torsdag 19 december 2013

Sverigedemokrater och deras totala avsaknad av logiskt tänkande

Först och främst:
Det är min bestämda uppfattning att Sverigedemokrater är väsentligt mindre intelligenta, bildade och kunniga på alla områden än alla andra i samhället.

Många menar att man bör ta debatten med Sverigedemokrater. Det menar jag också, men inte för att får dem att ändra sig, utan för att få ANDRA att ändra sig. Sverigedemokrater är för dumma och obildade. Vi talar alltså om människor som tagit sig igenom svensk grundskola, utan formellt förståndshandikapp, och ändå inte fattat precis de mest basala saker de uppenbart inte begripit. Under de omständigheterna ser jag oddsen att ändra befintliga puckons uppfattning och förståelse som så nära noll att vi inte riktigt har begreppen. Bättre då att hoppas att de alla blir slagna av blixten.

Men man bör ta debatten. På så vis kan man nämligen visa alla andra, de som tvekar, de som bara är lite vanliga svenssonrasister, men ändå inte riktigt tycker att Hitler hade rätt.

Några saker jag noterat angående SD-anhängars sätt att debattera, är just att de inte debatterar. De argumenterar inte på vanligt vis. Det kan de nämligen inte. Nej, de saknar förmågan. En debatt är att möta argument med argument, att svara på det som sägs, säga, och mot, och motivera sin emotsägning. Det gör inte Sverigedemokrater. Deras debatterande brukar vara en stilstudie i att konsten att totalt ignorera det som andra sidan säger, och det är ju nödvändigt, om de inte ska tvingas byta åsikt vid första replik.

Låt mig förtydliga med ett exempel
(SD - SverigeDemokrat, VM - Vettig Människa)
SD: Invandrarna lever bara på bidrag!
VM: Nej, det är inte sant. Väldigt manga invandrare förvärsarbetar, och betalar skatt, och de gör det utan att först ha kostat skitmycket i utbildning som barn och ungdomar
SD: Invandrarna tar våra jobb!!!
VM: Få invandrare konkurrerar med svenskar om jobb, utom när det gäller de sämst betalda jobben, de som de flesta svenkar, om de bara gjort minimum i skolan, kunda ha undvikit.
SD: Invandare sprider sjukdomar!
VM: Är du helt djävla dum i huvudet

Notera hur SD i debatten ovan ALDRIG bemöter det som sägs, utan bara kommer med nya påståenden, ofta sådana som är uppenbart vansinniga och motstridiga tidigare påståenden.

Du och jag, vi ser detta. Det är viktigt att detta lyfts upp i ljuset, och att det görs ofta och mycket, och att man alltid visar på den bisarra oförmågan att debattera. Att visa att SD har fel är inte svårt, men det kräver en del av mottagaren i form av kritiskt tänkande och faktakontroll och liknande. Att visa hur oärliga de är, är nödvändigt för att få folk att börja tvivla och inte ta allt de som säger för givet. För alla de som inte läser tidiningar (nej, sporten räknas inte), och är vana vid just kritiskt tänkande, och debatterande, och reflektion kring oärliga debattvarianter är det inte självklart lätt att se igenom SDs vansinne. Att debattera någon som gör på detta vansinniga vis är oerhört frustrerande. När man talar, och förväntar sig att det man säger möts, men någon istället bara säger Blä Blä och springer runt och gör lång näsa, får debattörer att tröttna.

Slutligen:
Lisa Magnusson heter en människa som inte tröttnade. Åtminstone inte direkt.
Ett exempel från verkligheten som får illustrera detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar