torsdag 8 april 2010

Andreas Carlgren - tappad i golvet som liten?!

Nog för att politiker i maktposition gör och säger dumma saker. Som att finansiera världens största kolkraftverk (eller, iallafall skitdjälva stort) i Sydafrika (Maud Olofsson), men Andreas Carlgren tar nu priset. Med god marginal. Och då syftar jag såklart på den totala avsaknad av intellekt han visar.

För något år sedan skrevs rovdjursutredningen. En text där experter och forskare exakt redogör för hur många djur man behöver i olika rovdjursstammar för att de inte ska dö ut av inavel. Ungefär. Och så får jägarna säga "Men vi tycker faktiskt om att skjuta djur." och så ordnar man jakt på varg, som såklart går helt åt helvete, där man totalt skjuter i sank många års arbete och miljoner i forskningspengar på att inte ha någon som helst koll på vad man skjuter. Som ett gäng triggerhappy rednecks går man man ur huse i Dalarne och blastar med allt man har. Bara för att... Men det är ju kul att döda djur i skogen.

Och nu då?

Andreas Carlgren: "Målet är en livskraftig stam. Utredningen ska granska vad som krävs för det."

Ja, han vill ha en utredning om vad som krävs för en livskraftig vargstam i Sverige. Kanske skulle ha tänkt på det, innan du lät skjuta ihjäl den? Som att diskutera hur man ska utbilda slumkidsen för att hjälpa dem tillbaka när de ligger på patologen.

Hörrdu, Andreas: Det behövs ingen ny utredning. Allt du vill veta står i rovdjursutredningen. Men eftersom de feta gubbarna i rödrutiga yllejackor och fjäder i hatten skriker högst, trots att de inte skulle hitta en bok i ett bibliotek, så låter du skjuta ihjäl vargarna.

Som om detta inte var nog, meddelar han att det fantastiska försöket med licensjakt på varg förra året... SKA UPPREPAS NÄSTA ÅR!!!!!

Öppen fråga till Andreas Carlgrens föräldrar: Hur många gånger tappade ni honom i golvet som liten?

Öppen fråga till Fredrik Reinfeldt: Hur gick det egentligen till när en gravt förståndshandikappad grobian med kardborreskor utan tuggummi på promenaderna blev minister? För miljön, som tycks vara en av de hetaste valfrågorna både i år och förra gången!

Emster: Det FINNS kvinnor i svenska styrelser. Inte så många, men de finns, och de blir inte så mycket färre. Det finns ganska snart INGA vargar i Sverige, om Andreas Carlgren får rådda en runda till. Ditt val torde nu vara enkelt.

9 kommentarer:

  1. Men alltså hela borgerliga regeringen gör ju allt de kan för att ducka från ansvar. De vill ju göra så lite som möjligt, hela tiden.

    Inga ambitioner alls, någonstans.

    SvaraRadera
  2. Det där är nog djävligt sant.
    De sätter alltid sin agenda efter den starkaste lobbygruppen, och det är i allmänhet de med mest pengar och/eller ölmage.

    Vem behöver välfärdssystemet? De sjuka eller de som jobbar? Vem är i skick att bråka om det?

    Det stör mig ofantligt, för det finns inget vettigt alternativ för mig som liberal. De enda som var liberala tidigare är ju nu ett rent populistparti. Med en och annan bra poäng om skolan, men ändå?

    En röst på Miljöpartiet är tyvärr en röst på Stalinisten Ohly. Det känns inte heller helt ok.

    Djävla politik!!!

    SvaraRadera
  3. Ja, Ohly är ett djävla apskaft. Sahlin kan jag leva med. Det känns, relativt, ok. Men Carlgren och Kristdemokraterna känns som ett så stort Nono att man knappt kan rösta alls!!!

    SvaraRadera
  4. Vi har vildsvin nära husknuten. Den största som prickats vägde över 200 kilo. Dessa djur är faan så mycket farligare än en liten varg. Ändå hörs inget skrikande om det...
    "Skulle ni se en gris som låter ilsket ungar, klättra upp i närmsta träd!"...och så hoppas man på det bästa.
    Vargar är väl mer eller mindre ofarliga. Men högst troligt mer roliga att dräpa...patetiskt.

    SvaraRadera
  5. AMEN.

    *blir så arg av hela skiten. FÅR MAN SKJUTA MÄNNISKOR? *

    SvaraRadera
  6. Sett till populationerna av villebråd finns det ju ett enormt överskott av jägare i landet. Huvuddelen av stammen tycks dessutom så gravt inavlad att de mest utgör ett lidande för arten, varför jag förespråkar licensjakt på ungefär 95% av stammen.

    Någon däremot?

    SvaraRadera
  7. Jag förespråkar att samerna förbjuds att skjuta varg. Hade de få vargstackare som tar sig in i landet, tillåtits att vandra söderöver så hade den svenska stammen blivit betydligt friskare.

    Problemet idag är att de ska igenom renmarkerna och samerna skjuter dem så fort de ser dem

    SvaraRadera
  8. Samer, dalmasar eller tillresta tyskar, vem bryr sig? Det kvittar stort var de skjuts när de nu faktiskt skjuts.

    Samerna är själva bara tre stycken och har rätt mycket mark att täcka.

    SvaraRadera