måndag 14 november 2011

Måndag morgon.

Bilbatteriet kass med fyra blåfrusna förväntansfulla smårkorvar väntandes. Till macken och låna nytt och startkablar. Misslyckande. Till macken och lämna tillbaka. Alltjämt med fyra småkorvar i släptåg. Beställa nytt batteri. Fyra väntande småkorvar som inte vände uppochner på mackens dignande godishyllor.1100 spänn, för inte bara har Toyota Prius ett enormt batteri som man kan köra flera kilometer på, det har också ett yttepytte specialspecial startbatteri som måste till för allt annat.

Släpa fyra anmärkningsvärt glada småkorvar till tuben som ska gå om 5 minuter. Tio minuter senare har föraren fått rätt på dörrarna och vi åker. Småkorvarna vet vilken buss som gäller. Så väntar vi i den, på den.
På dagis har de väntat med frukost på fyra hungriga småkorvar som en och en halv timme senare än tänkt till slut kommer fram i det glittrande morgonljuset.

Vad var det nu jag skulle gjort den här stunden som var så rysligt viktigt? Det har jag glömt, men de berättar säkert när jag kommer till jobbet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar