tisdag 6 mars 2012

Elallergin i Mora

Det har skrivits så himla mycket om tokfan i Mora som lider av elallergi* att jag inte riktigt orkar med annat än att säga att det är en djävla skamfläck på den svenska demokratin att inte en tjänsteman sorterat in samtliga brev från knäppot i ett runt arkiv med diarienummer /dev/null.

Att hans ärende ens får passera knäppfiltren och ta sig till ett möte där det ska diskuteras är pinsamt. Men idag ska tekniska nämnden fatta beslut om ifall en lätt psykotisk knäppfan ska få diktera kommunikationsvillkoren för tusentals dalmasar.

Karln är en certifierad Foliehatt. Han går klädd i silverdräkt!

DN skriver:
"Inför dagens möte har såväl kommunens tjänstemän som politiker valt att lägga locket på. När DN begär att få läsa beslutsunderlaget får vi svaret att handlingen ”är hemlig” och att den offentliggörs först efter nämndens sammanträde. Kommunen vill inte ens berätta vad de ska fatta beslut om, utan säger bara att ”ärendet ska avgöras”."

Demokrati kräver insyn. Medborgare och opinionsbildare måste naturligtvis få tillgång till beslutsunderlag för att kunna debattera det INNAN beslut fattas. Det är hela poängen. Att hemlighålla sådant är ju rent kriminellt enligt offentlighetsprincipen.

Mora Kommun har uppenbarligen röstat in en svårt förståndshandikappad centerpartist i miljönämnden.

"Hur ser du på att elöverkänslighet saknar vetenskapligt stöd?
– Det är märkligt om det inte skulle finnas belägg för det.
Socialstyrelsen och Strålsäkerhetsmyndigheten säger att det inte finns några belägg?
– Det vill jag inte kommentera. Forskning kan ändra sig utifrån att det kommer nya belägg för saker och ting."
Vadå märkligt? Finns det inte belägg, så gör det inte det, och gör det inte det SKA NI GE FAN I ATT SLÄCKA HALV DALARNA FÖR ATT NI HAR EN SCHIZO GUBBE I FOLIEHATT SOM HITTAR PÅ!!!!
Ska ni införa trollfria zoner för folk som ser tomtar? Djävulsfria zoner för religiösa som sett Jesus? Vad blir nästa grej?
Och hur hade du tänkt fatta beslut efter vad som KAN komma att visa sig sen? Enligt det resonemanget bör vi bygga enorma master och landningsplatser till rymdisarna.
jag blir så ARG på alla dumheter!!!!!!!Finns det ingen gräns för människors obildbarhet?!
Karin Bojs skrev en liten kolumn om alla reella miljöproblem som man skulle kunna lägga sin energi (pun intended) på.


Och så blev det ändå ett jätteinlägg.

Läs mer på DN.se

Uppdatering:
Förslaget röstades ner. Det finns alltså hopp även för kommunpolitik.



* Ja, han lider av det han kallar elallergi som vi andra kallar "knäpp", för vilket det finns piller

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar