fredag 31 december 2010

Om Audiofiler och andra puckade tekniknördag



(Ja, klicka gärna på strippen för att kunna läsa den ordentligt)

En kollega berättade att hans tonårsaudiofila vänner brukade lyssna på orgelmusik, för det var det enda som gjorde deras anläggningar rättvisa. Samma fenomen återfinns bland kameraintresserade, som måste ha en Leica och speciell film som bara går att beställa från speciella internetbutiker i Japan, och sedan går och tar en bild på en blomma i trädgården. En med precis den färgkombination som gör sig bäst på deras speciella svartvita film.

Jag har ruskigt svårt för sånt där.

Tack till xkcd.com

torsdag 30 december 2010

Narcissism på fejjan

Jag undrar hur många som skriver om sig själv på fejjan, i sin status och i bilder och saker de postar, i hopp om att alla ska se allt de gör, och kommentera det med hjärtan eller Like-knappen eller med små söta ord, men som aldrig läser någon annans för att de är så upptagna med att själv publicera.

Narcissism tror jag det kallas, och Fejjan främjar det. Lite som rätt många bloggar.

onsdag 29 december 2010

Rättshaverist Wannabe

I början på oktober bytte min arbetsgivare adress. De betalar min internetförbindelse via ComHem. Före jul kontaktade vår ekonomiansvariga mig och berättade att ComHem-räknignen inte anlänt sedan början på oktober. Jag ringde dem, och möttes genast av ett "Vi vill göra dig uppmärksam på att du har en obetald räkning som nu lämnats över till Sergel Inkasso. Vill du att vi kopplar dig dit? Tryck tv..."
Och jag tryckte. Fort som satan tryckte jag. Jag bad tjejen i andra änden maila mig betalningsuppgifterna, så att jag inte skulle behöva vänta på pappersbrevet. Jag betalade, tog in posten och där, mycket riktigt, låg en liten julhälsning från Sergel Inkasso.

Idag dog min internetförbindelse, för jag hade ju inte betalat mitt inkassokrav. ComHems system förstår alltså inte att banker inte skyfflar pengar på jul. Och det tar ju ett par dagar för Sergel, som uppenbarligen gör allt för hand, att registrera en digital betalning, och sedan tar det ComHem ytterligare ett par dagar av handarbete att registrera att Sergel registrerat. Och sedan ytterligare några dagar att...

Förlåt, men vad fan pysslar ni med? Jag betalade den där inkassoräkningen så fort det var mänskligt möjligt, utan att hacka Sergels (uppenbarligen usla) system. Och ändå dog linan idag. När jag ringt och frågat vad de pysslar med fick jag igång den igen. Sergel menade att det var ett avslutat ärende, för de hade ju fått in pengarna i förrgår och redan underrättat ComHem. Som uppenbarligen även de kass.

Och ComHem är ändå minst dåliga.


Ännu en anledning att hata alla internetleverantörer. Tänk den som ändå hade stake att bojkotta samtliga och leva med papper och penna.
suck.

iPad

Fy fan vad jag är trött på allt djävla tjat om iPad. Den djävla plattan står mig upp i halsen.

Jag är egentligen ganska intresserad och brukar vilja ha prylar, men en sån vet jag inte ens om jag vill ha om jag får den. Eller, jo, kanske om jag får den.

Men, FAN VA LESS JAG ÄR!!!!

Alla ni plattintresserade, kan ni inte träffas i ett mörkt rum och sitta där touch-skärmsrunka ihop, så jag slipper det?

Nyårsmenyn

Kött, sås och potatis blir årets nyårsmeny.

Eller kanske ris. Vi får se. Det är inte helt bestämt än.

Comhem

Tack, ComHem för att ni tar hänsyn till att banken inte rör betalningar på jul, utan bara räknar dagar som om alla var en måndag i november.

APSKAFT!

tisdag 28 december 2010

Trött

Jag har 338 olästa intressanta blogginlägg att läsa. Jag har 10.000 bilder som väntar på redigering. Jag har datorspel att spela, böcker att läsa. Jag har vänner att ringa, folk att träffa. Tjugo blogginlägg väntar på att formuleras väl.

Och jag är så trött att jag fan inte orkar någonting av det. Ingenting. Inte ett skit. Och det blir inte sovmorgon på flera år till.

Jag har sagt det förr, och jag säger det igen.
När barnen fyller 15 ska de få ett helrör, en limpa cigg, 500 spänn och två paket kondomer om de lovar att jag får sova till lunch dagen efter.

Reklamradiopratare

Nyss kom på fruns o-betal-spotify en reklamsnutt för Lugna Favoriter. "Något att varva ner till."

Jo, men visst och tjena och allt det där. Musiken må vara lugn, men varje gång den tar slut, och de hjärndöda trollen börjar bajsa ljud, får man ju hjärnblödning.

Nej, tack. Jag varvar inte ner med reklamradio.

söndag 26 december 2010

Det lönar sig...



... att klippa de skruttiga pensionärernas gräsmattor.

Gott nytt på er!

onsdag 22 december 2010

Bak

Funderade pa att skriva tedrickarinlagg om lussebullebak, men orkar faktiskt inte.
Sorry



tisdag 21 december 2010

Master Data

Tack som fan. Idag fick vi ännu en ny definition av ordet Master Data, om möjligt ännu flummigare än de tidigare, och den stackars inkompetenta projektledaren började såklart genast snurra och rätta proffset som pratade om det.

I övrigt kan jag berätta om att någon helt annan ännu en gång berättat för frkn Projektledaren, det jag försökt säga länge, men fått förklarat för mig är en missuppfattning.

Gooooood, I love bein' right all the time!

måndag 20 december 2010

Vilket kön?

Min son med det långa röda håret insisterar på att vara Pippi Långstrump, och har alltså pippilottorna från helvetet stickande ut vippande från huvudet. Med en traktor i handen dansar han nu till Bruce Springsteens Thunder Road.

Han kommer nog att bli bög.

Powerpoint

Hörrni, såhär ska det se ut!



och såklart får det inte plats här.
vafaaaaan

Se den direkt på Youtube då.

De där lama djävla grejorna ni kör när ni presenterar vårt projekt är ju bara pinsamma.

söndag 19 december 2010

Inkompetenta projektledare - eller "Det kanske är rejv för mig"

Jag har jobbat med många projektledare. De flesta har varit ganska duktiga. Som projektledare måste man förstå vad ens projektgrupp pysslar med, även om man itne måste kunna utföra det. Om man som projektledare inte förstår det, måste man vara oerhört lyhörd när projektmedlemmarna försöker förklara de grundläggande begreppen inför möten med beslutsfattare.

Det är inte min projektledare. Vi sitter i ett projekt som är, politiskt, väldigt viktigt i stora koncernen. Några av koncernens högsta chefer sitter med i styrgruppen.

Vi kommer bland annat att bygga en stor centralisering av väldigt viktig data.

Om man inte förstår skillnaden på det filosofiska begreppet SOA (Service-oriented architecture) och den tekniska facktermen, som är väldigt hårt specificerad och teknisk och bara en av många tekniker för kommunikation, Web Service när vi ingenjörer försöker förklara för att hon inte ska göra bort sig inför koncernchefen på måndag, då kanske man inte ska rätta ingenjörerna och köra härskartekniker och använda uttryck som "men, webservice för mig är ju...".

Nej, inkompetenta djävla sopa, det finns inget "för mig" i en standardiserad teknik. Det finns ett dokument, sammanställt av en standardiseringsorganisation, som säger att en webservice har ett kontrakt, specificerat i XML, att kommunikationen sker med SOAP, att datan ska formatteras med XML och en hel massa andra saker. Det finns inget "för dig" i det. Du är inte nämnd i det deras dokument. Jag lovar!

Dumdjävla sopa! Gör bort dig då, och få kicken. Problemet är bara att hon kommer att skylla på mig och kollegan när det går åt helvete för att hon är dum i huvudet.

Köernas förlovade land, eller Vem är det som är ouppfostrad egentligen?

Häromdagen stod jag i kön till självbetjäningskassorna på Konsum. De hade just öppnat "en fjärde kassa, tack!" och det var ändå rejält med kö. Till självbetjäningskassorna stod fem pers och väntade, med korg i hand.

Vad gör kärringen 65? Jo, hon går såklart rakt förbi kön och är på väg in, när jag tar ett steg upp bredvid feggubben framför, som inte säger något, och högt och tydligt påpekar
"Ursäkta! Kön börjar DÄR bak!" och pekar över axeln med tummen, och blänger. Då går, om man vill att säga "Ursäkta" så att alla förstår att man menar "Dra åt helvete kärring, eller käka linoleum!"

Dagen efter, med knappt fyraåring i handen som står och hoppar upp och ner med benen i kors, då är den gubbdjävel som kliver rakt fram framför oss på väg in på toaletten på kulturhuset.

Även han fick höra ett surt:
"Du, vi stog här inne när du klev in, eller hur?"
"jaha. Hoppsan."

Vafan då, hoppsan?! Är du dum i huvudet? Gubbdjävel! Tränga sig framför en kissnödig fyraåring? Hur djävla ego får man bli?

Nej, du, Magdalena, du som ofta hävdar att "Nuförtiden" eller "unga idag". De som uppför sig sämst i offentliga sammahang är faktiskt pensionärer, för sådär skulle aldrig någon i min generation göra!

fredag 17 december 2010

dagens tema

torsdag 16 december 2010

Inte rasist. Men...

Jag har djävligt svårt för någon som hummar dovt ibland och ibland pratar hindi i telefon.

Eller. Jag har svårt för honom för att han hummar, inte för att han pratar Hindi. Men ett språk man inte förstår ens lite grann, med undantag för de rikliga engelska låneorden, är förbannat enerverande.

I övrigt tycks han vara en trevlig påg.

Men vafan.

Mer Guns i lurarna då. Funkar ju också.
Tur att jag är en så djävla perfekt kontorslandskapsgranne. Och att jag får så mycket gjort idag.

jag är trött och vill gå hem och lägga mig.

Om nördiga uniformer

Vad är det som förmår en människa att ta på sig ett par aningen för korta, tidigare svarta chinos, en ful skjorta, en ännu fulare tröja, och de grövsta Ecco-skor som finns att få för pengar? De där som ser ut som något från en finnig tonårspojkes fantasy-dröm?

Vad är det som förmår en människa dra på sig ett par ganska prydliga icke-jeans (vad säger man? Finbyxor? Kostymbyxor?), en prydlig skjorta och... Gymnastikskor i grälla färger, avsedda för löpning och vita tubsockar som syns i glipan?

Nej, jag är inte anställd här. Jag är konsult. Jag är lite finare och lite prydligare. Jag har stil, finess och elegans.

behöver nya glasögon

Jag hade terminalglasögon. Gubbvarning deluxe. Jag har inte det längre för jag hittar dem inte. Jag måste fixa nya. Försöker nog på lördag.

Det är fel någonstans i det här. Och det ser ut ungefär så när jag tittar på det. Jag känner att jag inte gör ett bra jobb utan glasögon.

Fan.

Jag vill ha tillbaka min stålmannensyn.

Dokukmentation

För det första har jag en konsekvent, freudiansk felskrivning. Jag stoppar alltid in ett extra K i dokumentation. Jättejobbigt, men så till huvudfrågan:

"Allt skulle bli mycket bättre om vi bara dokumenterade ordentligt."

DRA ÅT HELVETE PUCKADE BRUDDJÄVEL. Dokumentera inte mer, dokumentera rätt, och bygg rätt och gör rätt. Då funkar saker. Inget, säger INGET blir bra av att man "bara" någonting.

Det är inte otänktbart att Puckade Bruddjävel är världens sämsta projektledare. Tack och lov inte för något projekt jag jobbar i.

Sprkålig observation

Hindi har inget eget ord för byråkrati, utan har tagit ett engelskt låneord.

Givet landets historia och kultur är det oerhört intressant och roligt faktiskt.

onsdag 15 december 2010

Om källkritik

Det är besvärligt med tyckande och siffror. Det är väldigt svårt att inte ha en åsikt. Jag repeterade också och hänvisade till Fiat om vem som faktiskt begår terrordåd. Jag har all anledning att tro att det är ungefär sant i de här siffrorna, vilket ju flera andra i andra bloggar, som jag har förtroende för, kollat lite noggrannare, men det är ju faktiskt bara journalister och forskare som har tid att verkligen kolla alla de där siffrorna på riktigt. Alla vi andra blir tvungna att lita på vänner, bekanta och media i allmänhet för det mesta.

De gånger man då har fel, ja då står man där med byxorna nere när det råkar komma en Sverigedemokrat som är dum i huvudet och därför arbetslös och alltså har massor av tid att ta reda på att det är muslimer som är duktigast på att rekrytera muslimska självmordsbombare. Har ni kollat statistiken för dem? Jag sätter fem spänn på att nästan alla är muslimer.

Kom ihåg var ni hörde det först, govänner, för snart kommer det där sista att stå i varenda konspirationsteoretiskt extremhögerflygblad ni kan hitta!

Någon som orkar kolla statistiken för terroristbrott utförda av kristna fundamentalister i USA och Afrika? Jag vet att det hänt.

tisdag 14 december 2010

En observation av mänskligheten

Folk klär sig för djävla illa och har fula frisyrer.

Läs om vem Skurken är hos Fiat

Vem begår terrorbrott i Europa? Read all about it!

Ja, det är högerextremister.

måndag 13 december 2010

vill inte

... gå och lägga mig.
Jag har så mycket att göra. Jag kräks inte, så jag måste vara rätt pigg ändå.

Så många bilder att redigera. Så mycket musik att lyssna på. Så många blogginlägg att både läsa och förstå.

Och ett jobb att sköta imorgon.

Jag vet inte riktigt hur jag ska få ihop det.

söndag 12 december 2010


lördag 11 december 2010

Nemi, orginalet

I september Rasade en Het Debatt om översättningen av en Nemistripp.
Första inlägget
Andra strippen

Copyright, såklart, Lise Myhre.

torsdag 9 december 2010

Julmusik?

Hammondorgel, elpiano, handklapp för takten, wailande, äckligt peppig röst, allmänt gospelsound, kass röst och.... Jingle Bells.

Nästan precis på som på Hemköp 20/12 godtyckligt år sedan 1980.

Vem i helvete är så gudomligt själlöst att de inte tar livet av sig hellre än producera den här djävla smörjan?

Te?

Skulle inte tro det. Inte i denna bloggen. Men jag har precis beställt gott kaffe från England. Ganska mycket kaffe.

Lunch på jobbet

John Holmes kommer upp till diskussion. Puckade Bruden (hon ska snart introduceras i annat inlägg) börjar nämna centimetertal. Jag flikar in att jag helst inte diskuterar centimetertal vid lunchen.

"Det märks minsann att du inte umgåtts mycket med tjejer, du! Tjejer kan va MINST lika fula i mun som ni karlar."

Är du dum i huvudet? Skulle inte jag ha umgåtts med kvinnor? Och flickor? Jag hade fan varit ensam grabb på ridläger (övernattningsvarianten) innan jag fyllde 12, och därifrån har det gått utför. Jag har hört grovheter från fina flickor som fått tapeterna att krylla sig. Men i rätt sammanhang.

Jag är inte pryd. Jag kan säga både kuk, knulla och fitta. När det passar sig. Lunchbordet på jobbet med jobb-bekanta är inte ett sådant tillfälle. Att DU bruddjävel aldrig träffat en civiliserad man innan, utan bara den där gorillan du råkar leva med, är väl för fan inte mitt problem. Att du själv inte har mer social kompetens än att du för en sådan diskussion på jobbet säger betydligt mer om dig, som gör det, än om mig som vill slippa.

Puckade bruddjävel.

onsdag 8 december 2010

tårtan

Det här var alltså sönernas frukost. De fick saft till. Själv drack jag kaffe. Ingen tårta. Frun fick te. De satt i sängen och åt tårta till frukost, och fölsegrisen var iförd luvan från tomtedräkten han fick i present.

Det var ren lycka.

Och det var en vacker soluppgång när jag körde till jobbet.

Som Petter sjöng: "Kompis, det går bra nu!"

Årets julklapp

Jag och projektkompisarna önskar oss ett datapaket. Snyggt och prydligt inslaget. Rött papper går bra.

tisdag 7 december 2010

Äntligen!

Det här har varit en förbannat lång dag.

Tidig morgon, tråkig jobbdag utan att egentligen ha något att göra, men man måste ju leta något och vara produktiv när man är konsult. Slappardagar kostar kontraktet. Vore det inte för min indier vet jag inte vad jag skulle ta mig till! Därav det myckna bloggandet och kommenterandet idag.

Nu är tårtan klar. Det blev rätt mycket fusk. Som färdiga tårtbottnar. Klockan tio på kvällen sket jag fett i det, kan jag säga. När dessutom frun lyckats bli magsjuk så att jag har tre att ta hand om, då bakar jag fan inte sockerkakan själv, även om jag vet hur man gör. Barnen skiter ändå i vilket.

Men den blev fin. Och ännu finare blir den med två ljus imorgon. Min son ska ha tårta!

Och jag ska komma sent till jobbet. Det har jag berättat för dem.

Imorgon går jag Out Of Character och visar en bild på tårtan. Men inte nu. Nu är jag pisstrött.

Inte minst på folk som tycker att man BÖR häva ur sig precis vad fan som helst, bara för att det inte är kriminellt.

Är du Ultraliberal?

Ultraliberal är en extremism. Det är Individens Rätt in absurdum. Och notera, det är alltid min individuella rätt att göra som jag vill. Inte din individuella rätt att slippa följderna av att jag gör som jag vill.

Det är min rätt att stoppa i mig vilka kemikalier jag vill, även om min sneda syratripp innebär att jag ser troll på Västerlånggatan och försöker köra ihjäl dem, eller trasar sönder min kropp på ett sätt som kräver medicinsk vård som någon annan måste pröjsa.

Det är min rätt att för den breda massan tillgängliggöra vad jag vill, varesig det är obduktionsbilder som bara är intressanta för forskare och granskare och ändå är offentliga eller upphovsrättsskyddat material som någon investerat sitt livs besparingar eller år av tid i.

Det är min rätt att köra hur fort jag vill, oavsett ifall jag kan stanna när det behövs.

Det är min rätt bära mig åt hur som helst. Inte din att slippa det.

Ultraliberalism är det ultimata JAG:et, det som dränker resten av mänskligheten.

Men kom ihåg, att om du har rätt bära dig åt som du vill mot mig, då har jag samma rätt att freda mig mot dig. När du kör över trollen på Västerlånggatan, då tänker jag nog försöka få stopp på dig. Med till buds stående medel.

Det ska inte blandas ihop med Socialliberalism.

Ja, men TACK SOM FAN DÅ!!!!

Du, osäkra lilla rädda tant, som skickar vidare en mötesinbjudan till ett möte där vi faktiskt tänkt åstadkomma något, till den djävla PowerPoint Project Managern*, hur fan tänkte du?

"Nej, vi ska VERKLIGEN inte prata teknik. Det är bäst vi pratar Business Process istället."

Varför bjudan in en människa som knappt hittar på-och-av-knappen på sin dator till ett möte som handlar om rota i data på detaljnivå?!

Så var även det mötet förstört. Jag ska fan vara sjuk på fredag. Jag kommer inte ens behöva fejka magsåret jag får av ännu ett sådant möte istället för att faktiskt producera.

DJÄVLA RÖVKUK!!!!


*Nej, inte projektledare. På svenska? Är du dum?

Vill hem

Det är soligt ute, och jag ser bara en husvägg, och två decimeter solbelyst, snötäckt tak som glittrar. "Hemma" (Läs: på dagis) finns två små barn som skulle behöva åka pulka med pappa. Och här sitter jag. Under lysrör. I ett kontorslandskap.

JAG VILL INTE VARA HÄR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JAG SKITER SÅ DJÄVLA FETT I DEN HÄR DJÄVLA DATABASEN OCH DATAN DEN SKA INNEHÅLLA!!!!!!
JAG ÄR SÅ SJUKT DJÄVLA LESS PÅ FOLK SOM SKA HA, MEN INTE GITTER GÖRA SITT JOBB OCH GE MIG DEN INFORMATION JAG BEHÖVER FÖR ATT GÖRA MITT!!!!!!!!!!!!
JAG ÄR SÅ SATANS TRÖTT PÅ ALLA DJÄVLA GUBBAR SOM FINNS HÄR!!!!!!!!!!
JAG ÄR SÅ DJÄVLA TRÖTT PÅ DEN ASPUCKADE DJÄVLA BRUDDJÄVELN SOM ALLTID DYKER UPP I MATSALEN OCH HONORNAS MOTSVARIGHET TILL GUBBAR FAST HON ÄR YNGRE ÄN JAG!!!!!!!!!!!
JAG ÄR SÅ TRÖTT PÅ DET!!!!!!!!!!!!!!!
JAG VILL HEM OCH GÖRA VÄRLDENS FINASTE TÅRTA TILL GRABBEN SOM FYLLER TVÅ IMORGON!!!!!!
JAG VILL ATT HAN SKA FÅ NÅGOT RIKTIGT RIKTIGT FINT OCH VETA ATT HAN ÄR FINAST I VÄRLDEN!!!!!!!!!!!!!
JAG VILL INTE VARA HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAG VIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIILL IIIIIIIIIIIIIIINTEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Förlåt.
Jag var tvungen att få det ur mig. Någonstans inser jag att jag tillhör den priviligierade skaran vita män med utbildning och jobb med lön över minimi som aldrig upplevt krig annat än på lek och bor i ett hus som är varmt och kan välja min mat.

men ändå.

Jag vill inte.
Just idag är jag pissless på det här jobbet. Djävla bajs.
Jag vill fotografera vackra saker. Och umgås med mina barn på andra tider än de då både de och jag är dödströtta.

fan.

bajs.

Jag hade tänkt göra en enkel variant och ge sönerna varsin lussebulle, fölsegrisen en med två ljus, men jag ändrar mig. Jag ska göra en tårta. En som är lagom för två små barn till frukost. Den ska vara med två ljus, och grön text. Den ska vara fin, och speciell och födelsedag, och de ska få äta den i sängen. I min säng. Eller, nej, kanske sin, men allt annat än tårta till frukost när världens finaste barn fyller två är otänkbart, faktiskt. Det är viktigaste och bästa dagen i världshistorien. Det ska fan vara tårta.

Sådeså

måndag 6 december 2010

Intressanta meriter

Nyss avbröts fruns Jullista av reklam på Spotify. Den inleddes med orden:
"Ni känner igen hennes röst från Lindex-reklamen."

Jahaja. Jo, men jag ser ju ofta på reklam. Och ett bidrag i en reklamfilm är ju som alla vet en stor merit för en popsångerska.

Kan inte någon döda alla copywriters som faktiskt får betalt för sådana dumheter? Snälla?

söndag 5 december 2010

Äntligen är julen här!

Det är så härligt när snön glittrar och allt är juligt. Idag har vi bakat peppar kakor, jag och barnen. De är så söta när de har mjöl överallt *tihi*
Vi satt med krisstyren och målade och gjorde så fint och fäste små godisar över allt. Fast en hel del hamnade visst i munnen på de små.

Vi gjorde ett pepparkakshus och massor av "vanliga" peppar kakor. Vi satt länge och hittade valde mellan olika typer av hus. Till slut fastnade vi ändå för ett "vanligt" hus och skrev ut ritning, och sedan bakade vi. Ojojoj som vi bakade!

Det är så härligt att få pilla och ta det lugnt och göra allt ordentligt och fint, och dekorera noga noga. Det är pilligt men det hör ju till lite.


Jag brukar vara försiktig med färger och sånnt och hålla det "rent" typ. Ganska klassiskt liksom.

Sen gjorde vi "vanliga" pepparkakor med alla formarna. Vi har massor nu. Grisar och hästar och djur och sånt och såklart vanliga gubbar och gummor och hjärtan. Jag är så himla pillig och perfektionist att jag inte brukar hinna dekorera alla, för vi gjorde ju MASSOR såklart. Det tog hela kvällen, men några brukar jag hinna med att sätta lite extra estetisk tatch på.


När allt är klart brukar jag noga lägga alltihop i en vacker skål, för serveringen är ju liksom halva grejjen, eller hur? Då brukar, tack och lov, barnen redan ha tröttnat och gått därifrån. De har inte riktigt förstått det där än.



Ja, och förresten. Jag fattar inte hur folk kan hålla på och köpa pepparkaksdeg när det är så himla lätt att göra själv. Såklart vi gör egen deg! Eller degar borde jag kanske säga. Den till de vanliga pepparkakorna är ju inte så bra till husen. Då måste man ha speciell.

/Tedrickaren

torsdag 2 december 2010

Djävla jul

Nu är det jul. Då plockar frun fram Julmusiken. Förr fulladdade hon ner mp3:or. Allt. Hon sökte på jul och tog urskiljningslöst. Numera gör hon samma sak i Spotify. Det är Christer Sjögren och Carola sjunger Herrens Lov. Det är falska barnkörer. Det är Adolphson & Falk. Det är Svullo. Det är Elvis. Det är Adolf Fredriks Kör, det är precis all tänkbar djävla smörja internets alla sjuka hjärnor kan uppbringa.

Den här månaden stavas Hörlurar och Peltor, för jag får fan klåda av möget!

Djävla KATTDJÄVEL!

Hon hoppade precis upp för att promenera på mitt tangentbord. När hon gjorde det fuckade hon upp vyn för spellistan på spotify, och jag får inte tillbaka den. Jag läser bland på hjälpen om Spotifys snabbkommandon, av vilka hon uppenbarligen kom åt ett, men det hon gjorde verkar inte finnas med i listan.

Någon som vet hur man väljer att titta på Album-bilderna i listan, och framförallt hur man stänger av det, och ser en tydlig lista istället?

Det här gäller många Manliga sporter.

Alla lagbollsporter för män (Damfotboll är alltså inte med nödvändighet inkluderat) är manliga.

Positivt inlägg. Om vintern

Kors i taket.

Idag är det förvisso skitdjävlainihelvetekallt, men...
Det har varit dimma, så alla träd glittrar, snön är fortfarande hyfsat vit, och glittrar också, himlen är så blå som den bara är på film, solen skiner, och gärna genom den sista dimman, och ger allting ett helt magiskt ljus. Och jag har semester för att plugga idag.

Liiiiiiiite out of character, men vad gör man? Ibland har jag lite svårt att hålla emot.

onsdag 1 december 2010

2 points for stating the bloody obvious

Folk på fejjan berättar att det är kallt och snöar - Något de flesta av oss kan verifiera genom att titta ut genom ett fönster.

Vilket totalt slöseri med elektroner.