torsdag 9 januari 2014

Lite om Mäns och Kvinnors porträtt

Apropå bland annat det här som jag såg en länk till igår. Kort handlar det om hur kvinnor och män porträtteras olika i alla möjliga sammanhang.

Jag noterade det själv idag. På LinkedIn, som inte är till för att sälja sexiga underkläder, eller bilar till män med för liten kuk. Det är ett närverk för professionella relationer. LinkedIn erbjuder en sida med folk man kanske känner, för att man ska kunna få ännu fler professionella kontakter. Det är två kolumner med rutor med bilderAlla män poserar i Manliga poser, med Starka Ansiktsuttryck, medan alla kvinnor har väna studiobilder, där de ska se lagom ofarliga, sexiga och söta ut. Män har i allmänhet tekniskt dåliga bilder, något som kompisen knäppte i fikarummet med sin telefon, medan kvinnor har betydligt proffsigare bilder. Män poserar ofta med ett fritidsintresse utomhus, något sportigt och manligt, medan kvinnor nästan uteslutande har prydliga porträtt, med stilig makeup och elegant hår. Män är orakade och har osmickrande ljus.

Som man kvittar det hur du ser ut. Du får chefsjobb även om du är tjock, orakad, har illasittande skjorta, och fiser i din presentation. Det får inte kvinnor.

Fast... det är väl bara något jag ser för att jag vill se det. Inget som finns egentligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar