torsdag 9 februari 2012

Äckligt...

Om man i en rejält klunk sväljer det sista i kaffekoppen, och upptäcker att något som, pga konsistens, uppenbart inte är kaffe slinker med, är det då ok att gå in på muggen och spy, fast man är på jobbet?

Kan ha varit en fimp. Eller, nej, folk röker inte på kontoret, men ändå.

5 kommentarer:

  1. Det är evolutionärt fördelaktigt att spy när man fått okända saker i sig.

    Några saker som, i min erfarenhet, kan skapa slamkrypare i botten på en kaffekopp men som vid närmare påseende inte är så äckliga:

    1. Doppa. (Om man är norrlänning, friluftare eller över femtio kan detta även inkludera "grovdoppa". Ostmackor BLIR godare av att marineras i kaffe.) En smula eller - i fallet grovdoppa, en ostbit - är den skyldige.
    2. Torrmjölk. (Gammalt korridortrick för att inte bli stående utan kaffemjölk när ens korridorare stulit ens tetramjölk. Funkar även på kontor.) Använder man pulvermjölk i kaffet händer det att inte allt löser upp sig utan det bildas en blobb i botten på koppen.
    3. Pulverkaffe - se torrmjölk. Förklarar blobbar i svart kaffe.
    4. Om man, som jag, är en gottegris och gillar ohomogeniserad mjölk i sitt kaffe kan det vara en gräddblobb man dragit i sig.
    5. Illa malet kaffeskal. Händer de bästa rosterier.

    Kan man övertyga sig att det man svalde står att finna i ovanstående eller någon annan någorlunda o-äcklig förklaring så blir man genast gladare.

    (Jag växte upp alldeles intill Gevalia och gick rundturen flera gånger. Favoriten var en monter med saker de rensat ur råkaffesäckarna vid mottagningen. Den växte varje år och innehöll bland annat flera vigselringar, en fågelspindel, ett mumifierat finger och en massa annat majsigt. Lustigt nog har det inte alls avskräckt mig från kaffe. Jag tror det kallas "beroende". Plus att jag antog att de inte skulle visa upp det om de inte var rätt säkra på att ha fått tag i det värsta.)

    SvaraRadera
  2. Tror faktiskt det var gammalt, torkat kaffe, som lossnad som... flagor. ungefär.

    SvaraRadera
  3. Ah! Jag erkänner - jag återanvänder också kaffekoppar där bottenskylan hunnit torka något. Flagor har även jag stött på. En plausibel förklaring, jag köper den.

    SvaraRadera
  4. Tack, Jessica! Jag känner att du nog kan vara en auktoritet på sådant här. Jag har stort förtroende och respekt för din åsikt i frågan.

    Här brukar det inte finnas rena muggar efter kl 10, vilket innebär att man måste återanvända. Diska är valfritt. Det brukar dock finnas gott om skitiga muggar i vasken, till skillnad från i diskmaskinen, där tänkande människor placerar dem.

    SvaraRadera