägrar toppa ett lag med 8-åringar, som möter lag, där barnens föräldrar utan att skämmas står på läktaren och skriker "djävla negerhora" åt prepubertala flickor, och pojkar också för den delen. Det finns tillräckligt många pappor som lär sina söner att skrika "HATA BAJEN!" så att det ekar mellan husen i innerstaden, för att bara en lag som tvingar fotbollsklubbarna att själva städa ut skiten funkar. För fotbollsklubbarna vill ha en klack som skriker ut sitt hat över planen. Det peppar spelarna. Som med fördel också hatar sitt motståndarlag, och därmed är motiverat att vinna. Glöm inte att det viktigaste inte är att vinna, utan att besegra motståndaren. Kampen om bollen och kampen om järnröret skiljer bara i uppsättningen regler gränsen för mängden våld som får användas.

Jag orkar bara inte med all djävla mänsklig dumhet. JAG ORKAR INTE!

1 kommentar:

  1. Det är för fan som att läsa om sig själv på den här bloggen! Jag vet inte om du är röd eller vänster.. får lite den känslan i bland, vilket är helt ok. Jag är nog ganska röd i hjärtat, men med min tro på att det ska löna sig mycket mer att arbeta än att gå på bidrag så kommer jag nog alltid vara turkos i färgen.. Hursomhelst, om och när informationssamhället kollapsar/ förändras i grunden, om det nu blir vid singulariteten 2025 eller senare, -när det händer så kommer "bidrag" låta som ett skämt. När alla kommer få arbeta från gryning till midnatt varje dag, året runt bara för att överleva, då kommer "bidrag" försvinna ur svenska akademiens ordlista.. Usch, vill inte bråka, vill bara kramas och att det ska bli tyst...
    I WANT OUT!

    SvaraRadera