fredag 2 mars 2012

Tehataren - en autist

Det är tydligen jag, och inte den till synes socialt obekväme kollegan, som är autisten. Han tycker jag ska vinka och prata istället för att använda kontors-chatten.

5 kommentarer:

  1. Vad är det med alla irl-knarkare?

    När jag blir en galen miljardär ska jag envisas med att alla kommunicerar med mig via IM även om de befinner sig i samma rum som jag. Dessutom blir det löneavdrag för att stå för nära eller hänga över mitt skrivbord.

    Nästa person som ställer sig för nära ska jag fan slicka i ansiktet. "Åh, förlåt. Jag trodde vi var så intima med tanke på att du har din penis i min kavajficka."

    SvaraRadera
  2. men GUUUUUU!

    Och ja, det handlar om respekt. Om JAG sitter med mina lurar på, så betyder det Stör mig inte. Jag har ett flow.

    Jag tappar det när någon kommer och pratar med mig. Det är inte alltid jag har tid eller möjlighet att prata NU!

    Kontorslandskap är en djävla plåga.

    SvaraRadera
  3. Kontorslandskap är olika socialvetares och P-linjemänniskors idé om att skapa en "miljö och en arbetsplats där idéer och samvaro kan flöda fritt och alla kreativa krafter tas till fånga.." Medan de som tvingas sitta i dessa ökanland bara hatar att inte kunna stänga dörren om sig och få vara i fred med sina idéer, våndor och sitt eget arbete i sin anletes svett. Jag har faktiskt aldrig hört nåt positivt om kontorslandskap från människor som jobbar i dem, tvärtom bara gnäll om att man aldrig får vara i fred och att folk som inte har ett dyft med dina arbetsuppgifter att göra är nyfikna och lägger sig i.

    SvaraRadera
  4. Jag slutade för en vecka sedan som konsult och fick ett "fast" jobb. Och under den första veckan har det slagit mig att det allra, allra bästa med det är att slippa sitta i ett rum med 80 personer varav minst 4 talar i hög samtalston vid varje given tidpunkt, utan istället sitta i ett rum där vi under veckan varit mellan två och fyra personer. Då pratar man om man verkligen vill något, och det stör fan inte i närheten så mycket. Dessutom stör det (i den mån det nu gör det) max 2 personer fler än den avsedda mottagaren.

    SvaraRadera
  5. PappaBand och Tobias, alltså, fyfan va ni två också är bra.

    insiktsfulla och kloka!

    SvaraRadera