måndag 1 oktober 2012

Höst

Det spelar liksom ingen roll hur vackra färgerna på träden är, när de döljs i septe... Oktoberregn.posted from Bloggeroid

6 kommentarer:

 1. Skönt att slippa alla idioter som kommenterar på din blogg nu.

  SvaraRadera
 2. Ja, det är iofs skönt, men samtidigt ekar det ju liksom lite tomt.

  Och lite jobbigt är det ju att nästan* bara idioter är intresserade av att kommentera.

  Tack för att du är här!


  *Ja, ni är några som inte är idioter.

  SvaraRadera
 3. Här hade det lugnat ner sig!

  Det är för övrigt en annan sak vi inte tycker lika om - jag föredrar hösten, även med regn. Jag tål värme apdåligt, så ur min synvinkel har det varit en ganska okej sommar med några enstaka plågsamma värmeböljor och hösten/förvintern är tiden när jag varken halkar omkring på osaltad trottoar eller har värmemigrän sju dagar i veckan. Dessutom går hurtbullarna häromkring i ide såhär års.

  Kaffe och bulle brukar pigga upp. Men då måste jag baka de jävlarna själv för här har de aldrig hört talas om kardemummadeg och envisas med kristyr och russin.

  SvaraRadera
 4. Ja, det ekar nästan här.

  Jag har aldrig i mitt liv upplevt att det varit för varmt. Däremot får jag ont i axlar och nacke och knän och handleder när det är för kallt, dvs under 25 grader. Det inkluderar såklart de flesta kontor, vilket också är en smula pestigt.

  Jag har all... respekt för att vi är olika rent fysionomiskt. Jag ska inte säga att jag förstår det, men jag kan respektera det. Men bara hos de som är konsekventa. Somliga gnäller året runt och är aldrig nöjda. Jag är nöjd om det är över 25 grader och sol.

  Jag lider med dig som inte kan köpa bullar, men det är å andra sidan inte så gott med köpebullar. De blir bara torra eller flottiga.

  Jag försöker hurta fortfarande. Det sket sig idag, för det blev onyttig restaurangmat ikväll, istället för en välbehövlig cykeltur, men jag får kompensera med löpning imorgon.

  Jag kan också vara lite ärlig, och säga, att när jag kan klä mig trevligt och gå ut och titta på glittrande varma höstfärger en klar höstdag med hög blå himmel, då är det ok. De dagarna är så få bara. Mest är det regn och de gula löven blåser ner så fort.

  SvaraRadera
 5. Du hade hatat vårt kontor. Vi har haft problem med ACn sen vi flyttade in och när den hade sommarinställningar så satt jag under ett utblås som gav effekten av ca 8C, med vindkylan. Det var för kallt till och med för mig. Jag hamstrade stickyllen på jobbet. Sen var det som att gå in i en massiv vägg av värme att lämna kontoret. Jag hade dagliga AbFab-reenactments. -Avsnittet där de åker till Marrakech. Edina och Patsy tjatar, hela flygresan, på Saffy att hon ska akta sig för värmen och att hon aldrig varit med om nåt liknande och inte är van som de. Sen kliver de ut från flygplatsen och svimmar omedelbart medan Saffy tittar på. Så kändes det. Som att kliva av flyget i Marrakech. (Föreställer jag mig. Aldrig varit där.)

  SvaraRadera
 6. Lider med dig. Faktiskt.

  Innan jag insåg hur djävla skitigt det är att flyga, besökte jag en del varma platser. Jag har klivit ut från flygplatsen i Bangkok, Ho Chi Minh City, Windhoek och Tel Aviv, för att nämna några ställen, och alltid blivit så djävla glad. Varje gång. Bara mått bra.

  Jag har en gång delat rum med en kille som tyckte att 16-17 grader var en lagom inomhustemperatur. Han skruvade upp AC:n på max och sa "Du kan väl ta på dig en tröja". Ja, och vantar och halsduk. Och mössa. När jag jobbar inne. Bara för att inte få ont.

  Ja, jag hade nog hatat ditt kontor, är jag rädd.

  SvaraRadera