måndag 28 februari 2011

MSN

För något år sedan var jag ruskigt social via MSN messenger.

Numera finns nästan aldrig de jag vill prata med där. Eller så har jag inte lagt till dem i min lista.

Det är lika bra, för jag har inte tid ändå.

motivation

Motivationen här är faktiskt en smula begränsad.
Jag vill inte vara här. Jag vill vara på en spännande plats och skapa vackra bilder.

Häromdagen skickade chefen här hos kunden, spontant, ett översvallande positivt mail med nästan genanta mängder beröm till min chef, som berättade för vår VD och publicerade ett utdrag på företags intranet, där små bra citat brukar hamna.

Jag blev naturligtvis smickrad och glad över berömmet, men mest tänkte jag på att det kom lägligt under löneförhandlingen. Får jag mer betalt har jag kanske råd att köpa det där objektivet. Så att jag kan ta fler vackra bilder.

Att överge ett helt ok betalt akademikeryrke i en bransch där det är ok att vabba för en extremt osäker*, vansinnigt konkurrensutsatt bransch som dåligt betald egenföretagare, där varenda 19-åring har mer koll än jag är inte smart. Passionerat med hög integritet, men korkat.

Fan.



*Eller... ganska säkert konkurs

söndag 27 februari 2011

Djävla oljud

Jag hörde mig själv på en filmsnutt igen. Fan. Jag måste lära mig att hålla käften. Bokstavligt.

Hot!



Ljuger ni ska jag hemsöka er i evighet, Amen!

lördag 26 februari 2011

Vår?

Snön, typ, ångar bort!

Heja!

jobba gratis?

Hon: "Hej, jag heter Malin och ringer från blablabla Marknadsundersökningar. Jag undrar om du har tid att svara på några frågor."
Jag: "Vad får jag för min tid?"
Hon: "Det tar bara några minuter."
Jag: "Ja, och vad får jag för de minutrarna?"
Hon: "Vill du att jag tar bort dig ur vårt register?"
Jag: "Det vet jag inte. Får jag betalt för min tid?"
Hon: "?" (Var det en konstig fråga, eller?)
Jag: "Ja, jag vill ju ha betalt för min tid, annars vill jag inte vara med."
Hon: "Jaha. Men då tar jag bort dig då."
Jag: "Tack ska du ha."

Hur svårt är det? Företaget får betalt för att göra en marknadsundersökning. Den uppringande tjejen är anställd av företaget, och får betalt för att fråga mig. Varför i helvete ska jag donera tid gratis till den organisationen? Min tid kostar pengar. En bit över 800 spänn i timmen kostar jag kontorstid, uppåt det dubbla en lördag. Det är drygt 26 kronor per minuter. Fem minuter en lördag är alltså en bra bit över hundra spänn som jag vill ha om jag ska jobba.

Dra åt helvete.

fredag 25 februari 2011

Var är du?

Om man är hemma och vabbar, hör man inte av sig till kollegorna och berättar det då? Typ, ett litet mail eller ett sms eller så?
"Hörrö, Tehataren, ungen snorar för mycket för dagis. Jag vabbar. Kan du underrätta projektet?"

Nej då. När jag sms:ar vid 10 får jag ett telefonsamtal tillbaka med info.

suck.

torsdag 24 februari 2011

Förbi lyteskomik, och långt ut på andra sidan



Herregud! Vad säger man?

Karriärval

Jag: "Vet du vad man kallar en sån som hittar på hur hus ska se ut?"
Sonen: "Nä."
Jag: "Arkitekt. Om du fortsätter såhär och ritar hus, kanske du blir arkitekt när du blir stor!"
Sonen: "Vad ska du bli när du blir stor, pappa?"
Jag: "Jag blir förhoppningsvis inte så mycket större än såhär. Fotograf, kanske?"
Sonen: "Om du övar mycket, och blir lika duktig som jag, så kan du ju bli arkitekt."
Jag. " -!"

Ja, idag är jag hemma med ett nästan friskt barn, och ett som inte var så sjukt som man kunde tro när han hulkade över den stora vita telefonen i badrummet imorse. Han var nog bara bakis. Eller djävligt trött. Eller nåt.

föräldraskap är...

... att bli helt löjligt lycklig över sju timmars sammanhängande sömn och förmågan att därefter se färger, gå rakt och tala i meningar med bisatser och i sammanhängande konversationer med fler än två repliker.

(cred: Tobias)

onsdag 23 februari 2011

Om ordbajsande

Skriver du facktexter? Skriver du om ett visst ämne i en tidning eller blogg? Har du något att säga? Men så säg det då! Håller inte på och tjafsa en massa tomt bludder om hur du sakner sommaren eller tycker det är fint med snön. Skriv det du har att skriva och håll käften sen!

Va fan...


... e de här?

De e ungefär femti Kelvin för kallt. De e va de e!

tisdag 22 februari 2011

Vi i Villa



Djävla apskaft.

Jag tänkte bråka med dem, men så såg jag att jag redan gjort det. Så tänkte jag bråka med Posten ODR, men så kände jag att jag orkar fan inte.

Så jag bara skriver här istället.

Posten ODR fan va jag hatar er. Djävla apskaft. Jag har sagt det förr, men det kan sägas igen. Djävla apskaft.

Jag har en känsla av att den som, på den gamla statliga tiden, hittade på begreppet "samhällsinformation" inte åsyftade till redaktionellt material förklädd reklam, läs: Vi i villa, som ajg också hatar. Också djävla apskaft. Min son hävdar att man inte får säga "Djävla apskaft" , men det skiter jag i, i de fall då det är en adekvat benämning på det bajs med två ben som ligger bakom de här.

Jag vill inte ha era djävla sopor i min brevlåda. Jag vill inte behöva gå en gång extra i veckan till återvinningen för att ni är så djävla cerebralt handikappade att ni tror att jag vill ha skiten och dessutom pissar på min explicita önskan att slippa. Jag vill inte att det huggs ner ännu mer träd, som körs på lastbilar till stora skitiga fabriker och sedan som pappersrullar till tryckerier och sedan som tryckta tidningar, fulla med kemikalier, till Satans Djävla Röv-posten ODR som sedan ska bryta ryggen på någon stackars djävla brevbärare som masar sig runt här i ur och skur och bryter benen på den där djävla snövallen som new age-kärringen här bredvid gärna skottar upp.

Jag vill inte.

Kan ni fatta det era djävla bajsskallar. Vill inte.

JAG VILL INTE FÖR HELVETE DJÄVLA POSTEN ODR OCH JAG HAR RÄTT KAN NI FATTA DET ELLER FÖR HELVETE NEJ DET KAN NI INTE FÖR FATTA ÄR PRECIS DET NI ÄR ALLRA DJÄVLA SÄMST PÅ!!!!!


Det, kära Jenny, var att skriva i Affekt. Att göra en koppling till extrema vänsterfalanger när man diskuterar bostäder i Stockholm och utopin att alla ska få bo innanför tullarna, är bara lite vanligt, omotiverat, ansvarslöst högergnäll.

Nej, jag orkar fan inte

Just nu är jag sugen på att skita i allt vad etik heter, och köpa flygbiljett till solig plats, köpa drinkar och grillspett av koloniserade lokalbor och berätta för alla vilken god gärning jag gör, eftersom jag ju gynnar den lokala ekonomin och dessutom skildrar lite misär, sådär i förbigående, när jag plåtar två barn på gatan.

Jag kanske till och med ger lite dricks om jag kan få ett soligt leende för slanten.

Och frukost på sängen. Det får allt lov att vara ett land där folk inte är muslimer eller judar, för i de djävla länderna går det ju inte att få ägg och bacon till frukost. Och så vet man ju hur folk är där, va? Nej, ett leende asiatiskt land ska det vara. Kanske går jag och tatuerar något djupt på det lokala språket i en ring runt armen också.

Åt helvete med vintern. Den kan förvandla vem som helst till Francisco Pizzaro.

Musik åt Gubben

Jag borde ta till mig mer ny musik. Det finns massor.

Man jag pallar inte. Jag tycker nästan aldrig om den, och det finns gammal så det räcker åt mig.

Bara så ni vet. Jag är nu officiellt Gubbe.

Jag är kär...

... i Stellan Skarsgård.

Tehataren 2.0 - New and improved!

Inatt har jag sovit 7h. I sträck. Inte vaknat en enda gång.

Fy satan vilken ny människa jag är. Jag kanske måste lägga ner bloggen. Jag känner mig alldeles.... positiv!

måndag 21 februari 2011

Trötthet och kaffe

Det finns, tydlig, tydliga gränser för i vilken utsträckning man kan kompensera trötthet med kaffe. Försöker man ändå, infinner sig andra bieffekter som, vid närmare granskning, visar sig vara minst lika obehagliga som tröttheten man försökte råda bot på.

Inte bara är man fortfarande dödstrött. Man mår dessutom illa, får ont i magen och en obehaglig yrsel, och man somnar med huvudet i tanaopaiu98mkkmjmjmmjjmmjmjjmmjjmjmjmjmjmhjmhnuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

söndag 20 februari 2011

Melodifestivalen

Visst är det så att alla bloggar med någon som helst självaktning dissar melodifestivalen?

Here goes. Fan va det suger!

Någon musikproducent som har lust att hjälpa mig slänga in ett bidrag till nästa år? Jag hade ju lätt gått till final i år iallafall.

Ljud och oljud

Häromdagen tittade jag på en av filmerna jag tagit med nya kameran för att testa filmfunktionen, och tyvärr hade jag haft ovettet att tala själv under inspelningen. Detta fick till följd att jag tvingades åhöra min egen röst.

Många menar att den hörs för mycket för ofta, och kanske detta var ett av de tunga incitament jag letat efter för att tona ner min existens i allmänhet, och den audiella delen av den i synnerhet.

Alltså: Snackar jag för mycket? Spela in och spela upp.

Barnmusik

Detta förhåller sig till musik som avföring till menyn på Pied de cochon.

Kan inte någon bara skjuta bort mina hörselgångar. En kul räcker.

lördag 19 februari 2011

Hell seems...

... to have frozen, and I seem to be stuck there.

Nej, den gör sig inte på svenska.

Fail?



Alltså, hur såg beslutskedjan ut?
"Jo, men här finns det nog brudar."

"Lyckas jag lura hit en kärring, sår blir det mycket hångel för annars fryser hon ihjäl!"
"Kanske någon kan tycka lite synd om mig?"

Ja, det har visst inte hänt mycket sedan igår iallafall...

torsdag 17 februari 2011

"Fan, här sitter man..."

... som Arne skulle ha sagt det.

Jag försöker ordna felhanteringen av logik som ska underlätta administrationen av försälningen av en metasysselsättning.

För detta får jag betalt, så att jag kan köpa livets nödtorft, men säg mig, denna livets nödtorft, som faktiskt djävligt torftig, varför? Nödig, men torftig. Det blir liksom bara det där nödiga, men enstaka undantag av små ljusexplosioner då och då.

Detta jobbet, just nu, är som en antites till en meningsfull existens. Jag sätter fem spänn på att jag skulle kunna, bara skit i att göra det, och se viktig ut, den närmaste timmen, och sedan åka och hämta barn, för att, förhoppningsvis, få lite meningsfull tillvaro några timmar, utan att någon märkte det.

Jag har gått kurs i tre dagar för att lära mig saker jag behöver kunna för att utföra den genuint meningslösa sysselsättning jag ägnar mig åt. Emellanåt försöker jag få mitt jobb att verka coolt och ballt, men det är det inte. På bra dagar är det roligt, ungefär som att lösa sudoku.

Kunde jag ägna mig åt mitt fotograferande skulle jag åtminstone kunna sträva efter vackra bilder. Eller meningsfulla bilder, som förändrar.

Filosofi suger apröv, och jag har en känsla av att människans förmåga att reflektera över den egna situationen i förhållande till världen i övrigt är en förbannelse.

Sådeså. Hoppas det piggar upp...

En ergonomisk orgasm




Mmmmm!

tisdag 15 februari 2011

Om utopier och extremism

De senaste dagarna har Stockholms bostadsmarknad debatterats hårt, åtminstone lokalt, sedan statsministerna uttalat sig.

Vänsterorienterade människor menar att det blir orättvist. Alla ska ha rätt att bo innanför tullarna. Nu finns det ju iofs inte bostäder så det räcker. De måste sållas på något vis. En kö kan ju funka. Fast, den blir ruskigt lång. Så lång att ingen får någon bostad under rimlig tid. Och framförallt, det är så attraktivt och så svårtillgängligt att jag tror att det omöjligen går att hålla det rättvist. Det är som med knark. Det går bara inte att utrota. Hyresrätter i innerstaden har inte varit tillgängliga för mindre bemedlade på väldigt länge. Det finns inget som talar för att de skulle bli tillgängliga heller, ens med ett bättre kösystem, där man tog bort möjligheten att byta lägenheter med varandra, vilket faktiskt är en helt vansinnig idé.

Högermänniskorna menar att det är bra, för de får möjlighet att göra Klipp på sina lägenheter. Kanske. Eller, de fick det innan.

Oavsett vilket...
Kan vi få lite pragmatism, snälla? Hyresrätterna kanske är bra av någon anledning, men de är inte vägen till rättvisa. Åtminstone inte den rättvisa som definieras som att alla ska ha allt och lika mycket. Det funkar bara inte. Vilket för mig in på nästa på det egentliga ämnet, utopier. Alla kommunistregimer i världen har visat sig vara allt annat än rättvisa, utom när de införts i de länder som totalt saknat tillgångar, vilket lett till att ingen har någonting. Det funkar bara inte. Det gör inte de extrema marknadsekonomierna heller. Vissa saker ska inte gå att köpa. För det blir dåligt.

Snälla, kan vi inte lägga ner den ideologiskt betingade politiken och bara köra på pragmatism? Ideologier kommer inte att frälsa oss. Begrip det. Ingen ideologi. Någonsin. Aldrig.

Dagens citat

Hos djävla jenny (länk till höger) kan man bland annat läsa om djurrätt, och dessutom förstå att det är svårt att vara kritisk mot någon som har rätt.

Kurs


måndag 14 februari 2011

Snö...

Som bajs från himlen!

Floskelkanonen, fire at will!



Lögn tomt dravel o bullshit

Naivt, över till korkat

Apropå att Reinfeldt säger att han tycker att hyresrätter i city är en dålig idé för en liten tjej som nästan flyttat hemifrån uttala sig. Hon säger att hon tycker det är "konstigt" att det är en klassfråga vem som får bo i stan.

Förlåt, tjejen, men det är inte konstigt. Det är måhända orättvist, men fan inte konstigt.

En annan sak som alldeles för sällan kommer upp i debatten är avsaknaden av marknadshyror, i kombination med att hyresrätterna i innerstaden aldrig varit tillgängliga ändå. De har nämligen inneburit att de mindre bemedlade iförorterna tvingats betala för de överklassungar som faktiskt haft tillgång till hyresrätterna i innerstaden. Är DET rättvist?

I ett system med lägenhetsbyten och svartkontrakt är det ändå samma människor som har tillgång till lägenheterna oavsett ägandeform, och DET tycker jag är orättvist. Nu får iallafall de rika betala marknadspriser istället för att få lägenheterna subventionerade.

söndag 13 februari 2011

Dagens barnkommentarer

"kan du gå och hämta barnen nu riddaren? Jag ska damma tvätten."

lördag 12 februari 2011

People of Walmart - FAIL?!

Jag förstår verkligen inte problemet.

Hon är ju toksnygg!

När ingenjörer skottar snö...



Får de båsor!

fredag 11 februari 2011

Jobbar hemifrån


Snökaos, någon?



Toyota Prius FTW!

Fast fyhjulsdrift är ju bättre, förstås...

torsdag 10 februari 2011

16.47 och inget inbördeskrig!

Skumt.
Klockan är nästan fem, och det är inte inbördeskrig här hemma. Jag hoppas de inte håller på att bli sjuka!

Alltså FOLK!

Fy helvete vilka tråkiga människor det finns. Och dumma.

Apropå livet och världen i allmänhet.

Det behövde upprepas ifall någon glömt.

Konst pä höga nivåer

Serier är både minimalistisk litteratur och bildkonst i ett.


onsdag 9 februari 2011

Men korrekturläs, för helvete!

Has eller have? Det är fan inte svårt.

Skärp er.

Om ni vill att någon ska läsa era dödens tråkiga dokukment* och dessutom bry oss kan ni väl för helvete korrekturläsa eländet. Kan ni inte engelska själva, ge det till någon som kan.

DJÄVLA!


uppdatering
Verbändelser och -böjningar är ju också kul.
I handle this every day.
This day I'm handling this.

Kom igen. Jag lärde mig det där på mellanstadiet.


* felskrivningen var freudiansk - underlåtandet att rätta anarkistisk

sol?

Jag tror det är sol ute. Men jag är inte säker. Jag sitter liksom längst in. Jag ser bara husväggen på andra sidan.

Ljus. Jag vill ha.

Yeah, man, YOOOO' mama!



No, she don' work here.

So what's it gonna be, sissy boy, spit or swallow?

Youtube:a på superfly 2 för alla referenser.

Nej, fetto, du som lämnar ett glas med tva tuggummin vid vår gemensamma arbetsplats, JAG ÄR FAN INTE DIN MAMMA! Som om hon skulle plocka upp efter gubbe 50 plus.

tisdag 8 februari 2011

Inte allert

Jag MÅSTE sova mer.
Det här borde vara lättläst prosa, men diagram och termer och källa/mål-förhållanden flyter ihop som grundskolans havregrynsgröt.



Fy satan!

Vad händer egentligen...

... med alla gamla ex?


Ja, jag har lite svårt att koncentrera mig idag. Trött.

Någon som har en stuga i ödemarken att låna mig fyra månader? Jag behöver el, men vatten kan jag hämta själv från pump eller så, om det inte finns. Jag kan skita i tunna också. Men el, snälla. Jag behöver den tills jag slutat notera att mitt skägg blivit långt och att jag slutat klä på mig men börjat prata med en hallucinerad katt.

FOLK!

I kontorslandskap måste man jobba bredvid Folk. De låter.

Djävla folk. Håll käften! Jag försöker faktiskt blogga här!

Marknadsekonomi och hyresrätter och...

... min kluvenhet.

Apropå Fiats inlägg om hyresrätter

Jag är ganska kluven. Ibland kan jag bli djävligt förbannad på att en massa människor faktiskt inte gjort ett skit med sina liv, medan jag jobbat röven av mig länge Ska Ha. Samma människor som var klassens mobbare och saboterade och förstörde och levde djävel på högstadiet sitter nu med skit till hakan, och kräver att jag ska avstå det jag kämpat hårt för att få. I helvete. Djävla skitskallar, ni kan ta er i röven med en kall hand. Jag bromsar fan inte för er på motorvägen. Skinnskallar och vänsterextremister och allsköns djävla pack som bara gapar och skriker och Ska Ha. Ni ska fan inte ha någon fin innerstadslägenhet, och ni ska inte ha någon fin bil. Ni ska gå på komvux för STUDIELÅN och inte några djävla extra flotta bidrag eller akassa och göra rätt för er om det ska va nåt. Så fan heller att jag bara ger bort till de som redan bara tagit, jämt.

Å andra sidan. Jag vet ju, att han den där djävla grisen i högstadiet, han fick stryk hemma. Det vet jag. Jag kommer ihåg när han satt på mellanstadiet bredvid granntjejen och grät, för pappa var full hemma och han ville inte gå dit, så tuff han var.

Jag vet ju att de flesta som bor i Tensta faktiskt inte haft en rimlig chans. De har kommit hit för att de inte haft något val, verkligne nada, och sedan har de inte fått någon chans. Ingen anställer dem, ingen lär de något de behöver kunna, utan de skickas bara runt i en meningslös vansinneskarusell av "Åtgärder". De som jobbar, de jobbar röven av sig, mycket mer än jag, men de får bara hälften så mycket betalt. Där jag växte upp var reklamutdelning ett sätt att dryga ut fickpengarna för tonåringar, men här är det ett sätt att dryga ut soc, så att man kan skicka hem lite till småsyskonen så att de kan få gå åtminstone ett par, tre år i skola.

Jag fick hjälp med läxorna när jag var barn. Jag fick en hel del ångest också, över en far som bara tyckte jag borde göra mer, och inte begrep varför jag inte fick något gjort. Men jag fick hjälp. Mina föräldrar krökade inte och jag fick aldrig spö.

Sammantaget kan jag nog tycka att problemet inte är att vi inte är tillräckligt Vänster i sverige, utan att vi inte är tillräckligt klassiskt liberala. Alla har inte samma chans. Alla borde få en rimlig chans, och sedan borde det vara upp till var och en att göra något av det. Det ska inte vara alla givet att ha, men det ska vara alla givet att få försöka, och det ska vara alla givet att kunna få betalt för hårt arbete.

Feminism, gnäll och Mandelbrot

En tysk matematiker vid namn Mandebrot kom för ett bra tag sedan på att naturen tenderar att upprepa sig i mönster, som är samma, men krymper i skala, grenar på träd, mönstren i löv, kanterna på blad och så vidare.

En vän ondgjorde sig igår på Fejjan över något hon kallade "interfeministiska härskartekniker", där de ledande gnälliga, bittra feministerna försöker trycka till andra.

Utan att lägga mig i huruvida kompisen har rätt eller inte, är uttrycket fantastiskt roligt. Dessutom är det symptomatiskt. Vänster på 60-70-talen lyckades aldrig göra revolution. Varför? Antagligen för att de var så förbannat upptagna med att kalla varandra småborgerliga och försöka klättra på varandra till makten att de aldrig kunde hålla sams länge nog för att få ihop det.

Och nog är det märkligt va? Så många organisationer, baserade på så många filosofier, som påstår sig vara ute efter jämlikhet, rättvisa och allas lika alltmöjligt. Och så ser vi exakt samma mönster inom de grupperna, som i det samhälle de säger sig vilja förändra till det bättre.

"Interfeministisk härskarteknik".

Sug på det uttrycket en stund.

måndag 7 februari 2011

Hur var det med de kriminella invandrarna?



Rattfylleri är ett av de grisigaste brott jag vet


Uppdatering:
Rattfylleri hade alltså inget med det att göra. Bara det smarta greppet att blanda sobril* och sprit.


* ... eller annan "stark ångestdämpande medicin"

Och resten då?


söndag 6 februari 2011

Idag, fika...

I skrapan efter barnteater.

Guuuuu va söderhippt.
Eller, wannabe. De riktiga är ju stammisar på kvartersfik.

lördag 5 februari 2011

Melodifestivalen

Vilka odds får jag på "Fel låt vann" på morgondagens löp?

Kön?

Frun: "ska pappa gå runt med snoppen bar när mormor och morfar kommer?"
Lilla sonen: "nä! Pappa ha 'nippa!"

Käften ungdjävel

Man gottar sig minsann lite


fredag 4 februari 2011

Jag vill inte gå hit

Magnus Uggla har fått förkropsliga Svensson på så många plan de senaste tjugo åren att man tappar räkningen. Han sjunger om att göra slut på lönen på krogen och radhusångest och en massa djävla smörja. Men...

Det fanns en tid när han faktiskt gjorde bra musik. Det är över trettio år sedan, men det var bra. Idag känns det lite såhär. Tur jag går tidigt.

torsdag 3 februari 2011

Februari...

.... who needs it?


sol

Jag fick precis nästan sol i ögat. Den kommer från ett fönster på 50cm x 150cm femtio meter bort.
Om jag lutar mig och sneglar kan jag precis se det.

Jag vill inte bo i det här landet.

politik och företag

Jag är som sagt konsult på ett stort företag. Alla företag med mer än 100 anställda drabbas av Politiska konflikter. Inte partipolitiska, utan vem som ska få sin vilja igenom i största allmänhet.

Som anställd i en sådan organisation, är lojalitet i första hand mot Arbetsgivaren, och när då olika delar av arbetsgivaren har olika uppfattning, måste du ta ställning i ett inbördeskrig mot dina egna kollegor.

Som konsult är min lojalitet köpt. Någon betalar för den. Det är mitt projekt som betalar för den, och jag står alltså på den sida mitt projekt valt. Det är ganska enkelt. Det är inte mina kollegor som står på andra sidan. Det är andra avdelningar hos min uppdragsgivare. Gentemot dessa har jag ingen lojalitet. Det är inte de som betalar.

Jag börjar undra om Prostituerad är den bästa synonymen till konsult. Bör det kanske vara Legoknekt?

Igår var det en liten skärmytsling med Man 50+ som hävdade sin ålder, sin långa erfarenhet inom orelaterade områden, sitt kroppsspråk och sin allmänna attityd mot den avsevärt yngre, inhyrda ingenjören som inte är det minsta chef på sin avdelning.

Ja, men du, gubbe lilla, DU KAN SUGA MIN STORA KONSULTKUK för jag har fler kompisar på det här bygget än du, och de bestämmer. Jag kommer att få som vi vill. Du kommer att få på öronen av din chef för din djävligt dryga attityd.

Vargjakt

Vad är poängen med att försöka bredda den genetiska variationen med inplantering, om man ändå skjuter tjugo vargar urskiljningslöst varje år?

På ledarplats i DN idag skriver någon om att vargar behöver skjutas för att deras existens ska accepteras.

Hör på det igen.

Om vi låter folk döda djuren kommer de (människorna) att acceptera att djuren finns. Men hela poängen med att skjuta dem är ju just avsaknaden av acceptans.

Resonemanget är ungefär som att påstå att övertygade drogliberaler skulle bli mer receptiva för avvänjningsprogram och restriktioner, om vi emellanåt bjuder dem på en sil.

Kan inte någon bara slå ihjäl Andreas Carlgren? Han är ett hot mot allt möljigt. Ja, och så hon den fullständigt hjärndöda människan som skrev på ledarplats i DN idag.

tisdag 1 februari 2011

"De ä INDIE......"

Tehataren Associerar Fritt är dagens tema. Eller inläggets iallafall.