tisdag 21 januari 2014

Om att jobba gratis

Ja, minnsann.
Fortum har svarat, sådär lite lagom arrogant och klappande på huvudet, och ja, jag blir faktiskt lite förbannad.

Fortum är ett kommersiellt, vinstdrivande företag. De kommer till mig, och ber mig hjälpa dem, med deras affärer. De tycker, på fullt allvar, att det är rimligt att jag avsätter en hel, dyrbar vardagskväll, för att Fortum ska kunna tjäna mer pengar, utan att de ska behöva betala för det. Ja, visst, jag kan tacka nej. Och det gör jag, såklart. Så det tjongar om det, men bara det att de ens frågar, är så djävla fräckt att jag spyr på dem.

Såhär svarar de på min fråga om vad deras "premie" är värd, i pengar, och senare, när jag inte fått svar, på mitt mail om att jag då förutsätter att den inte är värd ens i närheten av de 2000 kronor bruttolön som vore rimligt. (Det skulle min nuvarande kund betala för att ha mig sittande en kväll.)

Hej Tehataren,

Eftersom detta är ett frivilligt deltagande där det just handlar om en gåva som ersättning är den inte att jämställa med lön. Fokusgrupper är en vanlig modell för att ha en dialog med kunder och något som många företag använder sig av. Oftast brukar det då också handla om just en gåva som tack för kunderna engagemang och feedback. 

Jag skiter fullständigt i om andra företag är lika djävla fräcka som ni. Jag jobbar inte gratis, för att ni ska kunna tjäna mer pengar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar