fredag 1 februari 2013

Ooooooh, I'm shakin'

Det händer, någon gång ibland, att jag kolla om något hänt fejjan. Det har det aldrig.

Eller nästan aldrig.
Ja, du, stumpan. Ska du radera folk från vänlistan? Wow! Det var verkligen hårt. Det är ju det, eller, kanske, en polisanmälan om djurplågeri. Men men, varför fega? Nej, ta i rejält. Dra bort dem från vänlistan.
För nu hade någon bekant delat sin bekants text:
 • Efter en chockerande bild av ett gäng killar som flinande poserar inför kameran med ett avhugget katthuvud som önskade mig god morgon när jag bläddrade igenom Facebook i morse, kan jag meddela er ALLA, att nästa person som delar en bild på ett plågat djur eller människa utan att varna, utan att ha kollat fakta kring de...t dom delar, kommer jag helt enkelt ta bort från min vänlista här.

  Det kvittar vem ni är, hur länge vi har känt varandra, hur mycket jag tycker om er, jag vill inte se sånt här skit på Facebook för detta är inte nyheterna eller en snuff-sida. Kan ni inte tänka er för innan ni delar hejvilt, är jag inte intresserad av vad ni har att säga. Jag bryr mig inte om ifall jag låter rabiat men just nu är jag innerligt trött på allt delande, allt "like-a annars är du ond", all reklam som ni frivilligt delar och nu alla "försvunna" personer eller torterade djur.

Ja, du, stumpan. Ska du radera folk från vänlistan? Wow! Det var verkligen hårt. Det är ju det, eller, kanske, en polisanmälan om djurplågeri. Men men, varför fega? Nej, ta i rejält. Dra bort dem från vänlistan.

Nu dröjer det tills jag kolla igen.

3 kommentarer:

 1. Ja, de där "ta bort från listan"-"vännerna" man har på FB... En av dom hotade med att ta bort, ta bort, ta bort och då tog jag bort henne istället. En vecka senare skriver hon och är förundrad över att jag tagit bort. Skickar ny vänförfrågan, meddelanden, ifrågasättningar. Hur funkar folk? Ta en hint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dubbelword. Du vinner. Som vanligt.

   Radera
 2. Fast bilden hon pratar om - som också dök upp i min feed och pre-försörde 2013 - är inte tagen i Sverige, förvarna finns inte här och en anmälan hade inte gjort ett jävla någe.

  Detta med att folk spammar ens feed urskiljningslöst är ett problem. Jag brukar blocka eller mute-a utan att statusvarna, för jag vill verkligen inte ha skiten.

  För inte så länge sen dök en sån där försvunnen person upp i min feed. Jag ignorerade som vanligt. Två dagar senare dyker en ny round-robin om samma person upp i min feed: den som efterlyst honom var hans psycho-stalker till pappa, som på detta sätt lyckades hitta hans mammas nya bostadsort och kunde börja terrorisera sin familj igen. För att folk delade urskiljningslöst och tipsen trillade in.

  Eller den där personen i min feed som "Bara inte vet och bara vill ha information" när hon spammar alla med antivax-propaganda och envisas med att behandla whale.to som en lika trovärdig källa som smittskyddsverket. Jag tyckte om henne en gång i tiden men efter att hon "Bara ställer frågor" (Så kallad "JAQing Off")för hundranittonde gången, så var det bara att konstatera: Hon är hjärndöd. Hon måste bort.

  Urskiljningslöst spammande ÄR blockeringsvärt. På sätt och vis är den arga damen i ditt inlägg snällare än jag, som bara blockar utan att säga något.

  SvaraRadera