torsdag 7 oktober 2010

Kafka, släng dig i väggen!

Alldeles nyss skickade jag mail till chefredaktören för VillaLiv och bad henne sluta stoppa sopor i min brevlåda. Hon anlitar såklart Posten ODR, och trogna läsare vet vad jag tycker om den milis inom Posten som har en extra tjänst som innebär att man betalar för att gå runt "Ingen Reklam, tack!".

I somras ansökte jag om f-skattesedel och momsregistrering för att kunna göra vissa småjobb som skulle kunna finansiera min hobby.

Vad tror ni dimper ner i brevlådan idag då? Jo, min nya kompis, Göran Lindqvist på.... (drrrrum, drrrrru, drrrrrrrrrrrum, trumvirvlar) POSTEN ODR! (PADAPAAAAAAAM! FANFAR!) skickar mig ett brev, där han berättar för mig hur bra direktreklam är, och att jag kan nå fler kunder, och han bjuder mig till sin monter och sitt seminarium om Direktreklam på Stockholmsmässan.

Han har märkt kuvertet "Personlig Inbjudan". De har inte ens bemödat sig att skriva mitt förnamn femtioelva gånger på den tryckta lappen i kuvertet. Men jag kan ta med inbjuda till montern och få en present.

Öppen hälsning (jag skriver inte brev. Det är såååå 1900-tal) till Göran Lindqvist:
"HALLÅ DIN DJÄVLA SOPA ÄR DU PÅ RIKTIGT?!"

Nej, jag kunde inte låta bli. Jag skickade honom ett mail. Tror jag. Hoppas jag. Jag chansade på "förnamn.efternamn@posten.se", och det har inte studsat än.

Alltså:
=====
Hej!
Jag har fått ett brev adresserat till mig. Det har din tryckta underskrift.

Jag avskyr direktreklam. Direktreklam är en styggelse på en hel rad olika sätt. Inte bara fyller ni min brevlåda med allsköns sopor i form av "tidningar", utan nu ska jag dessutom få adresserad reklam om reklam.

Jag vill inte ha direktreklam. Det står "Ingen reklam tack!" på min brevlåda av ett skäl. Och så försöker du få mig att köpa eländet?!

Var nu snäll och se till att alla uppgifter knutna till det här namnet, jag är ensam om det i Sverige, försvinner ur alla era register, utom det där ni håller reda på alla rättshaverister som avskyr reklam, och bör undvikas.

/Tehataren

3 kommentarer:

  1. Å jag bara VILL SE hans svar! *önskar,önskar* Visst finns Tomten!

    SvaraRadera
  2. Jag tänkte i helt andra banor; här har du fått en "personlig" inbjudan att i verkliga livet träffa gubben och i egen hög person berätta för honom precis var och hur han gör fel, samt vädra dina åsikter om direktreklam i brevlådan i allmänhet, och det i ett forum där han försöker nå nya potentiella kunder. *skratt* Är det bara jag som har sadistiska tendenser i den här bloggen? ;)

    /Nikki

    SvaraRadera