onsdag 12 december 2012

Snowjoggers


...den gamla, riktiga, sorten. Såna som jag aldrig fick för att de inte var bra för fötterna.

posted from Bloggeroid

3 kommentarer:

 1. Menar du att den sorten som jag kommer ihåg, utan snören men med kardborreband i sidan, inte är den "gamla, riktiga" sorten? Inte en enda bild på en Google-bildsökning på "snowjoggers" visar den sorten som du har plåtat ovan.

  SvaraRadera
 2. Det riktiga orginalet var det väl inte, kanske...
  Men
  NEEEEEEEEEEEJ!
  Det som dyker upp på Google när man googlar Snow Joggers är inte snow joggers. Snow Joggers, som de såg ut tidigt 80-tal, när jag gick på lågstadiet, var tillverkade av Lejon, och var, i princip, Lejons joggingskor, med skaft. Ja, och lite fordrade, förstås. Men samma mörkblå nylontyg. Och snören.

  De där som dyker upp när man googlar är vad jag minns kallades "Snow boots", och sådana fick jag, av någon märklig anledning, ha. De var jättegoa första veckan, men sedan blev de ALLTID, obönhörligen, nedgångna och sneda, för det var alldeles för dåligt stöd för allting.

  hade de dessutom en gång blivit dyngsura, vilket de ju alltid blev, förr eller senare, blev de aldrig sådär fluffigt varma igen.

  De här, på denna bilden, är betydligt mer lika Snow Joggers, än det som visas på google.

  sådeså

  SvaraRadera
 3. Det här är rätt. Men jag minns inte att de fanns i annat än den klassiska färgen, den som svenska försvaret köpte in och tyckte folk skulle springa i tills knäna gick av.

  SvaraRadera