onsdag 29 februari 2012

Vår


...som att ro tillbaka över Styx

tisdag 28 februari 2012

Ritkväll

Jaja! Mer påhopp!

Och för lite svartvit 90-talspop...



... i öknen med JÄTTEHÖGA jeans.
Vad hände?


för lite Disco på jobbet.



Det är också alldeles för lite spontan, synkroniserad välkoreograferad dans här.

Och nog är det märkligt att det inte finns någon sådan i Irene Caras video heller?

Mer Bra Skit.

KD och SD

Det är anmärkningsvärt hur ofta KD och SD tillsammans tycker tvärtemot alla de andra riksdagspartierna. Nu senast, insemination till ensamstående.

Kommer KD att inse att deras "familjepolitik" faktiskt mest liknar nazism i sin konservatism?

Uppdatering:
Hanne Kjöler skrev idag i DN om en annan aspekt av singelinseminering som sällan kommer upp, nämligen det att det är ett sjysst skyddsnät för ett barn om det finns mer än en förälder, för den händelse att en förälder på ett eller annat sätt bli oförmögen att ta hand om sitt barn, till exempel på grund av sjukdom, olycka, missbruk eller något annat. Kristdemokraterna tycker det viktigaste är att barn har både mamma och pappa, för det måste man ju ha. Det vet ju alla.

Hanne Kjöler har ju en poäng. Barn mår bra av att ha flera vuxna omkring sig av massor av skäl. Å andra sidan kryllar det av folk som skaffar barn ändå, till exempel med Kreti Och Pleti på krogen, bara för att få barn. Å tredje sidan är det ju kanske så att man ska ge så många barn så bra odds som möjligt. Vilka regler ger barn bäst skydd? Ensamståendeinseminering, eller krav på mer än en förälder? Plötsligt handlar det inte om konservatism-moral, utan om barns rättighet till trygghet knuten till vuxna i närheten. För ensamstående-adoptioner, kräver man att den ensamme föräldern ska ha ett ordentligt kontaktnät av precis det här skälet. Kan man kräva samma sak vi insemination?

Kan man kräva av alla att de måste visa att de inte är totalkatastrofer som föräldrar, innan de får bli föräldrar? Obligatoriskt preventivmedel tills en ansökan godkänts, liksom? Hanne Kjölers resonemang närmar sig det där en smula. Och med hänsyn till barns rätt till trygg uppväxt kan jag nog tycka att barnkörkort skulle vara på sin plats, i någon sorts utopisk teori. Synd bara att det är så djävla svårt att säga vem som blir bra föräldrar...

Före eller Innan?

Före och Innan är inte synonymer. Snäll, använd dem rätt. "Jag tänkte a före jag tänkte b" är inte rätt. Det heter "Jag tänkte a INNAN jag tänkte b." Alternativt: "Jag tänkte a före b", där b plötsligt har en helt annan betydelse, och syftar på någon annan som också tänkte a, men efter att jag gjort det. De är inte samma ord.

NEJ!


Inte "äntligen". De där skruvkorkarna är så djävla dumma på så många sätt. Djävla.

måndag 27 februari 2012

Bli glad

Jag sitter och redigerar en del av de bilder jag har liggande i mappen Temp. Det är flera tusen, för jag är inte så snabb. På vissa av bilderna ser jag barn som är besinningslöst glada. Sådär, som barn blir när de åker snowracer, eller hoppar från lekstugans tak, eller badar i havet, eller cyklar på sin nya cykel, och jag slås av hur vansinnigt glada de är. Jag minns den där känslan från barndomen.

Kan vuxna bli så glada?

Möte



Uppdatering:
Min mor konstaterade att det var EN motorcykel på bilden. Jag är alltså inte bättre tecknare, än att jag måste berätta för min mor vad jag ritat när hon ska säga att jag ritar fint. Suck...

Detox

Har en kollega som kör "detox". Suck...


Mmmmysigt

Ja, tack, snörvla gärna ALLT VAD DU ORKAR så att vi alla verligen förståååår vilka stora, gulgröna sega massor som får runt inne. Seså, inte snåla nu. Dela med dig!

Universalsnille


Nej, man kan inte vara universalsnille inom teatern. Då är man ett teatersnille.

Världen mot tehataren beskrivet

söndag 26 februari 2012

Kärlek och heliga löften

I telefonbutiken tidigare idag, stod en riktigt gammal gubbe tillsammans med barnbarnet som köpte telefon. När han stod där kissade han ner sig fullständigt, och tycktes inte själv notera det. Hans byxor var helt genomvåta, och han stod i en pöl.

Där och då lovade Glitterflickan att skjuta mig på fläcken om jag blir så skruttig. DET är kärlek!

Nej, tack?!

Varför...


...viker man änden på dasspappret?

Ganska vackert...


...om det inte vore för grävskopa och byggstängsel.

Man vet...

...att servicen är bra när man säger tack ofta.

Srackars

Nu är det så där synd om oss igen. Vilken är loggan? (dagens tävling)


lördag 25 februari 2012

Det händer mycket


För nio månader sedan var detta fristaden, den första lägenheten i vårt nya liv. Nu är lägenheten såld, och öde efter visning. Vi har gått vidare igen. Det händer mycket i livet, och det blir bättre och bättre.

Märkligt hur det alltid sammanfaller med våren...

Unga, coola, hippa mamman...

... på tunnelbanan räcker över sin telefon till sitt knappt ettåriga barn i barnvagnen som skriker. När han tappar den i golvet, därför att hans motorik bara räckte till att knappt hålla i något och vifta med det, fick han snäll, och grät ännu mer. Kanske för att hon som straff nöp honom i ansiktet. Men hon var snygg. Med piercings, lösögonfransar, ögonbryn ritade med linjal och nitbälte. Jag skulle gissat att hon var 22. I telefon beklagade hon sig inför en väninna över att hennes unge var så gnällig.

Kan man kastrera somliga INNAN de sätter på förhand dömda barn till världen?

Kulturtanterna i 50-årsåldern...

...vid bordet bredvid på fiket på söder hade lila hår. De höjde Ranelids framförande i lördags till skyarna. Det är så skönt med någon som är annorlunda, sa de. Han hade ju ett sådant djup i sin text, sa de, samma vackra budskap som han alltid har, så de.

Jag tog mig friheten att i det tysta ifrågasätta deras intellektuella förmågor, men inte deras behov av den psykiatri de dissat så hårt.

Psykiatrin

Det är konstigt hur Speciella människor gärna gnäller på psykiatrin, kallar den hopplöst föråldrad, dålig, stel och allt möjligt annat. Pyskologi torde vara en av de minst exakta vetenskaperna, då det är svårt att göra isolerade experiment på något så komplext som psyket, att alls experimentera på människor, och att sedan dessutom göra något åt problemen man trots allt kan identifiera.

Kanske det helt enkelt bara inte är bättre? Kanske det helt enkelt inte finns något bättre att ge alla de som mår psykiskt dåligt? Är det något man övervägt?

Folkpartiet?


Lite ironiskt att jag först trodde att någon tjuvstartat en valkampanj.

Men


...de där glassarna körs ju hit med båt. Från usa. Båtar som ska städas och tömmas på... Spillolja.

Folkuppror

Smaka på ordet. Häromdagen använde DN det för att beskriva inbördeskriget i Syrien. Jag betvivlar inte att gemene man i Syrien är skitless på Assad, och att hans motståndare har ett brett, välmotiverat stöd. Men Folkuppror? Det låter lite som något det gamla Sovjetunionen skulle ha kunnat hitta på för att beskriva sitt invasionskrig i Afganistan. Finns det då andra uppror än Folkuppror? Finns det ofolkliga uppror? Vad är det isåfall? Åtta Danderydskärringar som viftar med plakat och skjuter skarpt för att värna sin rätt till duktigt tjänstefolk?

Jag har svårt för ord ibland.

Stå upp för sig själv - Ett dilemma

Om man väljer att INTE tjafsa och bråka, utan bara bita ihop och gå därifrån, är man förnedrad. En gång, och lurad på pengarna.

Om man bråkar om det, sträcker på sig, och kräver sin rätt, då finns det två möjliga resultat.
1. Man vinner, och det känns så djävla bra. Man växer, och man behöver inte ge sina pengar till någon som faktiskt fan inte ska ha dem!
2. Man förlorar. Då har man kvar den ursprungliga skammen man hade när man först blev lurad, och sedan blir man skrattad åt en gång till för att man var så dum att man trodde man skulle få rätt mot klassens mobbare när man gick till fröken. OCH man får inte tillbaka sina pengar.

Det är väl skildrat i Kalle och Hobbe, när Moe tar Kalles leksaksbil.

Därför är jag alltid lite tveksam inför att kräva min rätt. Nu har jag gjort det två gånger på kort tid, och åtminstone vunnit den ena. Det känns bra. vi får se hur det går med den andra.

fredag 24 februari 2012

NÄJ!

Välstruken skjorta, prydliga kostymbyxor med pressveck, och...
tadadadaaaam!
GROVA ECHO-SKOR!!!

Näj.

Det lönar sig att gnälla


Tre minuter efter att jag mailat, ringde de från verkstan och bad om ursäkt, och sa att de var kvar, så det gick fint att hämta bilen ändå! Idag.

Heja mig!

Hur man än vänder sig, har man röven bak...

... och oavsett hur man vänder den, får man någon djävla handlares djävla kuk uppkörd så man klöks.

Märkesverkstaden försökte sälja på mig ny lampor för tusentals kronor, trots att de gamla var hela, men såg inte ett förödande oljeläckage och trasigt avgasrör.

Nyss har jag skickat följande mail till en annan verkstad, som fick byta det där avgasröret, eftersom jag totalt tappat allt förtroende för Peugots egen verkstad i Sumpan.


Hej!
För ett par veckor sedan bokade jag tid hos er för att få avgasröret bytt. Jag lovades att reservdelarna, som ni redan då konstaterat behövde vara orginal, skulle finnas på plats då. Igår, när jag lämnat bilen, ringde ni och gav mig prisuppgift och berättade att den inte skulle vara klar, eftersom ni ju behövde beställa orginaldelar, delar som ni tidigare lovat redan skulle vara på plats. Då lovades jag att bilen skulle vara klar idag, fredag.

Idag har jag gått och väntat på ett samtal om att bilen skulle vara klar, men inte hört något. När jag så ringer klockan kvart över två idag, för att höra hur det går, möts jag av en telefonsvarare som berättar att ni stänger klockan 14.00 på fredagar.
Nu blir jag plötsligt utan bilen hela helgen och måndag också.
Det betyder att jag är utan bilen torsdag till måndag, minst, istället för en dag, så som avtalat.
Jag vill gärna veta hur det går med min bil.
/Tehataren

Vår på Sveavägen

Jag vill ha...

... En motorcykel.
Tittar ut på solen och minns känslan av årets första åkturer. Obeskrivligt. Men... det får va...

mer om solen

Solen skiner in genom takfönstrena och reflekteras i glaset runt trapphuset, och lyser mig rakt i ögat.

FAN VA GÖTT!!!!!

SOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polisens PR-kampanjer

I olika utsatta områden kör polisen ibland små PR-kampanjer och bjuder på korv. Jag föreställer mig att en övervägande majoritet av Sveriges muslimer råkar vara hänvisade till de områdena, så tänk på vilken korv ni serverar, bara, men ändå.

Folk gnäller och tycker de ska klara upp brott istället för att bjuda på korv och kaffe. Men, om de bjuder på korv och kaffe, kanske de, några får, mantimmar som går åt, resulterar i betydligt färre brott. Det är djävligt svårt att vara polis och lösa brott när även den sympatiska majoriteten av lokalbefolkningen misstror dig. Att komma ut som Människa och inte Batong då, kan nog löna sig.

Nej, det är inte Buset som ska bjudas på korv. De är skurkar och ska låsas in. Det är de andra. De andra som också tycker att polisen är lika illa som buset. De som har butiker, går till jobbet, söker jobb de inte får, blir rånade, och inte upplever att de får hjälp. De behöver en korv och en kopp kaffe och ett ansikte bakom batongen.

Mer kaffe och korv från polisen, tack.

Expressen imorgon:


"vad du inte fick läsa i de andra tidningarna: Hur Vickan bajsade på sig helt kungligt"
Vad gör en princessfödsel "ljuvligare"* än andra födslar? Födslar brukar vara fantastiska för framförallt föräldrar och andra närstående, men för barnmorskan torde det ha varit en ganska ordinär förlossning. Ja, bortsett från säponärvaron såklart.

Kvälls- och skvallerpressen ensamt räcker för att höra vem som helst till republikansk. Utom mongona som föder industrin såklart.


*Avskyr ordet ljuvlig

Ljust?

Jag undrade precis var fan tåget stannat. Det visade sig där det alltid stannar på väg in till stan. Jag kände bara inte igen det, för det var ljust.

torsdag 23 februari 2012

Tandläkarväder?

No more!
Imorse var det en plusgrad och anlade flingor i A4-storlek, men nu är det flera, snöar inte alls, och bjuds vacker solnedgång över Årstaviken.

Kanske det kan bli sommar igen trots allt? Eller har jag bara drömt de andra?

Det är för lite sånt här

Tronföljden är säkrad...

...och jag som varit med på ett par förlossningar kan bara tänka: "Det är inte alla som får se en kronprinsessan bajsa på sig i vuxen ålder."

HATAR attvara den glömska sorten

Bilen skulle ju in på verkstan. Helvete

Papper och penna

Jag ska försöka lösa ett mattetal på Ruben, på väg till jobbet. Så inser jag plötsligt att jag varken har papper eller penna. Fan vilket handikapp.

Hörrni, Täby eller Danderyd eller var fan det nu var, stoppa upp era läsplattor någonstans.

Uppdatering
Nej, inte Ruben. Tuben. Måste stänga av det satans ordfixarprogrammet på Fånet.

Tandläkarväder


...tror jag var Lars Winnerbäcks term.

Ranelid


Men herregud! Kan ni sluta föda hans ego?

onsdag 22 februari 2012

Dags åt städa bilen


Sonen är tre år och jag hittar en skallra.

Det luktar vår

Bättre än sex!

tisdag 21 februari 2012

Two points for stating the bloody obvious

Enligt fejjan tycks folk ha ätit semlor idag.

Tolkien

Det här är känsligt. Jag vet, men Here Goes:

Jag tycker inte om Tolkien. Jag gillar inte sagan-om-ringen-böckerna. Nej, jag har inte läst den ruttna svenska översättningen från femtiotalet. Jag har läst orginalet. Nej, det är inte för svår engelska, det är alla de andra orden som gör det bökigt. Och en hel del annat. Om jag möter en storm av kommentatorer som vill ha det mer uttömmande, kan jag gärna skriva varför jag ogillar de böckerna, och jag kan också presentera min teori om varför de blivit så stora ändå.

Men det jag egentligen ville ha sagt var, att detta ingalunda ska ses som en värdering av de människor vars uppfattning jag inte delar i frågan. Några av mina bästa vänner, människor jag i många avseenden högaktar, tycker mycket om Tolkien.

Men själv tycker jag nog bättre om filmerna.

Fria

Nej, de bilder man kan köpa hos er, Smartfoto, är inte fria. Amerikaner är fria. Tanken är fri. Och vidderna. De är också fria. Era bilder är, i bästa fall, gratis. Sannolikt inte det heller.

måndag 20 februari 2012

Hur djävla dum i huvudet...

Alldeles för bright och social begåvad. Och snygg
... måste man vara innan man får lov att bli ett auktoriserat troll på försäkringskassan? Precis hur djävla många gånger måste man ha tappats i golvet som liten för att få tillträde till de dammiga katakomber där linne-kärringar äter torrt fikabröt och diskuterar Kay Pollaks böcker? Hur satans...


Är föräldraledighet anledningen till min ansökan om föräldraledighet? Ja, jag måste faktiskt svara på det.

Vilka veckodagar var det de datum du begär ersättning för? Hallå? Det finns liksom en app för det. Och det har det funnits i ungefär 1500 år. I Europa. Ett par tusen år till på de mer civiliserade ställena. Var försäkringskassans uppkomst skälet till att Mayaindianerna helt enkelt bara gav upp sin almanacka då? De kände det liksom att det inte var lönt att tänka ut det, eftersom något djävla mongo ändå skulle sitta och ifrågasätta det. Som om hon visste vad en måndag var.

Hur många begär föräldraledighet från försäkringskassan, för att sedan begära pengar för bara delar av tiden? Då låter man väl för helvete bara bli att begära föräldraledigheten från början?

Försäkringskassans anställda är en djävla cancersvulst på samhällskroppen! Det vore billigare att sparka varenda djävel på hela anläggningen och bara ge alla de pengar de vill ha. 98% av allt fusk är ju ändå bara folk som inte lyckats få de satans ärkepuckona att begripa att de varit sjuka eller hemma med barn.

HUR DJÄVLA SVÅRT KAN DET VARA?

fy FAN va arg jag blir på sån dumhet!

Fantasy

En av de saker som gör mig tokig med fantasy är att man ständigt, sedan Tolkien, försöker hitta på balla namn enligt en viss stil, på allt. Det är som att man försöker komma på något sätt att komma bort från Verkligheten, men eftersom man är en så sunkig författare i övrigt, får man hitta på nya namn på alldeles vanliga saker. Det betyder också att allt är hopplöst att hänga med i. Själva kallar de det en del av genren eller fantasi, eller att de skulle vara bättre på att hitta på, men vi vet ju alla att ett träd är ett träd är ett träd, oavsett vilket fånigt namn du hittar på åt det.

Så var det sagt.

Sorry.


Go artisterna, go!

Ironisk regent?

Vickan och Daniels barn kommer att ha en enorm haka. Som Percy Nilegård ungefär.
"I call it management by being Born!"

söndag 19 februari 2012

Jag vill ha något annat än Svenssonlunken

Mången gång har jag tänkt att jag borde... gör något annat än det jag gör. Att jag inte är särskilt bra på det jag gör. Att jag ofta inte gör det för att jag egentligen bryr mig eller vill. Mången gång har jag tänkt att jag kanske inte borde ha en massa socialt liv med engagemang, för att jag kanske helt enkelt... inte är så bra på det. Mången gång har jag tänkt att jag hatar klimatet i det här djävla skitlandet. Verkligen Hatar. Mer än jag hatar Björn Ranelid.

En gång var det nära. Eller, nej, så när var det ju inte, för jag var så dum och naiv att jag trodde att arbetsförnedringen faktiskt förmedlade jobb. Jag var nyblivet arbetslös inte-ännu-färdig ingenjör i en tid och på en plats där det gick två hundra sökande på varje tjänst och alla dessutom sökte varje tjänst. Jag förklarade för tanten på andra sidan skrivbordet att jag kanske borde göra något helt annat. Kanske jag borde ta ett år som reseledare i alperna, till exempel. Hon skrattade nedlåtande och sa att med min utbildning, ni vet, den där som inte var klar än, borde jag väl göra något riktigt. Jag var så djävla dum så jag trodde henne.

Nu har jag två barn och en familj. Vi är sex stycken i familjen. Jag skulle inte byta bort mina barn mot någonting. Verkligen. Jag älskar dem till och med när de är pestiga.

Men ändå. Någonstans gnager nomadgenen lite. Det rastlösa i mig säger att jag borde vara någon annanstans. Ta bilderna som gör skillnad. Ta risker. Uppleva NäraDöden så att jag vet när jag lever. Faktiskt liksom leva lite. Se de spännande platserna. De som ligger bortom hotellen. De som kräver att man själv engagerar sig för att komma iväg, och inte bara är Bussresan Som Ingår. Nu brukar jag ju inte åka någonstans där bussresor ingår heller, i och för sig. Men ändå.

Och så läser jag någon text om någon snorunge som "tröttnade på att leva Svenssonlivet" och alltså gav sig iväg. När jag läser sådant blir jag lite provocerad. Jag lever egentligen inte Svenssonlivet för att jag är så djävla förtjust i Svenssonlivet. Jag hatar Svenssonlivet, egentligen. Jag tycker inte om de konstlade grillkvällarna med grannarna, när de andra grannarna, de som inte är med, ska avhandlas. Jag tycker inte om 8-5-jobbet, utan hade mycket hellre haft något mer spännande. Jag tycker inte om att ha en timme per dygn som jag själv bestämmer över, givet att jag stannar uppe aningen lite längre än vad som egentligen krävs om jag ska vara på jobbet i tid på morgonen. Jag HATAR bilar, men jag måste ha en. Fast jag har två, för Priusen är inte såld än. (Köpa någon? Special Price för bloggens läsare!) Jag tycker inte om AfterWork, om inte det Work som åsyftas är en veckan i djungeln.

Jag vill inte heller leva Svenssonliv. Men jag har inget val. Eller jo, ett val har man ju alltid. Jag skulle rent tekniskt kunna överge mina barn och Dra. Men, det kan jag ju inte. Och vill inte. Jag vill ha mina barn. Så då får jag snällt bli sittande.

Men jag har inte valt mitt Svenssonliv. Jag har liksom, bara hamnat där. Fast, om man inte fattar beslut mer aktivt än så, kanske man inte ska bitcha heller.

Eller jo.

FAN DJÄVLA PRETTO-FETTO SOM INTE VILL LEVA SVENSSON LIV, TROR DU VI ANDRA GÖR DET FÖR ATT VI VILL?!

Djävla.
Och veckans underhållning var att se Björn Ranelid ignorera den talangfulla i duon i vilken han uppträdde. Det är så man kan spy.

fredag 17 februari 2012

Nej, kunde inte...


Skulle nog behöva tända av rejält...

Matkoma och dess lösning

Just nu, efter lunch, är jag så trött att jag var på väg att särskiva i rubriken.
Jag försöker ofta kompensera det där med kaffe, fast jag vet att jag bara får magsår av allt kaffe jag dricker, fast jag vet att det inte hjälper och fast jag nästan mår lite illa av det nu.
Och ändå kan inte min kropp släppa kaffesuget.

Borde jag in på Torken?

Kanske inte manliga gener...


... utan den makt män genom tiderna skaffat sig och haft. Även kvinnor ägnar sig emellanåt åt våld i hemmet, om än mer sällsynt. Våldet tycks kopplat till makten, inte till könet, men makten, i sin tur, är kopplad till könet av sociala skäl.

Är det så det är?
Isåfall är genuspedagoger en bra idé...

Musiktips?

Behöver något behagligt och hyfsat lättlyssnat för att överrösta alla kollegor.
Men ändå bra.
Inte dansband. Fast det är ju ändå så djävligt att det faktiskt inte är lättlyssnat ändå.

Bra musik som inte är för våldsam. Tips?

Uppdatering:
kanske lite Geshwin, tjugotalets svar på van Halen?

Benke

Jag har funderat på varför jag gillar Benke så mycket.
Idag blev det tydligt.
Han ger sig på hycklarna. De självgoda typer, som vet allt så mycket bättre än alla andra och pöser över av det, men ändå, liksom, inte bidrar. De där som, med sitt iFån, twittrar om att vi konsumerar för mycket, folk som har åsikter om saker de inte egentligen reflekterat över.


Go, Benke, go!


Jag gillar Benke

torsdag 16 februari 2012

Genus

Jag är tydligen "fast i min vänsterretorik". Det ni!
Detta för att jag tycker att man ska sluta lära barnen att det finns pojk- och flickfärger och att tjej inte ska vara ett skällsord.

genus på dagis

Att debattera genus på dagis, men korkade dagispappor, är lite som karva i den egna själen med skitig kniv. Att göra det med konservativ-religiösa gubbar är ännu värre.
"När min barn var små funderade jag inte så mycket på vilken pedagogik de hade på dagis. Idag skulle jag flytta dem till ett annat dagis om någon kom dit med en genuspedagog."

Ja, och det är därför jag kommer att bli tvungen att lära mina barn slåss. De kommer att behöva kunna använda nävar, knän och armbågar för att freda sig mot din förståndshandikappade avkomma ditt satans ärkepucko.

Äh, vi tar en till

Försökte hitta något vettigt med UK Subs, som gjort orginalet, men det var så djävla taskiga inspelningar...

Dagens soundtrack

Nej, jag kan egentligen inte associera, men musiken får mig lite att önska att jag kunde. Det känns rätt idag.


Om genus i förskolan

Kära pedagoger, genustänk i förskolan handlar inte om att förklara för barnen att det är "ok för killar att ha flickfärger". Det handlar om få barnen att inse att färger är färger och inget som får snoppar och snippor att varken ramla av eller växa och således att "pojkfärger" och "flickfärger" egentligen inte finns, annat för dumma inskränkta människor.

Kläder

Vem i helvete äger en Jackett, men inte en smoking?

Glömma sin bärbara dator?

Hur fan kan jag missa att jag inte har den där 48" plattskärm jag kallar telefon inte ligger i min ficka. Tack 90 min på tuben. Varav hälften utan lur.

Och hur gör man på jobbet?

Jag har precis avslutat ett samtal med den Satans Djävla Mäklaren, som, såklart, blånekar, och det slutade med att jag sa "Vet du, jag tror du ljuger, men jag får driva det på något annat sätt. Tack ändå. Hej!"
Precis efteråt ville min kollega säga godmorgon. Jag var inte i form för ett bra GodMorgon. Jag bad om ursäkt en stund senare. Förklarade att jag har lite ont i magen av att behöva yttra sådant till folk.

Han sa att han var mycket förstående.
Själv lider han av IBS, av vilket man också får ont i magen, och dessutom blir sur.

Jaja. Orsak eller verkan. Dem kan man kasta om som man vill. Bland det roligaste är att han ser ut som John Cleese och är en utpräglad nörd med något begränsade sociala förmågor. Och han har IBS. Nej, jag kan inte stå emot möjligheten till bajshumor. Det är skitroligt.

Mer om att vara en tunnis

Här i min blogg, hjälpligt anonym, och utan att möta någon öga mot öga (för det mesta), kan jag stå på mig. I kommentarsfält på andra bloggar kan jag sparka verbalt sparka någon på pungen för att han säger djävligt korkade saker.

Tack, gode gud för Internetsenarna!

Och ja, jag är en av dem...

En av de små människorna, som knyter näven i fickan och inte gör Något. Jag frågar inte mannen mitt emot vem han hade tänkt skulle plocka upp hans kaffemugg. Jag bara tänker att han är en röv som slänger den där. Men jag säger inget. Precis som min far. Konflikträdd. Feg. Jag försöker lära mina barn något annat, en attityd och ett förhållningssätt som ger självkänsla och stolthet och de kommer att bli så besvikna när de inser vilken konflikträdd tunnis som försökt visa dem hur man gör. Som om jag visste.

Jag hatar det.

Men jag gör inget åt det. Jag knyter näven i fickan och åker vidare. Kanske kan jag uppbringa tillräckligt mycket ryggrad för att ringa mäklarens chef i eftermiddag för att kräva tillbaka mina pengar som hon stulit, men hoppas inte för mycket, gott folk. Själv sätter jag allt på kortet: hon kommer att se min knutna hand i fickan och få dåligt samvete och försöka göra rätt gör sig.

As if. Antagligen kommer jag bara att bli anmäld för sexuella trakaserier. Handen ser nog ut som en banan.

Om förnedring

Det talas i allt från Bamse till... ja all möjlig annan litteratur om att man ska vara stark, och stå upp för sig själv och det man tycker är rätt, och inte bara lägga sig eller fly.

Det är inte fullt så enkelt.
Bamse har dunderhonung. Då behöver man liksom aldrig vara rädd att misslyckas. På film får hjälten alltid med sig Massorna och får hjälp att stå upp för det som är Rätt mot Skurken.

Så är det inte i verkligheten. I verkligheten är man i allmänhet ensam. Man är ensam mot ett stort företag med advokater. Man är ensam mot Gänget som vill ha någon att slå på stan. Man är ensam mot en lobby som skuldbelägger den arbetslöse, man är ensam mot. Ja, allt.

När den ensamme är förorättad och försöker ställa sig upp kommer den stora skurken att peka finger, och säga "Trodde du det, eller?" och sedan mosa honom med klacken. Det är dubbel förnedring. Först oförrätten från början, och sedan oförrätten att se sitt engagemang pissat på.

Men skit i det då. Släpp det. Du kan ändå inte vinna som liten människa, så bara släpp det. Ja, fast då kommer ju en annan massa och kallar dig mes och vek för att du inte vågar ta fajten och kämpa. Man måste ju kämpa. Alla vet ju att man måste kämpa. Varför? Vad fan ska man kämpa för? Hej, jag har blivit förnedrad, så nu ska jag kämpa till mig ännu mer förnedring.

Djävla skitvärld.

Och dagens Goddag Yxskaft...


... går till Johan Hansing, tillförordnad vd för Bankföreningen.

onsdag 15 februari 2012

Åk då...

Sonen: FY VA ÄÄÄÄÄCKLIGT!
Va?
Det stänkte! I ANSIKTET!!!

Hur fan sitter man på muggen om det kan stänka i ANSIKTET, och varför?

dööööööör.....

Man vet att luften är syrefattig när man håller på att somna, bokstavligen, redan klockan 2.

Ja, jag satt här, försökte jobba, och vaknade plötsligt med QWERTY spegelvänt i pannan.

Och jag hittar inte ens på.

Får inte...

... spotta. Får inte spotta, får inte...


Äh, vafan!

tisdag 14 februari 2012

Datorer



Några av husets datorer. Vi har för många. Tur vi köpt hus. Sen får vi plats...

Treåringen och genus

Mammor brukar vara tjejjor. Killar brukar bara leka tjejjor.
Jag har en bebis i min mage.
/min treårige son.

Uppdatering:
Detta var efter att han frågat Glitterflickan om HON hade en bebis i magen. En smula oförskämt kan tyckas, men det var bara i syfte att få igång konversationen, så att han kunde berätta hur det låg till för egen del.

Härsket urinprov


... Eller oannkakssmet?

Fejjan och Folk


Tastefully Offensive regerar. Och Rockar.

Hungrig? Ta en frukt!

Ja, eller kanske en påse bajs. Det har ju fördelen att jag slipper vara hungrig, iallafall.
Hur fan är man skapt om man blir mindre hungrig av ett äpple? Jag åt frukost klockan 5. En halvtimme tidigare än planerat, eftersom jag tröstat ett gråtande barn vid två, blivit väckt av ett annat vid tre, eftersom hon inte kunde skilja på mamma och Mammas Nya Kille i mörkret, och sedan, en gång till, eftersom långbent femåring tycker att det är mysigt att trycka sina knän mot någon. Somna om fanns inte riktigt på kartan, eftersom jag nu har ett sönderfrätt sår från magsäck ändå ut genom naveln, Alien/Sigourney Weaver-style, av husaffären.

Just nu försöker jag muta den lokala juristen att ringa upp och tala om mig som "sin klient".

Och jag är hungrig. Klockan lite över tio. Och jag har varit hungrig ett tag nu. Och det djävla kukäpplet hjälpte inte ett skit. Snarare tvärtom, och så bidrog det till magsåret.

Kanske borde äta Granny Smith istället för Kukäpplen. Jag sa det själv, och så tog jag det gratispoänget för egen räkning. Den jag snart går ner för.

All Inclusive?

Nej, tack. Jag vill faktiskt verkligen inte sitta på ett hotell i en vecka. Jag vill inte. Jag har ingen som helst önskan att göra det. Ska jag åka någonstans vill jag se saker, ta bilder, och åtminstone nästan uppleva något.

Alltså, Kreta är helt ok. Mallorca lär vara hemskt vackert, men fan inte på insidan av hotellen.

Torsten Flinck?


Sonen tyckte de var lika. Ganska kul tyckte jag....

måndag 13 februari 2012

Lurar på tuben

Nej inte för att jag egentligen är så vansinnigt sugen på musik, men jag är rädd att den akuta hjärndöd som föder konversationerna omkring mig ska smitta.

Kontorstoaletter

Ibland när man kliver in på muggen här, luktar det en blandning av mint och brutala estrar. Jag är lite nyfiken på vad folk stoppar i sig egentligen...

Bilkörning

Vuxna människor har körkort. Det vet alla. Glitterflickan har inget körkort. Hon har börjat övningsköra igen, efter kort uppehåll sedan millenieskiftet. Hon kör bra. Skitbra. Faktum är att hon kör så bra att jag ständigt glömmer att hon inte har körkort. Jag föreslår ständigt att hon ska ta bilen. Men det får hon inte.

Jag börjar förstå de där gamla gubbarna som får sitt körkort kontrollerat för första gången någonsin vid 87 års ålder och då inget har för de har aldrig haft.

nakenfoto

Låt oss först börja med att skilja på två saker, nämligen motivet och konsten.

Ungefär halva världens befolkning uppskattar att se vackra rumpor och tuttar av mer eller mindre genetiska skäl. Jag gissar att de homosexuella kvinnorna är ungefär lika många som de homosexuella männen, och alltså tar ut varandra.

Låt oss så gå vidare. Det förra påståendet innebär ingalunda att bilder med dessa motiv per automatik är vackra bilder. Tvärtom. Det är faktiskt djävligt svårt att skapa vackra bilder som visar mer eller mindre nakna människor. Det är skitsvårt att inte få det grovt och "Titta här är en tutte blir du kåt nu?".

Så, hörrni, om ni inte vet vad ni pysslar med, snälla, publicera inte bilder på tuttar och rumpor. Att någon ger dig utrymme i ett lite finare forum betyder inte heller per automatik att det du skapar är stor konst.

Och, varför diskuterar jag bara tuttar och rumpor, och inte snoppar? Jo, för de som försöker skapa konstnärliga nakenbilder nästan alltid plåtar kvinnor. Associationen till porr och dess industri blir helt enkelt inte densamma med en man. Och det är så oerhört mycket mindre vanligt.

Alltsammans på förekommen anledning.
Brasklapp:
Ja, jag är lite irriterad och har skrivit en smula i affekt, och jag har säkert sakligt fel på många punkter, men kontentan är ändå: Bara för att jag råkar vara förtjust i nakna kvinnor, går jag inte på att bilder på dem automatiskt är stor konst.

söndag 12 februari 2012

Mitt hem...

... ett utställningsutrymme med så få saker som möjligt. Nästan öde. Fast luftigt, ljust och fräscht inför foto imorgon.

Lite sterilt...

"Kan vi inte ha det såhär jämt?"
"Nej. Jag vägrar leva i ett hem utan barnteckningar på kylskåp och väggar..."

lördag 11 februari 2012

Melodifestivalen


Som musik, fast sämre.

fredag 10 februari 2012

Lite mer Bruce

En del blir stora, för att de faktiskt förtjänar det

Bruce Springsteen & The E Street Band – The River - Live

Faktiskt.

Det är sånt här som får folk att börja spela instrument timmar, dagar, veckor och år i sträck, tills de till slut står på scenen i ena änden av en fullsatt arena.

Och ja, han har gjort en del hel del som inte är så bra också, men man kan inte vara bäst varje gång.

Nyhet?


Tänk, jag trodde det var tvärtom. Unga som går med i gäng rånar.

Ibland...

... känner jag mig väldigt ensam i ett hav av folk.Skulle vilja tillbringa en vecka eller två i en stuga långt från allt.

Så ofantligt korkat!


Du behöver inte vara duktig, bara du brinner?

Jo, den trenden har vi ju sett ibland...

Slave to the grind... ?

Inte sällan kan man läsa om Mötesdöden och meningslösheten i att skriva policypapper ingen läser. Ganska många berättar om ändlösa möten som är som flistuggar för själen.

I Fotografibloggen skriver Johan Brink:
"Kanske är de anonyma kontoren vår tids fabriker, våra löpande band?"
Ja, du Johan, du kan vara något på spåren. Många möten är, ur perspektivet Mental Stimulans skrämmande lika arbetsförhållandena på de gamla Ford-fabrikerna.

Själv tog jag en paus i Mötandet, och promenerade från lönesamtalet till Uppdragsgivaren, med kameran i näven, och jag mår så ofantligt mycket bättre av att ha fått tänka lite bilder, ta några, känna mig ganska nöjd med resultatet, ha sett solen, fått frisk luft (Ja, mitt i stan!) och att ha fått lyssna på Guns n Roses. Jag är småbarnspappa i förorten, snart med radhus, jag har familjebil, jag jobbar och slåss med "livspusslet", jag börjar bli lite smågammal och får inte ihop min träning, med lönnfetma som följd, jag glädjs åt min nya telefon, och jag har huvudsakligen i-landsproblem, om än rätt stora bitvis. Ändå kan det som en handfull gravt dysfunktionella missbrukare med geniala musiköron skapade på 80-talet i några minuter få det att kännas som om jag inte alls är i Mellanmjölkens Land en fredagsmorgon i februari, utom som Någonstans Viktigt, i färd med att ta bilder som faktiskt betyder något.

Tack Slash, Axl, Duff, Izzy och Steven. Ni gjorde skillnad med er konst.

Men fatta svenska, DÅ!


Det heter inte Box, det heter låda!

torsdag 9 februari 2012

Äckligt...

Om man i en rejält klunk sväljer det sista i kaffekoppen, och upptäcker att något som, pga konsistens, uppenbart inte är kaffe slinker med, är det då ok att gå in på muggen och spy, fast man är på jobbet?

Kan ha varit en fimp. Eller, nej, folk röker inte på kontoret, men ändå.

Snälla, musiktips!

Den regelbundna läsaren vet ungefär vad jag brukar tycka om.
Snälla, kom med musiktips!

Jag behöver något nytt.

Zombiefilm

Varsågod, Romero, jag bjuder!
Jag vill se en zombiefilm där vanliga kontorsmänniskor som nekas sitt kaffe blir zombiesar och börjar äta varandra, och när smittan till slut når kaffe-catering-företaget, slutar de såklart leverera och sedan är apokalypsen ett faktum, och de få överlevarna kämpar för att hitta kaffe i övergivna konsumbutiker, medan de mördar de enstaka zombies de hittar i butikerna.

Den gudomliga inspirationen till denna idé är min egen längtan efter kaffe, som leder till degener... förfa... ööööh...


Graaaaaaooooooooooooowl! BRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAIIIIIIIIIINS!!!!!!!!!!

Var är alla?!

Klockan är halv nio och här är inte en käft. Nada?!

Var fan är alla? Vad har jag missat?

Jag vill också få pengar från väggen


I arabiskan finns ett uttryck som lyder "Det kommer pengar från väggen" som betyder att man får pengar för ingenting.

Jag vill också få designa fula loggor med varierande typsnitt. Om ett A4 med iranska koster* ingenting 80000, vad kostar då inte en ful logga?



* Hm. måste visst se över nya telefonens Autocomplete.

Jag förstår inte


Antingen är de skyldiga till de ganska motbjudande brott de anklagas för, och då ska de sitta tills de ruttnar, eller också är de det inte, och då ska de släppas. Vad fan är det här?

onsdag 8 februari 2012

SUE SUE SUE!

Imma gon' SUE yo' sorry ass into bankru... bancr... no mo' money and beyond!

djävla märklarrövhål

Jag vet inte vad som är värst, förnedringen i att ha blivit lurad, att ha förlorat asmycket pengar, eller att de pengarna nu går till att finansiera ett annat rövhåls hem.

JAG ÄR SÅ DJÄVLA SUGEN PÅ ATT SPARKA IN TÄNDERNA PÅ DEM ALLIHOP. Riktigt djävla primitivt sugen på riktigt djävla brutalt Clockwork Orange-våld!

Alla tips på hur jag kan ta reda på att bud varit fusk emottas tacksamt. Alla tips på hur jag kan visa att mäklaren ljugit om avgifter emottas också tacksamt.

Facebook har jag provat.

Tack, Juristen!

Uppdragsgivarens jurist är skittrevlig, sitter precis bredvid, och tycker "det är alldeles för lite processer i det här bolaget!" och är således grymt taggad att sparka Erik Ohlson på kulorna.

Hör ni det?

Tyvärr är det svårt.

Jag har nog bara att inse att någon djävel stulit flera hundra tusen av mig, och jag kan inte göra någonting.

Fastighetsmäklare igen.

Jaha, minsann.
Ingen av Erik Ohlssons mäklare är medlem i Mäklarsamfundet. Känns ju djävligt seriöst...

Fy fan va mycket jag inte vet om att köpa hus.

Fastighetsmäklare, ett djävla PACK!!!!

Det ser ut som om vi blir ordentligt rövknullade på det där radhuset. En djävla skurk till säljare har teamat upp med en djävla skurk till mäklare. Idag har jag skickat följande mail till Mäklarsamfundet.


Hej!
1.
Jag och min sambo har köpt en bostadsrätt genom XX fastighetsförmedling, mäklaren YY. Jag såg nu att hon inte står listad bland era auktoriserade mäklare, trots att det står reg. fastighetsmäklare på hennes visitkort. Vad innebär det?


2. 
Mycket tyder på att det förekom oegentligheter under budgivningen, med falska bud i syfte att få upp slutpriset. I vilken utsträckning är mäklaren skyldig att kontrollera att en budgivare faktiskt finns, eller reagera på bud som är uppenbart falska?


3.
Mäklaren lovade på visningen att det inte skulle bli någon anmärkningsvärd avgiftshöjning pga det förestående stambytet, trots att något sådant inte var beslutat än. Det visar sig nu, några veckor efter att vi skrivit kontrakt och betalat handpenning, att avgiften sannolikt kommer att höjas med nästan 50%, 1500-2000 kronor, på en redan hög avgift. Hade vi haft den informationen hade vi inte köpt huset. Denna information finns inte någon annanstans och fick igår höra av vänner som också bor i föreningen om höjningen. Säljaren är ekonom och föreningens revisor och torde vara väl insatt i föreningens finanser. 


Vad bör vi göra?
Det är en smula akut, och eran kundombudsman är sjuk de närmaste två veckorna.


Med vänliga hälsningar
Tehataren


Vad säger ni, trogna läsare? Ska jag helt enkelt bara skita i pengar och sånt, och gå dit och ge honom så djävla mycket spö att han skriver på och lovar hänga sig själv i de egna kalsongerna?

Thank you for sharing

Du som spelar musik i värdelösa lurar så att vi alla hör vartenda ord i texten till Linda Bengtzings "Är det fel på mig", snälla, gör inte det.

tisdag 7 februari 2012

Kontorslandskap...

... innebär fler människor per kvadratmeter, och således ett effektivare utnyttjande av ytan.

Men, det innebär också...
... att folk måste gå iväg till ett mötesrum för att kunna prata (Nej, landskap främjar inte det sociala)
... att det ändå blir ett djävla liv
... att luften inte funkar, eftersom ventilationen alltid är dimensionerad för en tredjedel så många
... att folk stör dig mycket lättare.

Kan vi inte bara enas om att landskap suger möglig apballe?

Om Spotify är för bökigt...

... då är du för gnällig.
Faktiskt.
Från 50 spänn per månad för att hantera musiken lagligt tycker jag är ok. Nästan allt finns där.

Att ladda ner och synca mp3-filer är ju tusen gånger bökigare än att bara söka och spela.

Att skivbolagen betalar artisterna för dåligt, det är ett annat problem. Via spotify får de åtminstone betalt. Det får de inte alls på olaglig nerladdning.

Jag är lite nyfiken på vilka kostnader skivbolagen har för sina artister. Hur stor vinst gör de egentligen?
Via Spotify har ju dessutom alla skivbolag möjlighet att kränga, enkelt. Man behöver inte gå till Sony. Man kan ha sitt eget, och bara skriva på med Spotify. Då kan man få sina egna pengar.

Jaså, alla obegåvade "smala" artister har svårt att ta sig ut? Ja, men ska du vara så djävla independent kan du ju försöka marknadsföra dig själv. Går nog skitbra...

Det är iallafall ljust

måndag 6 februari 2012

Service?

I lördags hjälpte jag och släktingenPåBesök en äldre dam, med rollator, som fastnade i tunnebanedörren, med barnbarnet kvar utanför.

Då kom föraren och frågade, med suraste rösten någonsin, vem det var som "lekte med dörrarna. Mekanik med elektronik kostar SEXTUSEN SPÄNN!!!"
"Ja, va synd att den inte funkar bättre då!" svarade jag, och vi försökte alla förklara att damen med rollator SATT FAST I FANSKAPET, och behövde hjälp att komma loss.

Han förstod inte, utan trodde att vi, småbarnsföräldrar och en gammal tant med rollator och barnbarn "lekte med dörrarna". Att vi höll dem öppna med fem minuter till avgång.

På museivarianten av NK-expressen, däremot, där var det en Viktig Människa i Skärmmössa, som ropade ut alla hållplatser och öppnade dörrar och hjälpte folk på och av...

Hörrö, djävla apskaft...

... bara för att du är en PR-konsult, bara för att du vill tjäna pengar och mingla, har du fan inte rätt att montera en djävla disco-strålkastare riktad rakt mot mitt öga.

Det blir fanimig luftgeväg med kikarsikte imorgon.

Dagens soundtrack och inspiration

Night train

Och låten:
Night Train

Yeah, baby!

Quitter

Dags att Outa, som det heter på svenska.
Jag är en Quitter. Japp. Jag ger upp. Är det jobbigt, då skiter jag i det.
Jag är inte en fighter. Och jag har inte någon vinnarskalle. Och jag lider mer av att pressa mig än av att förlora prestige.

Så är jag också en lönnfet medelmåtta som aldrig kommer att avancera, men det är det fan värt, om jag får lov att roundkicka väckarklockan genom väggen till grannen, dra upp täcket, och somna om med ett långfinger riktat åt Karriären.

Min idol i Synismträsket...

... är Rat!

Om att bli rövknullad av oljig, hårig stor hand

Jag har idag lämnat bilen till verkstaden. Igen. Sällan va? Det här är alltså den nya bilen. Den läckte olja som ett såll.
Jag känner mig liksom alltid som den här tanten, som alltid får pröjsa 15 papp för en ny flippelpackning hos den här mecken.

Löpsedelssemantik

"Så supernaxar du LCHF"
Förlåt, men vad fan är supermaxa?

Kvinnor...


... en politiskt homogen grupp.

Mitt kall!

Jag har funnit min livsuppgift. Jag ska klara VARENDA DJÄVLA BANA i Angry Birds på första fågeln.

Det blir tumträning, senaste luren, träningsläger, specialkost, privat coach och... ja, allt som gör en champion.

Har du tre biljetter också...

... ditt djävla apskaft?
JAG vet! Jag sätter mig i mitten av et trippelsäte så bredbent jag kan. DET känns bra.

Apröv. Jag satte mig bredvid på djävelskap.

Den svenska björnstammen

Varför får de göra musik?

Tack...


... gode gud att jag gör detta så sällan...

lördag 4 februari 2012

Rum för barn

Där har de väktare i kön för att alla mammor i Hunterstövlar med värdelösa vagnar inte ska slå ihjäl varandra.

fredag 3 februari 2012

Om att kissa längst

Ibland dyker det upp mellanchefer som måste ha varit mobbade på högstadiet. Eller mobbare, som ett direkt resultat av sitt överdrivna självhävdelsebehov. Dessa mellanchefer brukar försöka vara viktiga genom att hänvisa till sitt mellanchefsskap, fast alla vet att man fan inte vill vara mellanchef. De brukar också försöka visa att de kan saker de inte kan. Den intresserade kan med fördel läsa på http://clientsfromhell.net/">Clients From Hell och deras ego tar i allmänhet stor skada, med aggressivitet som följd, om man visar dem att de, i egenskap av halvtaskiga ekonomer, inte vet jättemycket om relationsdatabaser.

När de kommer till ens skrivbord och, bildligt talat, knäpper upp gylften halar fram den, och börjar pinka, då flyttar jag lite diskret på min stol så att det inte ska stänka. Låter dem pinka färdigt, säger att mäta Kuk, det får hen gör med någon annan, någon som både är kissnödig och har mandat att säga emot. I allmänhet den mellanchef under vilken jag lyder. För det är aldrig så platt att det faktiskt finns Medarbetare. Det finns ägare, chefer och underlydande, i den ordningen.

En lustig sak i det där, en observation utan egentlig analys, är att detta beteende tycks relaterat till mellanchefsskapet, och inte till könet, men betraktas som något orsakat av Y-kromosomen, något så kallat Manligt. De kvinnor som, trots männens dominans och benägenhet att fatta beslut i bastun, lyckas ta sig till mellanchefsnivån, tenderar att även de, bildligt talat, knäppa upp gylfen, hala fram den, och pissa så det stänker på mina skor.

Jag är inte säker, men jag tror jag är något på spåret. Mycket talar för att de mer pålästa kan förklara mer.

Nej, hon var inte en stor författare II

Tack Stephan Pastis för att du förmedlar det så mycket bättre än jag...

Brandlarmet...

... går, och ingen bryr sig, bortsett från att låter.

Är det måhända en Performance?

Moral, Schmoral!


Stephan Pastis är en av mina idoler.

Nej, hon var inte en stor författare

Igår skulle jag möte en människa som skulle köpa en sak av mig via Blocket-annons.
Jag sa att jag skulle ta med den till stan så kunde vi ses där.
Tillbaka fick jag:
"Vilken tid då!!! och vart!!!!!"

Vad är det för fel på folk?

Inte snyggt


De får va hur inne och hippa som helst. De kan vara hur vackra, begåvade, bra människor som helst. Resåren utanpå ger ända ett intryck av dagverksamhet med äggkartonger och paljetter.

torsdag 2 februari 2012

Folk

Vad är det för fel på folk?
Det här säljer uppenbarligen, i någon mening.

Direkt från facebook, eller som vi brukar säga här hemma, dumma bajsfejjan.

Konfirmering?

Nej, det heter Konfirmation, och det betyder, på svenska, en bekräftelse på att du fortfarande är så kristen som dina föräldrar lovade att du skulle bli när de döpte dig.

Jaså, du menar Bekräftelse? JA MEN SÄG DET DÅ DITT ANGLOFIERADE DJÄVLA MONGO!

Hungrig?

Blir jag hungrig för att jag har så djävla tråkigt?
Suck.

Det är liksom så att när man vet att man ska lämna ett projekt, då tappar man lite sugen. Det finns massor kvar att göra, lära och förstå här, men jag ska bara vara kvar mars ut, och då är motivationen inte på topp.

Då blir jag... Hungrig.

Hur går det ihop?

Kass


Fan vilken dålig bok. På alla sätt...

Fler homosexuella män?


Jag får inte ihop det? Hur kan killar få ligga med så många fler än tjejer? Det måste ju betyda att de antingen sätter på varandra i mycket högre grad än tjejer.

Jag förstår inte.