torsdag 18 augusti 2011

Dagens metrohjärnblödning

Metro har idag slagit på stort och gratulerar Sverige till en ny tronarvinge. Som om den var född. Långt ifrån alla som är gravida i v12 föder faktiskt barn. Och ja, jag vet att alla redan sagt det, men snälla, låt barnet ha ett grövre förståndshandikapp än morfar och väldigt mörk hy och krulligt hår. Det vore jackpot!

Nästa felslut:
De har en "artikel" där de återger resultat som några skotska forskare kommit fram till*, nämligen att vackra människor* är mer själviska än mindre vackra. Ja, det är nog sant. Det vore faktiskt märkligt annars. Man avslutar med Veckans Felslut, och säger, att det dock inte är bara dåligt att vara vacker, för vackra människor är faktiskt också friskare än andra.

Hallå... Själviskheten hos de vackra människorna är inte dåliga för de vackra människorna. Den är dålig för oss andra. För de vackra som besitter den är den något bra. Den är en konkurrensfördel.

Djävla puckon.


* Med en, som jag ser det, högst tvivelaktig metod
** Människor med de välkänt vackra symmetriska dragen

2 kommentarer:

 1. Vilka är de här människorna som går loss på symmetri? Det verkar gå utmärkt att bli en ikon i sin samtid helt utan symmetri, fråga bara Ellen Barkin, Drew Barrymore och Britney Spears.

  Eller fråga en genomsnittlig Brittisk man om Katie Price är snygg (där hans flickvän inte kan höra honom). Eller Katie Holmes - massor av människor tycker hon är snygg och hennes högra ansiktshalva har definitivt fastnat i vinkelvolten.

  Det finns också symmetriska människor som är outsägligt intetsägande. Det går inte att förutsäga vilket utseende som kommer att bli ideal hos en viss grupp en viss tid. Oftast är det någon karismatisk person som populariserar en viss typ och sen vill alla se ut så ett tag. Sen går det över.

  Sen är folk individer också. Jag gillar tex glugg mellan framtänderna, eller _en_ sned framtand, och lätt skelning, av nån anledning. För mig är Anna Paquin lätt vackrare än tex Catherine Heigl och whatshisface i Grotesco (DJ Trexx-snubben) är definitivt snyggare än tex Orlando Bloom.

  Eller som maken säger: "Det måste finnas nåt att haka upp ögonen på." (Han gillar överbett. Tur för mig.)

  Jag kissar på deras symmetri!

  mvh
  Jessica


  Ps. Jag håller med dig om deras oförmåga att dra långtgående slutsatser av sin egna data. Fast press-släpp som denna är ofta ett sätt att skapa intresse - och anslag - för en viss institution. Typ: "Kolla oss, vår forskning hamnar i tidningen!" (Eh, ja - ni ringde dem.)

  Tips: The Pod Delusion har regelbundet en kontributör inom PR som gillar att plocka isär press-släpp av den här typen. Han roar sig bland annat med att förutsäga nästa veckas nyhets-fillers och vad de kommer att påstå, utifrån vilka data som släppts veckan innan.

  SvaraRadera
 2. Synd att jag inte fixar att engagera mig i pods, men kanske man ändå borde försöka då.

  Notera att det inte var JAG som gick igång på symmetrin. Fast. Det gör jag. Jag gillar inte skelning, sneda tänder, krokig näsa eller finnar på bara ena ansiktshalvan.

  SvaraRadera